Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Mozi

Korábbi premierek

2022. 12. 01.

dokumentum

Az oxfordi Ashmolean Múzeum nagyszabású retrospektív kiállítást rendez Camille Pissarróról, 40 év után először. A film lehetővé teszi számunkra, hogy meglátogassuk a kiállítást... több»

Rendező: David Bickerstaff
Szerintem ez egy csodálatos dokumentumfilm, amely nem csak a művészetek kedvelőit tudja lekötni.
2022. 12. 01.

70 Vérapó  (2022)

(3) (2)

akció | krimi | thriller | vígjáték

Mozikban

Amikor szenteste egy csapat zsoldos betör egy gazdag család birtokára, és túszul ejti minyannyiukat, egy váratlan ellenféllel találják szembe magukat. A Télapó ugyanis a házban van,... több»

Oké, ez a film egyszerűen nagyon ott van, szerintem Harbour alakítása hihetetlenül vicces és valahol brutális is.
2022. 12. 01.

dráma

Mozikban

Annak ellenére, hogy az élet nem épp a napfényes oldalát mutatja, és hogy számos nehézség és bánat keresztezi a mindennapokat, a tizenhárom éves Sasha elhatározza, hogy soha nem... több»

Nem egy könnyen emészthető darab, de ettől függetlenül nagyon érdemes megnézni, mert olyasvalamit tanít az életről, amit talán sokan régen elfelejtettünk már.
2022. 12. 01.

69 Isten földje  (2022)

(2) (2)

dráma

Mozikban

Egy dán misszionárius, Lucas (Elliott Crosset Hove), tele ambícióval és eszmékkel, a 19. század végén Izland egy távoli vidékére utazik, hogy segítsen befejezni egy templom... több»

Nagyon megrendítő filmes alkotás, amit mindenkinek csakis ajánlani tudok a figyelmébe. Szerintem hihetetlenül fajsúlyos a mondanivalója.
2022. 12. 01.

dokumentum

Mozikban

Petrovics Eszter Kodály-filmtrilógiájának második része a zeneszerző, zenetudós életének az I. világháborútól a Psalmus Hungaricus 1923-as bemutatásáig tartó időszakát dolgozza... több»

Nekem már az első rész is nagyon bejött, így csakis ajánlani tudom a folytatását.
2022. 12. 01.

85 Larry  (2022)

(2) (2)

dráma

Mozikban

Ádám egy 22 éves pásztorfiú, aki beszédhibája miatt az emberektől elzárva, magányosan él Borsodban, mígnem óriási felfedezést tesz: rappelés közben nem dadog. Stílusával és... több»

Első rendezésnek szerintem nagyon erős a Larry, teljesen odaszegezett a székembe. Bár a történet nálam bizonyos pontokon egyszerűen "leül", de ettől függetlenül nálam nagyon újranézős.
2022. 11. 24.

66 Fura világ  (2022)

(2) (6)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Mozikban

A Clades család legendás felfedező hírében áll, egy belső családi viszály azonban bajba sodorhatja legújabb expedíciójukat, amely talán életük legfontosabb felfedezésével... több»

Szerintem irtó aranyos történet, alapjában véve élveztem, de valahogy nem igazán ragadott magával, pedig a Disney meséknek mégiscsak az a legfőbb jó tulajdonságuk, hogy bármikor újra lehet őket nézni.
2022. 11. 24.

69 Fiú a mennyből  (2022)

(2) (2)

dráma | thriller

Mozikban

Adam, egy egyszerű halász fia, aki belép a tekintélyes kairói Al-Azhar Egyetemre, a szunnita iszlám hatalmi központjába. Az első tanítási napon az intézmény élén álló nagy imám... több»

Nem egy könnyen emészthető történet, nagyon is fajsúlyos, amire érdemes odafigyelni.
2022. 11. 17.

85 A menü  (2022)

(7) (3)

horror | vígjáték

Mozikban

Egy fiatal pár egy csendes kis szigetre utazik, hogy egy fantasztikus gasztronómiai élményben vegyen rész, a főszakács azonban tartogat néhány meglepetést számukra. Mark... több»

Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy és még egy rakat sztár, vajon mi sülhet ki ebből? Rövid ismertető gyanánt talán annyi elég is lehet a Kedves Olvasó számára, hogy egy fiatal párocska, Margot és Tyler egy kis szigetre érkeznek, hogy egy exkluzív étteremben kimondottan nagyszabású... több»
2022. 11. 17.

