Közösség

Vélemény:

71 We Bury the Dead

(2026)

Bocsánat kérés a Walking Dead miatt

Piczil Zsolt   2026.09.15 14:16
0

...is lehetne ez a film, mert bebizonyítja, hogy lehet zombis történetet lassan, vészjóslóan elmesélni, de jól. Persze, ez nem egy szutyok sorozat, mint a Walking Dead. Külön tetszett, hogy valami újat vittek a zombivilágba (mint a Kiéhezettek vagy a Wyrmwood). A film kezdése kifejezetten profi és figyelemfelkeltő, a kis költségvetés meg csak annyiban látszik, hogy kevés a szereplő és a tényleges akció. Van viszont kamaradráma, amit Daisy elvisz csöppnyi válain, és még jól is áll neki. Amikor átfordul kamarahorrorba (ami pszicho), azért egy kicsit ott én a pénz hiányát éreztem, nem egy újabb drámai vonal befűzését. De igényesen csinálták, mi az, hogy! Daisy jól vizsgázott, remek szereplő, megérdemli, ha foglalkoztatják. Remek filmzenét is kapunk (külön is hallgattam), valamint néhány nagyon szép panorámaképet. A motoros srác eltűnése-feltűnése nagyon vázlatos, de hát abban a karakterben nem erőltették meg magukat. Jó kis film ez, kevesen múlott rajta, hogy nem lesz nagy siker. Talán ha több akció, meg családapa lapáttal, kismamazombi lett volna benne, meg olyan autószerelő, aki holtában összezavarodik és a salgópolc mögé bújik félelmében...