Közösség

Vélemény:

78 Sisu – A bosszú útja

(2025)

Sisu – A bosszú útja

jani   2025.11.23 17:24
0

Számomra igazi meglepetés volt. Nem túlzás azt mondani, hogy az utóbbi évek egyik legintenzívebb, legélvezetesebb akciófilmélményét kaptam meg vele. Már az első percekben teljesen magával ragadott a történet, a magányos főhős és a bosszúvágy keveréke azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Jorma Tommila alakítása tökéletesen hozza azt a hidegvérű, de emberi karaktert, akinek minden mozdulata és döntése súlyos következményekkel jár. A film véresebb, mint az átlag, de pont ez adja a hangulatát és az energiáját. A harcjelenetek zsigerien erősek, a fizikai akciók hitelesek és kellően brutálisak, de sosem válik öncélúvá a brutalitás. Minden ütésnek, minden akciónak súlya van. Külön tetszett, ahogy a rendező, Jalmari Helander, a látványt és a történetet ötvözte. A film nemcsak adrenalindús, de a drámai pillanatok is hatásosak, és érzelmileg is bevontak. Igazán élveztem, hogy a „sisu” fogalma, a kitartás és a belső erő végig jelen van a főhős cselekedeteiben. Az üldözés, a bosszú és az emlékezés témája izgalmasan és kreatívan van ábrázolva, a sztori egy pillanatra sem válik unalmassá. Röviden: ez egy igazi, véres, pörgős akciófilm, amit tényleg élmény volt nézni, nem lehet unatkozni rajta, és szerintem bárki, aki szereti a karakteres, kemény és látványos akciókat, imádni fogja.