80 Azt mondta  (2022)

(3) (7)

dráma | történelmi

Mozikban

A New York Times riporterei, Megan Twohey és Jodi Kantor egy generáció egyik legfontosabb történetét tárják elénk - egy olyan történetet, amely segített elindítani a #MeToo mozgalmat,... több»

Hú, ez a film irtó erős mondanivalóval rendelkezik és azt nem is fogja vissza. Szerintem órákat lehet erről vitatkozni, és nagyon meghatározónak is gondolom. Nagyon örülök, hogy elékészült ez a film.
2022. 11. 17.

vígjáték

Mozikban

Signe és Thomas között egészségtelen, versengő kapcsolat alakul ki, amely ördögi fordulatot vesz, amikor Thomas hirtelen kortárs művészként kitör. Erre válaszul Signe kétségbeesett... több»

Nagyon éles társadalomkritika ez a film, csak annyit tudok mondani, hogy aki teheti, az nézze meg!
2022. 11. 17.

44 Párcserés játszma  (2022)

(3) (1)

vígjáték

Mozikban

Laura egész életében Antonióval élt, és amikor már kezd elgondolkodni azon, hogy vajon tényleg ezt az életet akarja-e élni, Sergio és Siena útjai keresztezik egymást. Sergio egykori... több»

Nagyon elszúrt humora van a filmben, bár eléggé érdekes téma, amin talán mindannyian elgondolkodhatunk. Ez valamennyire fenntartotta nálam az érdeklődést.
2022. 11. 17.

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

Adél egy magyarországi kórházban dolgozik radiológusként, miközben ikertestvére, Éva remek anyagi körülmények között neveli pár hónapos gyermekét. Éva férje vállalkozó, így... több»

Szerintem nagyon érdekes film, Stork Natasa színészi teljesítménye egyszerűen kiemelkedő.
2022. 11. 17.

dráma | kaland

Mozikban

A Jóreménység-sziget valós eseményeken alapuló inspiráló történet a magány erejéről, a kitartásról, az álmokról, a természetbe való elvonulásról, apa-fiú kapcsolatáról és... több»

Engem teljesen lenyűgözött ez a film, nem is igazán számítottam erre, hogy egy ilyen egyszerű alkotás, ilyen mély nyomot tud bennem hagyni.
2022. 11. 10.

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Mozikban

T'Challa, ismertebb nevén Fekete Párduc, Wakanda királya 2022-ben visszatér a mozivászonra! A Marvel moziverzumának ötödik fázisába tartozó Fekete Párduc 2 rendezői székét a... több»

Chadwick Boseman 2020-ban bekövetkezett halála megrendítette a világot. Nemcsak egy nagyszerű ember és színész távozott tragikus hirtelenséggel, hanem az MCU is elveszítette az egyik alapkövének számító hősét, a Fekete Párducot. A 2018-as Fekete Párduc-film hatalmas sikere és... több»
2022. 11. 10.

73 Ki kutyája vagyok én?  (2022)

(2) (1)

dokumentum

Mozikban

Lakatos Róbert szatirikus dokumentumfilmje a kutyák és az ember világa közötti párhuzamot hozza játékba, amelyben kedvenc négylábúink tenyésztők, politikusok, tenésztők és... több»

Rendező: Lakatos Róbert
Egyszerűen fantasztikus ez a dokumentumfilm. Az biztos, hogy még meg fogom nézni.
2022. 11. 10.

50 A kis Winnetou  (2021)

(2) (1)

családi | kaland | western

Mozikban

Az ifjú Winnetou kalandjai. Karl May klasszikusának hőseivel úgy találkozhatnak a rajongók, ahogy korábban még sohasem. A tizenkét éves Winnetou már igazi harcosnak gondolja magát,... több»

Ugye, senki nem gondolta, hogy ez a film igazán olyan lesz, mint az eredeti. Nem is erről van szó. Szeritnem egy sokkal szívhez szólóbb történet, amit mindenkinek látnia kell.
2022. 11. 10.

animáció | kaland | vígjáték

Mozikban

Violetta már 337 évet tudhat maga mögött. Szakmáját tekintve pimasz és kíváncsi tündér. De van egy problémája: csak a rosszat tudja megidézni, akkor viszont el is veszik az emberek... több»

Ó, szerintem ez egy igazán izgalmas és kedves kis mese, amit az egész család meg tud nézni. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!
2022. 11. 10.

dokumentum | dráma | történelmi

Mozikban

Az első világháborút követően Magyarország mélyreható válsággal nézett szembe: az Osztrák-Magyar Monarchián belül már nem volt vezető nemzet, lakosságát, területét,... több»

Szerintem ennél erősebb szereplőgárdát is össze lehetett volna hozni egy ilyen fontos filmhez. Bár nem volt gondom vele, nem mondanám azt, hogy ez egy igazán izgalmas film.
2022. 11. 03.

