A film 35 514 975 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 14 278 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Az Újjászületés nemcsak egy folytatás, hanem egyfajta Terminátor 2-szerű cselekményt hoz be. A történetben M3GANt újjáépítik, hogy felvegye a harcot egy új, még halálosabb MI-fenyegetéssel szemben. Ez az új ellenség Amelia (Autonomous Military Engagement Logistics & Infiltration Android), egy katonai minőségű fegyver, amelyet M3GAN lopott technológiájából hoztak létre, és az a célja, hogy elpusztítson mindent, amit az emberei elé helyeznek. SPOILER! A készítők elárulták, hogy a filmben M3GAN a végén egy érzelmi búcsúval és egy hősies áldozattal éri el a célját.
Rendezői szándékok és a "kockázatvállalás": Gerard Johnstone rendező, akinek a neve a M3GAN-franchise-zal összefonódott, a legfrissebb interjúkban elárulta, hogy az első film vírusmarketingje egyáltalán nem volt megtervezve. Próbálta kivágatni a trailerből M3GAN híres táncát, mert szerinte az "túl buta ötlet", és a film üzenetének (ne ragadjunk bele a képernyőbe) is ellentmond. Hála az égnek a producerek nem hallgattak rá, és a tánc egy igazi popkulturális ikonná vált. Johnstone azt is elmondta, hogy a folytatásban a kérdés nem az, hogy veszélyes-e az MI, hanem az, hogy "itt van, na és most mi van vele".
A színészi felkészülés és a fanyar humor: Allison Williams, aki a Gemma nevű robottervezőt alakítja, elmondta, hogy a film fizikai kihívásai inspirálták. Képzeld el, egy Marvel-filmeken is dolgozó trénerrel edzett, hogy készen álljon a harcjelenetekre! Williams a Samara A kör című filmből és a Drunken Master kung-fu stílusából merített ihletet a harci koreográfiához, ami egy igazán bizarr és fantasztikus elegye a horrornak és az akciónak. Saját maga gyakorolta a M3GAN és Gemma karakterének egyidejű mimikáját és mozgását a MacBookja Photo Booth funkciójával, ami a mi bizarr és intelligens humorunkat is megmozgatja.
A filmben feltűnik egy új, rémisztőbb karakter is, Amelia, akit Ivanna Sakhno alakít, és aki M3GAN lopott technológiájából született. A színésznőnek még egy animatronikus másolatot is készítettek a forgatásra. Ivanna Sakhno elárulta, hogy borzasztóan zavaró és hátborzongató volt a saját, élethű robotmásával együtt játszani. Elmondása szerint olyan volt, mintha a saját testén kívül lenne, egy szellem, aki a saját magát nézi. A baba pislogott, a szája mozgott, és még a szeplőit is lemodellezték rá.
A M3GAN kivitelezések és a sokkoló valóság a hamu és a szőke paróka mögött: a film készítői az animatronika, a motion capture és a praktikus effektek tökéletes egyensúlyát teremtették meg, hogy életre keltsék a babát, sőt bepillantást nyerhetünk a maszkokba, a kaszkadőrjelenetekbe és a koreográfiába is. A film b-roll felvételei (a forgatásról készült nyersanyagok) megmutatják, hogyan ötvözték a horrorelemeket a humorral, miközben M3GAN mozgását a legmodernebb bábozási technikákkal finomították.
A film készítése során Peter Abell, aki a ChatGPT fejlesztésében is részt vett, tanácsadóként működött közre, hogy a mesterséges intelligencia ábrázolása hiteles legyen.
A teaser előzetesben M3GAN új táncmozdulatokat mutat be Chappell Roan Femininomenon című számára.
A M3GAN 2.0 mellett egy Soulm8te című spin-off is készül, amely egy magányos férfiról szól, aki felesége halála után egy AI robotot szerez be, ám a dolgok rosszra fordulnak.
A forgatás 2024. július 15-én kezdődött Aucklandben, Új-Zélandon, és 52 napig tartott, szeptember 21-én fejeződött be.
A projekt bejelentésével egyidejűleg azt is megerősítették, hogy Allison Williams és Violet McGraw visszatérnek Gemma és Cady szerepében.
A filmet 2023. január 18-án jelentették be, kevesebb mint két héttel az első rész megjelenése után, amely hatalmas sikert aratott.