Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Mozi

Korábbi premierek

2022. 01. 27.

dráma | életrajzi

Mozikban | Telekom TVGO (2022.01.27.)

Prof. James Murray nekilát, hogy megalkossa az Oxfordi Angol Szótár első kiadását. Munkáját a 19. század közepén kezdi. Az egyik kollégájától, Dr. William Minor-tól nem kevesebb,... több»

Egy szótár készítése alapvetően nem a legizgalmasabb, körömlerágós téma, de nem is teljesen érdektelen, főleg, ha ez a szótár az első oxfordi. Természetesen mint mindig, a történet titkát és ízét most is az emberek, emberi sorsok adják, amihez remek társaságot szedtek... több»
2022. 01. 27.

dráma | történelmi

Mozikban | Netflix

Az emberiség legsötétebb időszaka elevenedik meg ebben a lebilincselő dokumentumfilmben, amely az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren közreműködésével valósult meg. Anne Frank... több»

2022. 01. 27.

73 Párhuzamos anyák  (2021)

(1) (4)

dráma

Mozikban

Ugyanazon a nap ad életet gyermekének két egyedülálló nő, akik a későbbiekben ugyanabba a kórterembe kerül. Mint kiderül, sokkal több közös van az ő sorsukban. Egyikük sem... több»

A Párhuzamos anyák Almodóvar filmográfiájának középmezőnyét erősíti. Közel sem a rendező legjobbja, de egy kiforrott mester keze munkáját dicsérő alkotás. A történet két párhuzamosan szülő anyáról szól, akik sorsa ezután szorosan összefonódik. A középkorú... több»
2022. 01. 20.

romantikus | vígjáték

Mozikban

Lucy szeretne végre szakmai sikert elérni, persze mindezt anélkül, hogy bármilyen tisztességtelen dolgot követne el. Hamarosan egy kíméletlen játék veszi kezdetét, amelyben kegyetlen... több»

Oké, nálam ez az idei év első tuti befutója. Hihetetlenül megérintett a történet, szerintem mi ilyen emberi kapcsolatokról csak álmodhatunk, így ez a történet remekül megmutatja, mire is lehet törekedni az életben.
2022. 01. 20.

dráma | vígjáték

Mozikban

Julie egyre jobban elveszve evickél az élet tengerén, miközben a valód szerelmet keresi. A fiatal nő életének négy évét ismerhetjük meg, ahogy megpróbálja megtalálni és megismerni... több»

Norvégia Oscar-díjra nevezett filmje Godard modern alkotásaihoz mérhető, női nézőpontú társadalmi tabudöntögetés. A hősnő fejezetekre tagolt története során a tőle elvárt karrier, stabil párkapcsolat és gyermekvállalás kötelezettségeinek béklyóitól próbál szabadulni.... több»
2022. 01. 20.

dokumentum

Mozikban

Rembrandt, a meghitt portrék mestere még ma is, több mint 350 évvel a halála után képes megrengeti a műtárgypiacot, művészetbarátok generációi, egész nemzetek vannak oda... több»

2022. 01. 20.

52 Veszélyes  (2021)

(3) (4)

akció | thriller

Mozikban

Dylan Forrester szeretné nyugodt körülmények között tölteni feltételes szabadlábra helyezését, a sötét múlttal rendelkező szociopata életetét azonban teljesen felforgatja... több»

Eszméletlenül brutális film, amire szerintem egy ideje már szükségünk is volt. Telepakolva akcióval és feszültséggel.
2022. 01. 13.

85 Szerelem első vérig  (1986)

(3) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

Füge egy vidéki gimániumban tanult, kapcsolata elvált szüleivel azonban igencsak megromlott. Barátaival zenekart alapítnak, a srácra pedig rövidesen a szerelem is rátalál... több»

Nagyon hiányzik a magyar filmpiacról ilyen és ehhez hasonló alkotások. Nagyon megfogott, és lélektani szempontból egy fontos filmnek tartom. A karakterek egyszerűen elképesztően részletesen kidolgozottak, így csakis ajánlani tudom!
2022. 01. 13.

