A tavaly decemberben mozikba került Skywalker kora nem igazán vált sem a kritikusok, sem pedig a rajongók kedvencévé. Sokan nincsenek megelégedve a filmszéria lezárávásal, a negatív kritikák pedig többeket elriasztottak attól, hogy megnézzék a filmet.

Így talán nem is meglepő, hogy a klilencedik epizód minden idők legalacsonyabb bevételét termelő Star Wars filmmé lépett elő, ezzel szemben viszont a legmagasabb költségvetésű produkció az új trilógia részeként.

J.J. Abrams ugyanis közel 275 millió dollárból hozta tető alá a Skywalker korát, ezzel szemben azonban mindössze 1,07 milliárd dollárt sikerül termelnie, beleszámítva a hazai és nemzetközi bevételeket is.

Összehasonlításképp érdemes megemlíteni az Az ébredő Erőt, amely mostanáig 2,066 milliárd dollárt hozott a konyhára, a Rian Johnson rendezésében készült Utolsó Jedik bevétele pedig 1,321 milliárd dollárnál tart jelenleg.

Valószínűleg fontos tanulságot tud majd mindebből levonni a Lucasfilm, bár korábban már felmerült annak lehetősége, hogy a Star Wars filmek sikertelenségét az utóbbi időben a túl gyakori megjelenések okozzák. Ettől függetlenül a franchise legújabb darabja, A mandalori című élőszereplős sorozat tarol a rajongók körében, amelynek második évada idén ősszel válik elérhetővé a Disney+ műsorkínálatában.