Nagyon nehéz olyan dolgokat elnéznem, hogy pl. 100+ éve élnek ott, és egy ilyen kis zárt ökoszisztémában logikusan száz év alatt kb. minden széthullik, tönkremegy. Valamint maga az energia, ami abból a múlt századinak kinőző, kerregő gőzgépből jön, ami ép ésszel kb. egy év alatt elromlana. De nem baj, száz évet elmegy karbantartás nélkül, elég neki annyi, hogy a csaj 8 órás műszakban a fogaskerekek közt 40 centis villáskulccsal 50 fokban rendben tartja a ketyerét. Mérnöki szemmel eléggé húzom a számat. Amire kíváncsi lennék, pl. mi van kint és lent a bányában, azt nagyon el fogják szerintem húzni. Nekem elég volt három rész.
Erős kezdés után hatalmas visszaesés. Az első három rész érdekes és izgalmas volt, de utána egy unalmas és érdektelen nyomozósdi indul, amiben a főszereplő rájön arra, amit nekünk már az elején megmutattak. Szóval öt-hat résznyi időhúzás, amiből semmi új nem derül ki. Kíváncsian várom az utolsó részt, bár megmenteni már nem igen tudja az évadot.
Egy picit sokat foglalkoznak a karakterépítéssel, és szimpatikus szereplők is gyorsan távoznak a sorozatból. Kicsit vártam, hogy a főszereplőt is „küldik a levesbe”. Maga a történet számomra egy az egyben hozza a Szikraváros cselekményét, csak némiképpen felnőttes köntösben. Várós a második évad, mert a legtöbb hasonló történetet nem zárják le a végén (a „tetőponton”).
Végre valami tartalmas is feltűnt a zombis vagy vámpíros vagy szuperhősös stb. sorozatok áradatában. Disztópikus, nyomasztó és még lassú tempójú is ráadásul, tehát nem mindenkinek ajánlott.