TOPLISTA: Az összes Mission: Impossible film a legrosszabbtól a legjobbig

Ethan Hunt és csapata - hihetetlen -, de már majdnem 30 (!!!) éve vannak jelen az akciófilmek világában!

Idén 27. éve, hogy Tom Cruise újra meg újra merészebbnél merészebb mutatványokkal kápráztat el bennünket.

A legújabb M:I kaland kapcsán pedig sorra vettük az eddig megjelent lehetetlen küldetéseket és a Mafab közösség szavazatainak alapján összeállítottunk egy listát, a legrosszabb kémes kalandtól a legjobbig.

#7

77 M: I-2  (2000)

(11) (24)

akció | kaland | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Ethan Hunt immáron második lehetetlen küldetésére indul: vissza kell szereznie egy kísérleti biológiai fegyvert. Ez a terve Sean Ambrose-nak is, aki rendelkezik a vírus... több»

A Mission: Impossible 2 sokkal több figyelmet érdemelne, mint amennyit kap - főleg azért, mert a hongkongi mozis legenda, John Woo rendezte. A rendező a jellegzetes golyószóró stílusát hozta a Mission: Impossible folytatásában, a lassított felvételekkel, amik gyönyörködtetik a szemet. Giccses? Persze. A forgatókönyvön még dolgozni kellett volna? Határozottan. Van valami jelentés a sok akció mögött? Egyáltalán nem. Ez egy 2000-es évekbeli akciófilm, és ezt tudja is magáról. Mission: Impossible 2 annyira túlzásba viszi, hogy ha egyszer megbékéltél ezzel, akkor a legjobb, ha egyszerűen csak végignézed, mint cringe filmet. Ez a film az a fajta autós káosz, amire Dominic Toretto és a család is büszke lenne.
#6

akció | kaland | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Mission: Impossible - Titkos nemzet: Azt követően, hogy hivatalosan feloszlatták az Impossible Mission Force-t, Ethan (Tom Cruise) és csapata magára maradt. Azonban még ez sem gátolja... több»

A Titkos nemzet az a film, amire a Tom Cruise-zal gyakran együttműködő Christopher McQuarrie stílusa rendesen rányomta a bélyegét a franchise-ra, és lenyűgöző módon bővíti a világot a Szindikátus bevezetésével, amely egy hatalmas szervezet, amely a bolygó összes hírszerző ügynökségének ügynökeiből áll. Küldetésük (ha úgy döntenek, hogy elfogadják), hogy rendetlenséget és káoszt teremtsenek, hogy destabilizálják a globális hírszerző közösséget. Hunt eltökélt szándéka, hogy felszámolja a Szindikátust és annak vezetőjét, Solomon Lane-t (Sean Harris). Az Utóhatásban már megismerhettük Ilsa Faustot (Rebecca Ferguson) is, egy titokzatos brit ügynököt, akinek finom kellesz-nem kellesz dinamikája van Cruise hősével. A bécsi operaszínpad feletti kötélzetben zajló verekedés lenyűgöző csúcspont, akárcsak Cruise merülése egy elsüllyedt számítógépes programban. Cruise 2014-ben valóban megdöntötte a világrekordot, amikor hat percig visszatartotta a lélegzetét, miközben végrehajtotta ezt a mutatványt.
#5

85 Mission: Impossible  (1996)

(24) (24)

akció | kaland | thriller

HBO Max | SkyShowtime

A világ legjobb titkosügynökeiről készült egy lista, amely egy orosz kémnek köszönhetően kikerült a feketepiacra, halálos veszélybe sodorva ezzel a listán szereplők életét.... több»