84 Sikoly  (2022)

(10) (10)

horror | misztikus | thriller

Mozikban

A Sikoly 5 történetének főszereplője egy fiatal nő, aki visszatér szülővárosába, azonban a hazatérését szörnyű gyilkossági esetek árnyékolják be. A hírhedt álarcos... több»

Wes Craven rendező nevéhez többek között olyan ikonikus horrorklasszikusok kötődnek, mint Az utolsó ház balra, a Sziklák szeme vagy a Rémálom az Elm utcában. A Sikoly-franchise Craven karrierjének kései nagy sikere, ami a slasher, azaz "kaszabolós" horror alműfaját újította meg.... több»
2022. 01. 13.

66 355  (2022)

(5) (9)

akció | krimi | thriller

Mozikban

Amikor egy szigorúan titkos fegyver egy zsoldos kezébe kerül, Mason "Mace" Brown CIA-ügynöknek össze kell fognia egy rivális német ügynökkel, Marie-val, az MI6 egykori tagjával,... több»

Az X-Men-filmek producereként híres, illetve a az X-Men: Sötét Főnixszel való rendezői debütálásáról hírhedt Simon Kinberg második rendezéséhez egy all-star szereplőgárdával operáló kémthrillert álmodott meg, azonban a rendezői babérok még váratnak magukra. A 355 az a... több»
2022. 01. 13.

84 Szexfantáziák  (2021)

(2) (4)

vígjáték

Mozikban

Csak a képzelet képes határt szabni vágyainknak és szexuális fantáziánknak. Hat pár történetét ismerhetünk meg, akiknek megismerhetjük szexuális képzelgéseiket, illetve mindazt,... több»

Hát, pikánsnak pikáns ez a film, de valahogy a történet egy kicsit megmosolyogtató. Persze ettől függetlenül nagyon is komolyan lehet venni, annak ellenére, hogy egy jó kis téma van vígjáték formájába csomagolva.
2022. 01. 13.

72 A hős  (2021)

(2) (3)

dráma | thriller

Mozikban | Amazon Prime Video

Rahim képtelen volt visszafizetni egy régi adósságát, így börtönbe került. A férfi kétnapos eltávozást kap, amely során felkeresi egy korábbi hitelezőjét, hogy törleszthesse az... több»

Szerintem ezt egyszerűen mindenkinek meg kellene néznie. Nem azért mert annyira fajsúlyos mindaz, amit át akar adni, hanem mert nagyon képes megérinteni az embert.
2022. 01. 13.

59 Az észak királynője  (2021)

(2) (2)

dráma | történelmi

Mozikban

I. Margit királynő, Dánia uralkodója az 1402. évben komoly dilemmával szembesül. Tudomására jut, hogy fogadott fiával, Erikkel szemben összeesküvés készülődik Svédországban,... több»

Fantasztikusan lebilincselő és szerintem a történelmet nagyon könnyen megszerettető film, amit mindenkinek érdemes megnéznie. Fordulatos és nagyon hangulatos, amilyennek szerintem egy ilyen produkciónak lennie kell.
2022. 01. 06.

akció | horror | katasztrófafilm | misztikus | sci-fi

Mozikban

Az egykor fényesen tündöklő Racoon city ma valóságos szellemvárossá vált. Az Umbrella ugyan elhagyta ezt a helyet, ám sötét titkok maradtak után a felszín alatt.  Mitán a... több»

Talán annyit már az elején elárulhatok, hogy ez a feldolgozás áll legközelebb a játékok világához, Johannes Roberts (47 méter mélyen 1-2, Hívatlanok 2) megpróbálta a legautentikusabban megjeleníteni a már ismert helyszíneket, karaktereket, és ez mindenképpen becsülendő dolog.... több»
2022. 01. 06.

