Filmek

Legjobb filmek 2010-től 2019-ig

Saját filmes lista készítése
Náci Olimpia
#23461

dokumentum

 A náci jántékok – avagy 1936. Berlin, amikor is a Harmadik Birodalom és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság az akkor még kicsi, elitista sporteseményt globális tömegkommunikációs... több»

Karácsony előtt
#23462

játékfilm

A jómódú budai agglegény hazafelé tart a munkahelyi ünnepségről, az utcákon mindenki a karácsonyi rohanásban tülekedik. A csúcsforgalomból kivergődve a háza előtt egy különös... több»

Csak még egyszer előre!
#23463

dráma | háborús

Burján Zsigmond filmje a Magyar Királyi 17-es Honvéd Gyalogezred katonáinak történet dolgozza fel, emléket állítva az I. világháborúban harcoló magyaroknak. több»

Dubai csodálatos állatvilága
#23464

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

A gyűrűsfarkú makik szigete
#23465

dokumentum

Madagaszkár élővilága évmilliók óta függetlenül fejlődik a külvilágtól, s ennek meg is van az eredménye: az itt élő mintegy negyedmillió faj 70%-a sehol máshol nem található... több»

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#23466

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

Provincia
#23467

NA Provincia  (2014)

dráma | rövidfilm

A 20 perces alkotás egy áruszállító sofőrről, Ottóról szól, akinek az autója lerobban egy vidéki állomáson, így véletlenül egy ókori római település régészeti ásatására... több»

Under the Hat
#23468

dráma | rövidfilm | vígjáték

Amikor egy müezzin kezdi elveszíteni a hangját, kénytelen helyettesről gondoskodni. Ez pedig nem más, mint a szomszédja, aki egy rockbanda énekese.

Mennyire vagyunk őszinték?
#23469

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

Dr. Stein hihetetlen masinája
#23470

animáció | rövidfilm

Stein professzor kísérletezés közben elveszíti a legjobb barátját. A gyászoló tudós mindenre kész, hogy visszahozza a kutyáját. Fantasztikus keltetőgépet épít, ám hiba csúszik a... több»

A Sándorgyuri – 80 év 50 percben
#23471

életrajzi

Filmio

Tréfamisszionárius? Viccvátesz Mókanomádoló? Kabaréhittérítő? A hitetlenség korának nevettetője? Röhögtető prédikátor? Nemcsak! Is! 80 év 50percben. 50 perces életműportré a... több»

#23472

dokumentum

Kivételes zenei egyéniségek, kivételes formációk és egyedi hangzások. A rock legendái Eric Claptontól és az Iron Maidentől egészen a U2-ig és az Aerosmith-ig. Népszerű szakemberek,... több»

Elefántborjú-hadművelet
#23473

dokumentum

Sri Lankán egyre több áldozatot követel az emberek és az állatok élőhelyekért és erőforrásokért vívott harca. A filmben egy elárvult, súlyos beteg elefántborjú sorsát... több»

Hitler vagyonának nyomában
#23474

dokumentum

Amikor 1945. tavaszán Adolf Hitler öngyilkos lett berlini bunkerében senki nem tudta, hogy írt-e végrendeletet, rendelkezett-e vagyonnal, és ha igen, felosztották-e azt a hozzá... több»

#23476

George Balanchine szikrázó balettje 50. évfordulóján is éppoly fényesen ragyog, mint az őt inspiráló drágakövek. Absztrakt koreográfiájával emléket állít a francia, amerikai és... több»

Rendező: George Balanchine

Az igazi Angry Birds
#23477

dokumentum

Az Angry Birds játékot minden gyerek ismeri, de léteznek a valóságban is „dühös madarak”? A madárvilágban dúl a harc a túlélésért, az élelemért és a védett fészekért. A... több»

#23478

dráma | fantasy | rövidfilm | sci-fi

Ez a rövidfilm egy meglepő történetet mutat be egy kislány belső világáról, aki túlélte egy világméretű apokalipszist. több»

#23479

dráma | rövidfilm

Sam, egy depressziós tini kihagy egy napot az iskolában. Közben találkozik egy titokzatos nővel, és belefut egy régi kiszemeltjébe is.

Hunter
#23480

NA Hunter  (2016)

dráma | rövidfilm

A filmben egy 14 éves lány és a vak nagyapja próbálják megvédeni a mocsarukat.