Az 1966-os, azonos című tévésorozat alapján készült 1996-os Mission: Impossible. A film bemutatja Ethan Huntot (Tom Cruise), aki a sorozat főszereplőjének, Jim Phelpsnek (Jon Voight) dolgozik. A film azonnal a nézők figyelmét is felkeltette, amikor Ethan egész csapatát és Phelpset is meggyilkolja egy kettős ügynök a nyitányban - a hős pedig menekülni kezd, miután a csapat halálát rákente a gyilkos. A Mission: Impossible a zseniálisan intenzív betörési jelenetnek köszönhetően érdemelte ki helyét a filmtörténelemben, ahol Cruise drótokon lógva hackeli meg a CIA központi számítógépét. És persze az ikonikus főcímzenére játszott, magas oktánszámú befejezés a csatorna-alagút vonatának tetején is megér minden pénzt. Cruise könnyedén kelti életre Huntot Voight, Kristin Scott Thomas és Ving Rhames remek alakításai mellett, amelyek igazán segítik a paranoid hangulatot, amelyet Brian De Palma rendező olt a kalandba.
#4

84 Mission: Impossible III  (2006)

(11) (21)

akció | kaland | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Ethan Hunt ismét ellenségre talál, ezúttal azonban nem a világ megmentése a tét, hanem Hunt menyasszonyának élete. Az ügy személyes, de a módszerek a régiek. több»

JJ Abrams a Mission: Impossible III című filmmel, volt a legközelebb a nyolcvanas évek közepén sikeres Impossible Mission Force sorozathoz. Ebben a folytatásban Ethan, Luther Stickell (Ving Rhames), Zhen (Maggie Q) és Declan Gormley (Jonathan Rhys Meyers) az aljas fegyverkereskedő Owen Davian ellen száll szembe, akit a páratlan Phillip Seymour Hoffman alakít. Részben az emeli a Mission: Impossible 3-ban a tétet az előző filmekhez képest, hogy valójában sosem magyarázza meg nekünk, hogy Ethan és a banda mit is üldöz. Csak a titokzatos kódnév, a Nyúlláb ismert. Lehet egy fertőző betegség, egy számítógépes vírus, egy pénzzel teli merevlemez, vagy nukleáris kódok... És ez az, ami annyira lebilincselővé teszi a filmet. Az is üdítő, hogy Ethan megállapodott és szerelmes a Michelle Monahan által alakított Julia Meade-be. Hogyan néz ki egy szuperkém házasélete? Hogyan bonyolítja ez a világ megmentésének felelősségét? A folytatás nagyon mozgalmasnak tűnik, hiszen Abrams sok mindent belepakol a szűk kétórás játékidőbe. És néhány szál nem igazán működik, mint például Ethan dinamikája fiatal tanítványával, Lindsay Farrisszel (Keri Russell alakítja). De van néhány kiemelkedő jelenet, mint például a lövöldözés a hídon - ami egy szemet gyönyörködtető akció-koreográfia.
#3

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

A legújabb M:I filmben Hunt csapata egy kulcsot üldöz, amely egy megállíthatatlan mesterséges intelligenciához vezet, amely pusztítást végezhet a világon, ha ellenőrizetlenül marad. És persze a világ összes kormányügynöksége rá akarja tenni a kezét - így Hunt és csapata gyakorlatilag mindenki elől menekül. A Leszámolás a mesterséges intelligenciára összpontosítva a való világban is megalapozza a filmet, de a film emellett tovább növeli a puszta akció mértékét, amit a közönség már elvárhatott a Mission: Impossible franchise-tól. A film tetőpontja a hegyről való leugrás, amit látni kell, hogy elhiggyük, és ezután csak még őrültebbé válik az akció. Cruise-nak és Christopher McQuarrie rendezőnek köszönhető, hogy az M:I-filmek továbbra is frissnek tűnnek - még akkor is, ha a Leszámolás forgatókönyve néhol nyúlik, mint a rétes tészta. Másrészt a közönség azért megy a mozikba, hogy Cruise-t lássa, amint leveti magát egy hegyről, nem pedig azért, hogy Oscar-díjas párbeszédeket halljon.
#2

akció | kaland | thriller

HBO Max | SkyShowtime

Ethan Hunt ügynök és emberei elveszítik az elnök és az ügynökség támogatását, miután egy puccsnak álcázott terrortámadás elsőszámú vádlottjaiként állítják elő... több»

