Közösség

Vélemény:

 

78 A legkúlabb nap

(2016)

A legkúlabb nap

 
szucszoli   2016.10.08 23:06
0

Találó kifejezés ez, hogy keserédes.
Én nagyon elgondolkodtam, hogy van-e ennél jobb film, ami férfi és férfi közötti kapcsolatot ilyen közelségben tudja leképezni a néző számára, miközben nem kifejezetten homokos emberekről van szó... bár azért egy konkrét jelenetnél mégis kétségeim támadtak. :) És egyébként úgy érzem, hogy azt a jelenetet felesleges volt beleerőltetni a filmbe.
Szóval valahol ez egy testvéri kötelék férfi és férfi között, ami tényleg megható és átélhető! Egyszerűen arról van szó, hogy van egy mély emberség mindannyiunkban és ezt jól mutatja be ez a film.

Én úgy érzem, hogy át kellene értékelni azt, amit eddig gondoltunk a hálivúdi felvizezett, fröccsöntött műanyag romantikus drámákról, mert ez a film habár messze van attól, hogy tökéletes legyen, de mégis... inkább szélesebb közönségnek szánták és nem elsősorban arra megy ki ez a dolog, hogy ócska és elcsépelt közhelyeket rágjanak a néző szájába, hogy elcsöppenjen a (főleg női) nézőközönség.

Ez a film egy kellemes egyvelege a Bakancslistának és a Túl a barátságon című filmeknek és úgy érzem, hogy e két kultikus film közül egyikre sem hajaz túlságosan, hanem tőlük független módon jól működik és talán ennek a két filmnek a motívumait erőteljesebben emeli be. Rengeteg dolgot az abszurditásig feszít, de ugyanakkor mégis reflektál a valóságra.

7,5/10