Közösség

Vélemény:

84 Üvegtigris

(2001)

Magyar szemmel....

SaSa   2024.06.29 17:14
0

Ez a film minden idők egyik legjobb (vagy talán eddigi legjobb) vígjátéka. Nem mindenki szemében. Apám amolyan ezermesterféle volt, jártak hozzánk mindenféle emberek javíttatni kocsit, hegeszteni-, forrasztani-, egyengetni-, hajlítanivalót... és én ezeket az embereket napi szinten láttam, hallottam a műhelyben beszélni/beszélgetni/sörözni. A film attól nagyszerű, hogy a karakterek teljesen jól adják vissza ezt a réteget. Kissé karikírozza, de olyan mértékben, ami még a realitáshoz közel van, és ettől hihető, és kifejezetten komikus. Ez a film Közép-Kelet-Európában vicces, nyugatabbra nem lenne eladható... vagy nem annak, amit nekünk jelent. A film sikeréhez a kiváló rendezés, a színészek játéka a kulcs. És őszintén azt gondolom, hogy a szereplők mind-mind itt voltak a pályájuk csúcsán! Csináltak a filmnek folytatást... nem lett rossz... de igazán nagyot ütni nem tudott. Ott már a bejáratott poénokat futtatták meg újra, nem tudott újat hozni. Olyan, mint a Mátrix 1 után a folytatások... Szóval ez az első rész fantasztikus. Nem tudom, hányszor láttam... de bármikor megnézem szívesen! :-)