Mozi

Korábbi premierek

2024. 06. 13.

98 Agymanók 2  (2024)

(3) (5)

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az emberi... több»

Fuh, én ezt nagyon vártam már, és szerintem hihetetlenül kedves és felemelő lett. Ismét minden nagyon a helyén van, ahogy lennie kell ebben a történetben. Nagyon megérintett és biztos vagyok benne, hogy mások is így lesznek vele.
2024. 06. 13.

dráma

Mozikban

Az elbeszélés Homérosz Odüsszeiájából merít ihletet, és két kamasz útját mutatja be, akik Dakarból indulva Európába utaznak. Tudtukon kívül veszélyekkel szembesülnek: az... több»

Rendkívül felemelő filmalkotás, amelyet szerintem mindenkinek látnia kell. Csodálatos történet, amely nagyon is befogadható.
2024. 06. 13.

animáció | fantasy | kaland

Mozikban

Juliette és Carmen, a két bátortalan, négy- és nyolcéves nővér felfedez egy titkos átjárót a Le Royaume des Courants d'Airhez, kedvenc könyvükhöz. Macskákká változtatva és... több»

Ez egy kellemes kikapcsolódás tud lenni az egész családnak, mély mondandó és kedves történet egyszerre.
2024. 06. 06.

67 A figyelők  (2024)

(5) (2)

fantasy | horror | misztikus

Mozikban

Láthatatlanok, mégis tanúi mindennek. Valahol Írország nyugati tágas vidékein Mina (Dakota Fanning alakításában) egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben ragad. Lerobbant... több»

Nem szeretném különösebben lepontozni, de szerintem egy erős középszerűnél nem tud túllépni ez a film. Dakota Fanning alakítása szerintem tök jó, de ennél többet nem igazán tud a film.
2024. 06. 06.

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nyomozók ismét egy kemény balhéba keverednek. A páros egy korrupciós botrány nyomába ered, amely egyenesen a miami rendőrség... több»

A Bad Boys bája a főszereplők egyedi dinamikáján alapul. Azon, ami nem pótolható és nem tanítják. Képes-e a párosunk újra nagyon alkotni együtt? A sok csalódottságot tartalmazó kritikák miatt félve ültem be az előadásra. Arra számítottam, hogy nem fog tetszeni. Szerencse,... több»
2024. 06. 06.

dráma

Mozikban

2014 óta Franciaországban a helyreállító igazságszolgáltatás lehetőséget kínál a bűncselekmények áldozatainak és elkövetőinek a párbeszédre, biztonságos rendszereken... több»

A film mondanivalója nagyon erős, bár úgy érzem, hogy sokaknak nem fog bejönni, ami nagy kár, mert ez a film olyan, amit mindenkinek látnia kell.
2024. 06. 03.

88 Cirkusztestvérek  (2024)

(2)

dokumentum

Az egész estés dokumentumfilm tizenkét fiatal élményeit meséli el, akik 2020 elején lehetőséget kaptak arra, hogy a Baross Imre Művészeti Szakközépiskola exkluzív művészeti... több»

Sajnos csak az utolsó pillanatban értesültem a filmről, de megnéztem, és szerintem roppant izgalmas volt.
2024. 05. 30.

92 Mátrix  (1999)

(140) (69)

akció | sci-fi

Max

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheusszal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek teljesen... több»

A Waschowski-nővérek cyber kultuszfilmje, mely újraírta a világról, a valóságról és az életről, ugyanakkor a mozizásról alkotott elképzeléseinket. Zseniális, mégis borzasztó víziót szabadított el a beprogramozott valóságról, arról, hogy mindannyian a Mátrix rabjai... több»
2024. 05. 30.

60 Garfield  (2024)

(3) (5)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Mindenki kedvence visszatér. Garfield a legtöbbek számára arról ismerős, hogy imád lustálkodni, és hogy kedvenc étele a lasagne. Az örökké morcos, hétfőket mindennél jobban utáló... több»

Szerintem nagyon is megérte várni erre a mesére. Az egész család beülhet rá és mindenki talál benne magának valamit.
2024. 05. 30.

60 Anyai ösztön  (2024)

(3) (4)

dráma | thriller

Mozikban

A két legjobb barátnő és szomszéd Alice (Jessica Chastain) és Céline (Anne Hathaway) látszólag idilli életet élnek tökéletes harmóniában. Ezt azonban egy tragikus baleset hirtelen... több»

Anne Hathaway és Jessica Chastain alaítása szerintem egyszerűen remek. Nem is találok rá szavakat, a film története azonban szerintem egy kissé felemásra sikeredett.
2024. 05. 30.