82 Vaksötét 2  (2021)

(16) (3)

horror | krimi | thriller

Telekom TVGO

A Vaksötét folytatásában visszatér a megvakult katona, aki éveken keresztül rejtőzött egy elhagyatott viskóban, ahol egyedül nevelt egy tűzvészből kimentett lányt. Nyugalmuk azonban... több»

Nekem tetszett, nagyon jól összehozták az egész történetet. Látványos volt, és izgalmas. Nem lövök le egy poént sem, akinek tetszett az első rész, az szívesen fogyasztja el a másodikat.
2022. 01. 06.

animáció | családi | vígjáték

Mozikban

Kedvenc szörnycsaládunk visszatér! Hogy megszabaduljanak Mila Starr szörnyvadásztól, a Wishbone család még egyszer Frankeinstein teremtményévé, múmiává, vérfarkassá és vámpírrá... több»

Nagyon családbarát mese, de szerintem az idősebbek egyszerűen unatkozni fognak, mivel egy kicsit gagyira sikerült a történet. Sajnos ez ilyen...
2022. 01. 06.

90 Az unoka  (2022)

(4) (3)

akció | dráma | thriller

Mozikban

A történet főhőse Rudi, egy átlagos, jólelkű irodista srác, akinek a nagyapja egy szívtelen csalás áldozatává válik. Rudit nem hagyja nyugodni az igazságérzete, és úgy dönt,... több»

Kicsit tartottam ettől a filmtől, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy Deák Kristóf ki tud hozni egy ennyire folytott hangulatú akció-thrillert mindabból, amit az előzetesek alapján láttam. Egyszerűen remek lett Az unoka. Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a műfajt.
2022. 01. 06.

dráma | fantasy

Telekom TVGO (2022.02.28.)

Will rendkívüli foglalkozással büszkélkedhet. Ő dönt ugyanis arról, hogy egy kilenc napon át tartó folyamat után mely lélek is válik méltóvá arra, hogy emberré válhasson. A... több»

Ez a film igazán kiemelkedő, nehéz lenne megmondani mitől is működik úgy igazán, de működik. Nagyon megírinti az embert minden egyes apró mozzanata. Csakis ajánlani tudom!
2021. 12. 30.

53 Hajtóvadászat  (2021)

(4) (5)

krimi | thriller

Mozikban

Marco Jameson nem vágyik másra, mint hogy dán állampolgár lehessen, és élhesse a tinédzserek egyszerű életét. Azonban bűnöző nagybátyja, Zola nem könnyíti meg a helyzetét. Marco... több»

Annyira lapos az egész, hogy egy idő után azt sem tudjuk, hogy mi a téma, rohangálnak egy némaságot fogadott roma gyerek után, mint az őrült, nem derül ki a srác saját története. A film története sem derül ki, összevissza ugrál összefüggéstelenül a történet. A színészek... több»
2021. 12. 30.

48 Családi testcsere  (2020)

(3) (3)

vígjáték

Mozikban

A Morel-család egy napon váratlan problémával kénytelen szembesülni, egy éjszaka folyamán ugyanis mindannyian komoly változáson mennek át mind testileg, mind pedig lelkileg. A csalág... több»

Már minden nemzet megcsinálta a sajátját, most a franciák. Nem két ember, hanem mindjárt az egész család testet cserél, és ezzel felszínre hoznak sérelmeket, titkokat. Egynek elment.
2021. 12. 30.

68 Én vagyok a te embered  (2021)

(3) (6)

romantikus | sci-fi | vígjáték

A berlini Pergamon Múzeumban ókorkutatóként dolgozó Alma egy nap különös ajánlatot kap főnökétől. A férfi biztosítja az egyik kutatásához szükséges összeget, ha a nő hajlandó... több»

Eleinte nevettünk a poénokon. Jó társaság verődött össze a moziban, együtt röhögcséltünk. A robot ügyetlenkedésén, ahogy idegenként próbált beilleszkedni az emberi világba. Aztán a helyzet egyre furcsább lett. Elkezdtünk belegondolni, vajon egy élő emberrel így... több»
2021. 12. 30.

72 Annette  (2021)

(3) (5)

dráma | musical | romantikus

Mozikban | Amazon Prime Video

Henry, a meglehetősen sajátos és heves humorral megáldott stand-up humorista és Ann, a nemzetközileg elismert operaénekes szerelme bontakozik ki napjaink Los Angelesében. A két sztár... több»

Az öntörvényű fenegyerek most majd dalban mondja el. Valószínűleg lesznek benne horror elemek is, ha más nem, Adam Driver énekhangja biztosan.
2021. 12. 23.

