Bár a rendező jelenleg épp Az oroszlánkirály élőszereplős adaptációján dolgozik a Disney-nek, a Solo premierjén nem kerülhette el a kérdést a tervezett Star Wars-sorozatot illetően.

Pár hónapja vált hivatalossá, hogy a Disney a mozifilmek mellett elkezdett dolgozni egy élőszereplős Star Wars-tévésorozaton, melynek élére sikerült megszerezniük a Vasember rendezőjét, Jon Favreau-t. A direktort, aki A dzsungel könyve után most Az oroszlánkirály adaptációján dolgozik, a Solo bemutatóján azonban nem csak erről, de a SW szériáról is faggatták.

Bár Favreau nem árult el sokat, arra azonban fény derült, hogy a széria 7 évvel az endori csata után játszódik majd, vagyis A Jedi visszatér és a Star Wars - Az ébredő Erő között. A rendező elmondta továbbá, hogy a szériával vadonatúj karakterekkel bővül majd a Star Wars univerzuma, és valószínűleg a látványra sem lesz panasz, ugyanis ugyanazt a technológiát fogja használni, mint a Dzsungel könyvében.

Az biztos, hogy a Disney nem spórol a sorozaton, ugyanis ezt szánja a streaming szolgáltatásának ékkövéül, bár a premierdátumot továbbra sem hozták nyilvánosságra. Ha hihetünk a pletykáknak, erre nem is fog sor kerülni 2019 második felénél hamarabb.

Ettől függetlenül a következő években biztosan nem maradnak a Star Wars rajongók tartalom nélkül. Biztosan jön Rian Johnson vadonatúj trilógiája, a Trónok harca írói már dolgoznak a további szólófilmek sztoriján, de nem érdemes megfeledkeznünk Dave Filoni (Star Wars: Lázadók, Avatar – Aang legendája) animációs sorozatáról, a tervezett Obi-Wan moziról és a trilógiazáró Star Wars IX-ről sem.

A saga legújabb része, a Solo: Egy Star Wars-történet május 24-től a hazai mozikban.