75 Szirén  (2023)

(2) (3)

animáció | dráma | háborús

Mozikban

1980-ban, Dél-Iránban, az iraki erők ostroma közepette Ábádán lakói kitartanak. Köztük van Omid, egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja otthonában marad, amíg bátyja vissza... több»

Szerintem erre a filmre egyszerűen nagy szükség volt már. Egyrész, mivel nagyon aktuális téma, másrészt meg nagyon közel is tudja azt hozni a nézőhöz.
2024. 05. 30.

60 Amikor leszáll az éj  (2024)

(6) (4)

akció | horror | thriller

Mozikban

A közeli jövőben a Földön a normális élet feltételei megnehezülnek. Paul és két fia, Thomas és Joseph kettős életet élnek – nappal nyugalom, éjjel kínlódás. Egy nap Thomas nem... több»

Ezt a filmet egyszerűen látni kell! Nicolas Cage alakítása természetesen zseniális, így nem is kérdés, hogy főként miatta is néztem meg.
2024. 05. 30.

animáció | dráma | vígjáték

Mozikban

Japán egyik legnépszerűbb animációs sorozatának, a Haikyu!!-nak a rajongói már nagyon várták a beígért filmadaptációt. Most végre Shoyo Hinata és Karasuno gimnáziumi... több»

Na erre megérte várni. Szerintem nagyon hozza az eredeti manga hangulatát. Tuti, hogy még megnézem, amint lehet!
2024. 05. 23.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»

Az új Mad Max spin-off alapsztorija Furiosa élettörténetét dolgozza fel gyermekkorától egészen odáig, hogy Halhatatlan Joe főembere (imperátora) lesz. George Miller rendezése ezúttal kicsit csapongóbb, csakúgy, mint az alaptörténet. Adott három hatalmi központ a disztópikus... több»
2024. 05. 23.

dokumentum

Mozikban

Májusban érkezik a hazai a mozikba A Hold Sötét oldala című dokumentumfilm, amely Franciaország és Kína együttműködésében készült. Több mint öt évtizeddel az... több»

Azt kell, hogy mondjam, engem teljesen lenyűgözött ez a film. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!
2024. 05. 23.

NA 2550  (2024)

(1)

dokumentum

Mozikban

Till Anilla élete legjelentősebb próbatételeként vállalkozott Európa leghosszabb összefüggő túraútvonalának, a 2550 kilométeres Kék Körnek a bejárására. Odüsszeiája során... több»

Meglepően izgalmas dokumentumfilm, amelyet egyáltalán nem vártam volna tőle. HIhetetlenül kellemes csalódsá volt az egész.
2024. 05. 16.

animáció | családi | kaland

Nina imádja hallgatni édesapja esti meséit egy sünről, aki felfedezi a világot. Egy este azonban apja, aki a munkájával van elfoglalva, nem jön el, hogy elmesélje neki az új... több»

Azt hiszem, a legjobb szó erre a mesére, hogy rendkívül üdítően hat. Élveztem minden percét és szerintem ideális egy közös, családi filmezéshez.
2024. 05. 16.

romantikus | vígjáték

Mozikban

Reggel súlyos másnaposság és széles filmszakadás jelzi egyértelműen, hogy Abby (Virginia Gardner) és Travis (Dylan Sprouse) keményen átbulizták az éjszakát Las Vegasban. Kicsit... több»

Szerintem irtó jó hangulatú film, kellemes és édes karakterekkel. Imádtam!
2024. 05. 16.

dráma

Mozikban

Marguerite (Ella Rumpf), az ENS briliáns matematika szakos hallgatójának jövője kirajzolódni látszik. Ő az egyetlen lány az évfolyamban, aki befejezte a diplomamunkáját, amelyet egy... több»

Nagyon jó, hogy az alkotók nem vették túlságosan "művészieskedőre" a formát. Szerintem nagyon közel hozza az emberhez a tudományok világát ez a film.
2024. 05. 16.

horror

Mozikban

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli éjszakát... több»

A horrorhoz nagyon gyenge, de a thriller műfajba simán befér Renny Harlin új feldolgozása, mely a 2008-as Hívatlanok nyomdokain halad, alacsonyabb színvonalú kivitelben. Fő erőssége Madelaine Petsch, aki nagyon kellemes jelenség mindvégig (persze férfi szemmel). Az alapsztoriban akad... több»
2024. 05. 16.

87 Képzeletbeli barátok  (2024)

(4) (3)

családi | dráma | fantasy | vígjáték

Mozikban

A Képzeletbeli barátok egy lány történetét követi, aki rájön, hogy képes érzékelni mindenki képzeletbeli társát. Ahogy magáévá teszi ezt a rendkívüli képességet, varázslatos... több»

Az, hogy John Krasinski rendezte a filmet, már eleve nagyon csábítóan hangzott, illetve a szereposztás is igencsak impozáns. És bár nagyon kedves és aranyos a történet, összességében valahogy kicsit maníros lett a végeredmény.
2024. 05. 16.

dokumentum | életrajzi

Mozikban

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét – az... több»

Imádom Picasso művészetét, így nem is volt kérdés, hogy megnézem ez a filmet. Szerintem irtó szuper lett.
2024. 05. 10.