77 King's Man: A kezdetek  (2021)

(9) (10)

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

A világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendő Kingsman széria előzményfilmjében egészen a huszadik század elejéig utazunk vissza, hogy szemtanúi legyünk a titkos ügynökség... több»

Új stílus, új képi világ, új szereplők és új sztori. A 2021-es harmadik King's Man film a századfordulós és első világháborús időkbe repít el bennünket, egy sajátos, alternatív történelemórát tartva számunkra. Nekem igazából bejött, bár az IMDb-n éppen csak közepes... több»
2021. 12. 23.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kicsoda Clifford? Egy nagy és piros kutya, de értsd szó szerint. Nagyobb, mint bármelyik másik eb, amit valaha láttál, és pirosabb, mint a legérettebb alma. Ugyanakkor ne tévesszen meg,... több»

Norman Bridwell Clifford-könyvei itthon nem képezik olyan szerves részét a gyermekirodalomnak, ugyanakkor a nagy piros kutya története már egy rajzfilmsorozat formájában is eljutott hozzánk a 2000-es évek elején. Most pedig a széles vásznon is láthatjuk élőszereplős mozifilmként.... több»
2021. 12. 23.

64 Mese a barátságról  (2020)

(2) (5)

vígjáték

Mozikban

Léa, Marc, Karine és Francis hosszú ideje jóbarátok. A macsó férj, aszabadszájú barátnő ... mindenkinek megvan a maga karaktere négyesen belül. De a harmónia végérvényesen... több»

Nagyon kellemes vígjáték, ami amellett, hogy szórakoztatni akar, azért nem feledkezik meg a mondanivalóról sem. Eredeti nyelven láttam, és bár még nem vagyok tökéletes franciából, a lényeg átjött. Szerethető, ajánlható film!
2021. 12. 23.

63 Mátrix: Feltámadások  (2021)

(14) (8)

akció | sci-fi

Mozikban

Készen állsz arra, hogy újra belépj a Mátrixba? Ez a feltámadás története, amely ismét egy sötét világba kalauzolja a nézőt. "A két valóság világában - a mindennapi élet és a... több»

22 évvel az első rész bemutatása után megkapta a 4. felvonást a Mátrix-franchise. A Wachowski testvérek a kultuszfilmmé avanzsált első filmmel forradalmasították a sci-fi műfaját, és örökre megváltoztatták a virtuális valóságról alkotott képünket. A Mátrix... több»
2021. 12. 23.

80 Karácsonyi mese  (2021)

(2) (2)

dráma | vígjáték

Egy kedves svéd kisváros lakói már izgatottan várják a karácsonyi ünnepeket. Karl-Bertil mindössze 14 éves, a jövője azonban úgy tűnik, már most el van rendelve, hiszen édesapja... több»

Kedves és aranyos történet, amivel nagyon is rá lehetett hangolódni az ünnepekre, de valahogy olyan felejtős. Nem az a karácsonyi mese, amelyet minden évben megnézne az ember.
2021. 12. 23.

97 Az örökbeadás  (2020)

(5) (3)

dráma

Mozikban

John, a harmincas évei közepén járó férfi egyedülálló apaként neveli kisfiát, akinek szeretne mindent megadni az életben. A férfi rövidesen megtudja, hogy egy betegség miatt csupán... több»

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló észak-ír munkásosztálybeli... több»
2021. 12. 16.

családi | fantasy

Mozikban

A 9 éves Gina rátalál egy igazi sárkányára, aki úgy tűnik, hogy árva sorsra jutott. Ők ketten garantáltan a feje tetejére állítáják az idei karácsonyt, amit persze sikerül is egy... több»

Annak ellenére, hogy gyakorlatilag nagyon meseszerű a történet, egy percig sem fordul komolytalanságba. Kellemes és családias a hangulata.
2021. 12. 16.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Mozikban

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként az... több»

Nagyon jó lett. Zseniális ötlet volt visszahozni a gonoszokat és a régebbi Pókembereket. Izgalmas volt, de nem is a történet tetszett igazán, hanem a nosztalgikus hangulata. A színészek nagyon odatették magukat.