2018.09.17   szerző: hp   hozzászólások: 0

Hiába húzta be a hétvégi bevételi toplista első helyét Shane Black mozija, a 20th Century Foxnál aligha fognak pezsgőt bontani.

Történelmi mélyponton nyitott a Predator - A ragadozó

A Predator franchise legújabb része rekorddal indította a mozis szereplését, azonban erre a legkevésbé sem lehetnek büszkék az alkotók és a stúdió. Ugyanis ennél gyengébben még soha nem kezdett élőszereplős film, amit Észak-Amerikában több mint négyezer vásznon mutattak be. A produkció 24 milliós hétvégi bevétele még a tavalyi A múmiá-t is alulmúlta, arról nem is beszélve, hogy a különösebb felhajtás nélkül bemutatott 2010-es Ragadozók több mint ezer vászon lemaradással is túltejesítette. Ami a nemzetközi piacot illeti, ott sem szerepelt kimagaslóan A ragadozó, így a film összbevételei az első hétvége után alig haladják meg az 50 milliót, ami épp ahhoz lesz elég a becslések szerint, hogy ne legyen teljes ráfizetés a Fox számára.

A dobogó második fokát  Az apáca szerezte meg 18,2 millióval, ami egy zsánerfilmhez képest kiváló teljesítmény, és a képletből azt sem érdemes kihagyni, hogy a mindössze 22 millióból forgatott horror már most 230 millió dollár értékben váltottak jegyet világszerte.

A harmadik helyet Anna Kendrick és Blake Lively thrillerje, az Egy kis szívesség szerezte meg, mely kétségkívül az év ideig egyik legnagyobb meglepetés sikerfilmje. A kritikusok a nézőkkel egyetemben rajongtak érte, ezt pedig a 16 milliós hétvégi eredmény is alátámasztja.

Leszorult a dobogóról Matthew McConaughey kábszeres drámája, a White Boy Rick , mely nem aratott osztatlan sikert a szakmai körökben sem. Ami a premierfilmeket illeti, az említetteken kívül az Unbroken: Path to Redemption fért még fel a listára. A 2,3 milliós bevétel a kilencedik helyre volt elegendő.

A mezőnyben továbbra is magabiztosan őrzi a helyét a körberajongott és pazar bevételeket produkáló Crazy Rich Asians, de jól tartja magát Jason Statham cápás mozija, a Meg – Az őscápa is. Míg előbbi az ötödik, utóbbi a hetedik helyen zárta a hétvégét.  

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

akció | kaland | thriller

A legjobb szándékok is visszaüthetnek később… A nagysikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat (Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving... több»

$2,315,000    
#9

dráma | életrajzi

Laura Hillenbrand azonos című regényéből készült film, amely az előző rész folytatása: Louis Zamperini olimpiai bajnok és II. világháborús hős életének kalandos története. több»

$2,350,000    
#8

82 Keresés  (2018)

dráma | misztikus | thriller

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a... több»

$3,200,000    
#7

akció | horror | sci-fi

A valóság minden képzeletet felülír. Amikor az Amerikai Haditengerészet különleges búvárja, Jonas Taylor (Jason Statham) egy balul sikerült bevetés után azt állítja, hogy a... több»

$3,805,000    
#6

akció | dráma | thriller

Riley North (Jennifer Garner), szerető anya és feleség élete egy pillanat alatt összeomlik, mikor férjét és kislányát egy brutális támadásban megölik. A kómából felébredt... több»

$6,070,000    
#5

dráma | romantikus | vígjáték

Kevin Kwan bestsellere alapján készült az Őrült gazdag ázsiaiak, amely a New Yorkban lakó Rachel Chu-ról (Constance Wu) szól, aki barátjával, Nick Younggal (Henry Golding)... több»

Rendező: Jon M. Chu
Forgatókönyvíró: Pete Chiarelli, Adele Lim
Szereplők: Michelle Yeoh, Ken Jeong, Gemma Chan, Lisa Lu, Awkwafina
$8,700,000    
#4

70 A kokainkölyök  (2018)

dráma | krimi

A film egy tinédzser, Richard Wershe Jr. történetét meséli el, aki a rendőrség titkos informátora volt a nyolcvanas években, míg végül kábítószer kereskedelemért... több»

$8,800,000    
#3

dráma | krimi | misztikus

Mindenkinek vannak sötét titkai… Stephanie (Anna Kendrick), az egyedülálló vlogger anyuka nyugodt, kisvárosi élete egy csapásra megváltozik, mikor megismerkedik a gyönyörű... több»

$16,050,000    
#2

61 Az apáca  (2018)

horror | misztikus | thriller

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis... több»

$18,200,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum... több»

$24,000,000