87 Mind idegenek vagyunk  (2023)

(2) (3)

dráma | fantasy | romantikus

Disney+ | Telekom TVGO

Londonban, a szinte üres toronyházában egy este Adam (Andrew Scott) véletlenül találkozik titokzatos szomszédjával, Harryvel (Paul Mescal), ami felforgatja Adam életét. Ahogy Adam és... több»

Csak jó dolgokat olvastam erről a filmről, így végül úgy döntöttem, megnézem. Bárcsak annyira élveztem volna, mint látszólag mindenki más az interneten... Mármint az alakítások tényleg jók, a színészek beleadnak mindent. Viszont a történet struktúrája nagyon repetitív és... több»
2024. 05. 09.

dráma | fantasy | vígjáték

Történetünk középpontjában Vincent áll, aki szinte mindenkiből ellenséges érzelmeket vált ki, és különböző helyeken járva folyamatosan menekül az üldöztetés elől. Továbbra... több»

Őszintén szólva kicsit nagyobb a füstje, mint a lángja. Elvileg jól megírt sztori, de a lezárás valahogy nem fogott meg.
2024. 05. 09.

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek rejtőzködve élnek. A majomklánok egy része soha... több»

A majmok bolygója Hollywood történetének meghatározó franchise-a, mely már közel 6 évtizede töretlenül lázban tartja a közönséget. Az emberiséget romlásba döntő, a világot uralmuk alá hajtó majmok ötlete Pierre Boulle francia író 1963-ban megjelenő regényéből... több»
2024. 05. 09.

55 A halálkártya  (2024)

(7)

horror

Mozikban | Telekom TVGO (2024.06.24.)

Amikor egy baráti társaság meggondolatlanul megszegi a tarot-olvasás szent szabályát – soha ne használd más pakliját –, akaratlanul szabadjára engedik az átkozott kártyákba zárt... több»

Amikor egy jó ötletet nem tudnak kidolgozni. Pedig könyv alapján készült, szóval ott kéne lennie egy legalább korrekt sztorinak meg párbeszédeknek, nem? Hát ezek szerint nem. A kártyás koncepció egész jó volt, meg tetszettek a szörnyek és a gyilkolások, ezeket egész jól... több»
2024. 05. 09.

animáció | kaland | vígjáték

Egy Vincent nevű cica Maurice, az egér kíséretében egy antik csembaló belsejében menekül meg az árvíz elől. Tengerészek mentik ki a hangszert, és Szentpétervárra szállítják, ahol... több»

2024. 05. 04.

86 Pokoli torony  (1974)

(6) (27)

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

San Franciscóban a világ legmagasabb felhõkarcolóját annak 135. emeletén tartott ünnepséggel avatják fel. A pusztító szerencsétlenség akkor kezdõdik, amikor a biztonsági... több»

Ez a film ugyan 1974-es, mégis maximálisan élvezhető még napjainkban is, 44 év után. Baromi izgalmas, látványos, lendületes, magával ragadó. A két színészóriás pedig - Steve McQueen és Paul Newman - egyszerűen óriásiak. Előbbi épp 1974-ben, a forgatás alatt kapta meg Golden... több»
2024. 05. 02.

akció | kaland

Disney+ | SkyShowtime | TV-ben (M5, csütörtök 01:33)

Archeológiát tanít Indiana Jones. Felkeresi egy műgyűjtő, aki azt szeretné, ha Jones professzor megkeresné neki a Szent Grált. Egy tudós már eltűnt, amikor az ereklye után kutatott:... több»

Indiana Jones kalandjait sokan szeretik, így nem csoda, ha nem csak egy film készült el a régészprofesszor hihetetlen kalandjairól. Harrison Ford pedig összenőtt a szereppel, és mindig ő marad az igazi Indiana Jones. A filmben egyébként megjelenik Jones apja is, a szórakozott,... több»
2024. 05. 02.

74 A kaszkadőr  (2024)

(24) (7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy kaszkadőr a balesete után új esélyt kap, amikor visszahívják egy filmes projekthez. Itt találkozik egy korábbi munkatársával (Aaron Taylor-Johnson), aki... több»

Először is szeretném megköszönni a jegyeket a Mafab oldalnak. Az előzetesekből és a halottakból a következőre számítottam. Egy látványos akciós és érzelmekben gazdag filmre, ahol persze a vígjáték része sem marad el. Nos ebből a sorból sorrendben a vígjáték, látvány és... több»