A 2011-es Mission: Impossible - Fantom protokoll című film a modern korba repíti a franchise-t. A film Ethan Huntot és csapatát követi, akik menekülni kényszerülnek, amikor a Kreml elleni bombamerénylettel vádolják őket. Hamarosan versenyfutássá válik a nukleáris stratéga Kurt Hendricks (Michael Nyqvist) megállítása, aki nukleáris háborút akar kirobbantani, hogy csak az emberiség legerősebb tagjai maradjanak életben. Ez a cselekmény az, ami miatt a Fantom protokoll nem tud felemelkedni a listán, mert a kémthrillerekhez hasonlóan egy nukleáris háború megállítása kiszámíthatónak tűnik, és a film nem tud semmi egyedit kezdeni a feltevéssel. Ráadásul Hendricksben mint gonosztevőben nincs semmi különleges. De az általános cselekményelemeket félretéve, a filmben van néhány briliáns harc és lebilincselő díszlet. A kiemelkedő pillanat az, amikor Cruise hőse megmássza a dubaji Burj Khalifát, mindössze kesztyűvel és kötéllel. Ez egy körömrágós jelenet, különösen, amikor a kesztyű kezd kopni, és Huntnak valahogy fenn kell maradnia az épület oldalán. A film egyik legmeglepőbb eleme a Jeremy Renner által alakított William Brandt, egy kegyvesztett volt ügynök, aki bűntudattal küzd, amiért egy korábbi küldetésen cserbenhagyta Ethant. Ez a mellékszál nagyon jól működik a többi akció között, és ügyes módja annak, hogy egy kis szívet csempésszenek a filmbe.
#1

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

A legjobb szándékok is visszaüthetnek később… A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving... több»

Nem kérdés, hogy Christopher McQuarrie tudhatja magáénak a franchise legjobb filmjét, ami nem semmi, tekintve, hogy ez Hunt és a banda hatodik kiruccanása. A sztori ott folytatja a szindikátus történetét, ahol a Titkos nemzetben abbahagyták és még mélyebbre merül Solomon Lane (Sean Harris) világot fenyegető tervébe. A főgonosz destabilizálni akarja a világot a Siachen-gleccser besugárzásával, amely Indiát, Pakisztánt és Kínát látja el vízzel. Ezzel a világ népességének egyharmadát kiirtaná, és ezzel drasztikusan megváltoztatná a társadalmat. A történet nagy része azonban egy CIA és IMF tégla körül forog, aki a "John Lark" fedőnevet viseli. Hunték ennek az áruló ügynöknek a felkutatására átszelik a világot, és olyan karaktereket ismerünk meg, mint Henry Cavill CIA-ügynökét, August Walkert és Vanessa Kirby alvilági matriarcháját, Alanna Mitsopolist. McQuarrie filmjének terjedelme óriási, és ezt a nagyívű kaszkadőrmutatványok is tükrözik. Egy elképesztő jelenetben Hunt Walkerrel együtt ugrik ki egy repülőgépből, és ejtőernyővel zuhan le Párizsba. Cruise egy operatőrrel együtt forgatta a mutatványt, hogy megfelelően megörökítse a zuhanást. Aztán persze ott van a filmben az új-zélandi hegyvonulatokon átívelő izgalmas helikopteres üldözés - ez is csak egy újabb példa arra, hogy McQuarrie és Cruise a lehető legjobban akarják megmutatni ezeket a jeleneteket. Az Utóhatás egy izgalmas fejezete a Mission: Impossible franchise-nak, amely elmélyíti a megértést Cruise hősével kapcsolatban, miközben lenyűgöző moziélményt nyújt nekünk.