Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  

Vélemény:

 

80 Köszönjük, hogy rágyújtott!

(2005)

Köszönjük, hogy rágyújtott!

 
szucszoli   2018.11.02 18:11

Szerintem ez a film már beleesik abba a kategóriába, amit érdemes megnézni. Egyrészt azért, mert elég jó ízléssel van tálalva. És van egy nagyon jó felvetése a filmnek a vége felé, amikor tulajdonképpen lerántják a leplet egy képmutatásról. Amikor is arra terelődik a szó, hogy miért is fontos az, hogy halálfejet ragasztunk a cigidobozokra!? Egyrészt, aki cigit akar szívni, az konkrétan szarik rá, hogy mi van a címkéjén! Máskülönben ez nem más, mint a társadalom gyerekként való kezelése és kényszeredett nevelgetése, pedig ennek nem az állam feladatának kéne lennie, hanem a szülőké. Ha ők nem tudják a gyerekeiknek megtanítani, hogy mit nem vihetnek be a szervezetükbe, akkor miből gondoljuk azt, hogy majd egy 3cm-es matrica megakadályozza a gyereket a cigifogyasztásban? Amihez ráadásul nem is juthatnak hozzá 18 áv alatt!?
A másik: tényleg higyjem el ezt a baromságot, hogyha a filmszínészek kezébe/szájába cigit adunk, majd attól fognak a gyerekek rászokni a dohányzásra? Ez tényleg így van? Tehát, ha én azt látom egy filmben, hogy valaki Whisky-t vedel, akkor másnap rohanok le a kisközértbe Whisky-t venni? Ha létezik is ilyen ember, ott komolyabb problémák vannak a dohányzásnál!

 
prof 2019.09.20 21:09

Pedig ez így van. A média hatással van a gyerekeinkre, mert elveszettek és kiszolgáltatottak és onnan veszik az elveket, trendeket, világnézetet, viselkedésmintákat. Nem csak egy filmben volt régen cigi, hanem mindegyikben volt egy snit legalább, amikor a főhős marlboro man, akivel mindenki azonosul, rágyújt egy cigire különböző pillanatokban, pl bár, vagy szex után. És nem csak a hollywoody filmekkel programozták ezt a szokást az emberekbe, hanem a kávézók is régen minden reggelihez egy szál cigit ajánlottak, mint egy kávét. A világ így is Amerikát imádja és követi, a példát meg a filmekből kapja. Nézze meg a való világ f*sszopói, évről évre mennyire húzzák le a következő generáció erkölcsi szintjét.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.