44 Semmi  (2022)

(2) (3)

thriller

Mozikban

A nyolcadikos Pierre-Anthon az egyik pillanatban az egyik váratlan pillanatban kiviharzik az osztályból. „Semminek nincs értelme. És ha semminek nincs értelme, semmit sem érdemes... több»

Eléggé kusza, hogy mást ne mondjak, szerintem ennél sokkal jobban is meg lehetett volna csinálni ezt a filmet, pláne úgy, hogy a könyv eleve adott.
2022. 11. 03.

dráma | romantikus | vígjáték

Mozikban

Berlin napjainkban: A sikeres regényíró, Ludger Fuchs (Jörg Schüttauf) családja nyomására kéri, hogy láthassa a Stasi-aktáját, és ez nem is akármilyen akta - elvégre Ludger az NDK... több»

Szerintem egyszerűen idétlen lett ez a film. Nagyon nem az a fajta humor ez, ami nekem egyébként bejönne.
2022. 11. 03.

dokumentum

Mozikban

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy 210 éves tölgyfa, amely oszlopként emelkedett a természet királyságában. Ez a látványos kalandfilm rendkívüli szereplőgárdát vonultat... több»

Eszméletlenül szórakoztató film, amit szerintem egyszer legalább mindenkinek látnia kell. Csakis ajánlani tudom!
2022. 11. 03.

akció | családi | fantasy | kaland | romantikus

Mozikban

XIV. Lajos (Pierce Brosnan) nemcsak elődeit akarja felülmúlni, és minden idők legnagyobb királyává válni, hanem még ennél is többre vágyik: halhatatlanságra. Hogy kicselezze a... több»

Én nagyon vártam ezt a filmet, már csak Pierce Brosnan alakítása miatt is. Szerintem ezzel a szereppel igazán tudott mutatni valami újat is a karrierjében. Imádtam!
2022. 11. 03.

75 Szimpla manus  (2022)

(2) (2)

vígjáték

Egy gazdag házaspár, Steve és Adél a saját kis világukban élnek, mígnem a sors közbeszól. A nemrég vásárolt szuperjárgányuk útközben felmondja a szolgálatot, így kénytelenek... több»

Én abszolút úgy érzem, hogy egy ilyen filmre már nagyon szükségünk volt, külön örültem Hajdú Steve alakításának. Szerintem nagyon összeállt minden ebben a sztoriben, ami javarészt nem csak humoros, szórakoztató, hanem tanulságos is.
2022. 11. 03.

75 Közel  (2022)

(2) (1)

dráma

Mozikban

Léo és Rémi közel állnak egymáshoz. Fiúkori kalandjaikat együtt élik át, megosztva a világot és szinte minden pillanatot egymással. De lassan abba a korba érnek, amikor már neveket... több»

Ez a történet egyszerűen nagyon az elemében találja el az embert. Nem találok szavakat, lenyűgöző volt.
2022. 11. 03.

91 Ennio Morricone  (2021)

(2)

dokumentum | életrajzi | zenés

Mozikban

Giuseppe Tornatore Oscar-díjas rendező (Senki többet) filmes tisztelgéssel adózik barátja és a legendás filmzeneszerző, Ennio Morricone emléke előtt. A film interjúkat tartalmaz olyan... több»

Morricone kétségtelenül egy legendás alak a filmvilágban, szerintem annak, aki szereti a zenéit, ez a film kihagyhatatlan.
2022. 11. 01.

dokumentum

Wilhelm Hansen egy látnok üzletember volt, aki a 19. században Dániában élt. Azon kevés gyűjtők egyike volt, akik érdeklődtek az impresszionista festők iránt egy olyan időszakban,... több»

Rendező: David Bickerstaff
Én egyszerűen imádom ezt a dokusorozatot, nem csalódtam most sem!
2022. 10. 27.

32 Az iker  (2022)

(2) (3)

dráma | horror | misztikus | thriller

Miután fiuk tragikus módon életét vesztette egy balesetben, Rachel és Anthony úgy döntenek, a világ másik felére költöznek, hogy új életet kezdjenek. Teljes mértékben Elliotra,... több»

Azon túlmenően, hogy a cselekmény rettenetesen klisés, a szereplők gyakorlatilag papírmasék. Nem tudtam magam ezen túltenni, nagyon unalmas és sablonos film...
2022. 10. 27.

animáció | családi | fantasy | kaland

Mozikban

Pil, a kis árva lány Roc-en-Brume városának utcáin él. Három szelíd menyétjével együtt úgy marad életben, hogy élelmet lop a trónt bitorló, zsarnoki Tristain kastélyából.  Egy... több»

Oké, ez nem az a mese, amire tömegek fognak majd sorakozni a pénztáraknál, de ettől függetlenül mindenképp érdemes adni neki egy esélyt.
2022. 10. 27.

63 Démoni fény  (2022)

(4) (2)

horror | thriller

Mozikban

A mindössze 25 éves Ann nővér szent meggyőződéssel végzi hivatását, a nő ugyanis hisz abban, hogy ő maga ördögűzőként tehet a legtöbbet mások üdvéért. Ez azonban ellentmond... több»

A lehető legjobb szándékkal is csak három csillagot tudok rá adni. Kissé átverve érzem magam, mert ez a film egyszerűen mellőz minden eredetiséget.