Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
A mekkai óratorony mérnöki csodája
#23441

dokumentum

Az iszlám szent városában, Mekkában található Abrádzs al-Bajt a világ legmagasabb óratornya. Az épület igazi mérnöki mestermunka, amely több mint 30 világrekordot tud magáénak,... több»

#23442

zenés

Ginette Reno, kanadai énekesnő koncertje.

Szereplők: Ginette Reno

Védőőrizet – Magyar politikai foglyok náci koncentrációs táborokban
#23443

dokumentum

A nácik által politikai okokból letartóztatott, koncentrációs táborba hurcolt magyarok száma jóval nagyobb, mint ahogyan az a köztudatban él. A Gestapo a megszállás után és a nyilas... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

#23444

dokumentum

Idén júliusban adták át London központjában Nyugat-Európa legújabb és legnagyobb felhőkarcolóját. Az éles kontúrjai miatt The Shard (Üvegszilánk) névre keresztelt, elnyújtott... több»

Lecsapolt óceán - Az Atlanti Óceán szellemhajói
#23445

dokumentum

Miért nyugszik olyan sok hajóroncs az Atlanti-óceán fenekén? Valóban azoknak van igazuk, akik szerint sötét természetfeletti erők működnek itt? Vagy tudományosan megmagyarázható... több»

Zöldellő Horvátország – Ősi életforma a Száva mentén
#23446

dokumentum

Horvátországban, a Száva folyó mentén található Európa egyik legnagyobb, szinte érintetlen ártéri vizes élőhelye, a Lonjsko Polje. A film ezt a vidéket mutatja be a tavaszi áradás... több»

#23447

horror | thriller

Egy eszes tinédzser egy pszichopata fogságába esik, ahol igyekszik összejátszani fogvatartója mentálisan sérült lányával, hogy valahogyan kiszabadulhasson, még mielőtt ő is felkerül... több»

#23448

dráma | krimi

Netflix

Cairo egyik legnagyobb nyomornegyedében élő emberek szinte mindent elkövetnek, hogy változtathassanak az életükön, a közelgő forradalom pedig nem kis változást ígér. több»

A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge
#23449

dokumentum

A Schindler listájára hasonlító történetben Karl Plagge őrnagy 1240 zsidót férfit, nőt és gyereket foglalkoztatott, és képes volt megóvni közülük sokat Litvánia zsidóságának... több»

#23450

dokumentum

A dokumentumfilmben a Seychelle-szigetekhez tartozó D'Arros szigettel ismerkedhetünk meg, melynek egyedülálló természeti kincsei és élővilága, ill. zártsága és érintetlensége... több»

#23451

rövidfilm

A filmben egy új dal sorsát láthatjuk a stúdióbeli próbáktól a koncertszínpadig.

Rendező: Lance Bangs

Kacat-dizájnerek
#23452

Shane Hansen tervezői kihívások sorozatán keresztül irányítja a versenyzőket, segítve őket eredeti, merész és innovatív művek készítésében. több»

#23453

dokumentum

Volt valaha Marco Polo, a világ legismertebb utazója Kínában? Ugyanis vita folyik arról, hogy a velencei könyve valóban személyes beszámoló-e a 13. századi középkori Kínai... több»

D-Train
#23454

NA D-Train  (2015)

A középiskolás érettségi osztálytalálkozó szervezője Los Angelesbe utazik, hogy megkeresse az évfolyam valamikori legnépszerűbb srácát, és meggyőzze, hogy jöjjön el a... több»

Mátyás herceg és Tomás, a kovács fia
#23455

családi

Ezt a szlovák népmesét Mark Twain "Koldus és királyfi" című regénye ihlette. Egyszer volt, hol nem volt, hét hegyen és hét folyón is túl, volt egy magas torony. És ebben a toronyban... több»

Oroszlánok birodalma
#23456

dokumentum

Kövessék Boone Smith-t a dél-afrikai Nambiti Vadrezervátumba, ahol a neves nyomolvasó egy oroszlánfalka életét igyekszik közelről feltérképezni; többek közt rácsodálkozik... több»

The Mayor: The Age of Riley
#23457

dokumentum | életrajzi | történelmi

A film egy ír demokrata politikusról szól, aki 40 éven keresztül volt Charleston település polgármestere az amerikai délen.

Rendező: Barbara Tranter

#23458

NA The Policy  (2016)

rövidfilm | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal nő kezdi megkérdőjelezni az egészségét, amikor a barátaival töltött szokásos reggeli váratlan eseményekbe torkollik.

#23459

dráma | rövidfilm

Egy fiatal pár egy betörés során az életüket gyökeresen megváltoztató élményekkel gazdagodik. több»

Rendező: Marina Viscun

#23460

animáció | családi | dráma | rövidfilm

A film cselekménye egy hagyományos baszk ünnep megünneplése körül összpontosul, amelyen megfigyelhetőek a különböző szexista megnyilvánulások is.