Közösség

Vélemény:

92 Mátrix

(1999)

Ez a film kortalan, örök darab...

Bafam   2024.01.26 04:20
1

Egy darabig számoltam, hogy hányszor néztem meg a Mátrix című fantasztikus filmet. Aztán felhagytam a számolással, de annyit biztosan tudok, hogy ezt a filmet láttam legtöbbször mozis életem során. Talán egyenértékű A tanú című filmmel, vagy az Indul a bakterház szatírájával. Ez a film nem öregszik, 2030-ban, 2040-ben vagy 2050-ben is kortárs lesz. A Wachowski testvérpár messze a legjobbat alkotta, és a film kiállta, és ki fogja állni a jövőben is az idők próbáját. Ez egy igazi mestermunka, egy igazi mestermű. A film ugyanolyan jól kidolgozott, mint maga a Mátrix! Teljesen kiemelkedik az elmúlt 25 év bármely más sci-fi filmjéhez képest. Eltévedni egy másik világban, ez az, amire a mozi készült, ez az, amire egy filmért rajongó vágyik. Ez egy teljesen új, egy teljességgel más univerzumba repít, visz magával. Rendkívül szórakoztató, izgalmasan filozófiai témákat is feszegető film. Klasszikus sci-fi akciófilm, egy igazi mérföldkő (nem hiába nyert 1999-ben 4 Oscart díjat ez a film). Ezt nem én írom, hanem a MÁTRIX...