91% 59 szavazat
A szeretet gyógyító ereje

A szeretet gyógyító ereje

Forgotten Love
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
16
Szereplők (16)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
9
Cikkek (9)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Wilczur professzor, akit felesége és szeretett lánya is elhagyott, az alkoholban keresi a feledést. Egy külvárosi kocsmában történt verekedés során súlyosan megsebesül a fején, és elveszíti az… Több


Forgatókönyvíró: Marcin Baczynski, Mariusz Kuczewski
Ország: Lengyelország
Premier: 2023 | Netflix (2023.09.28.)
 
2023.11.10 Kinga Kecskeméti

legújabb vélemény

Mint a mesében!

A kicsit közhelyes cím miatt állandóan tologattam, valami papos-zenés, unalmas témára gondoltam, de valahogy mindig elém tolakodott, így beadtam a derekam. Bár hosszú a film, de egy percig sem unatkoztam. Mély emberi érzésekről tesz tanúbizonyságot, jóságról, szeretetről, s persze gonoszságról is, mert ilyen az ember. A szerelem pedig olyan benne, mint egy gyönyörű mese, egy cseppet sem hajlik át giccsesbe. Olyan jó néha ilyen filmet nézni, amely nem felzaklatja, hanem megnyugtatja a lelket. Szigorúan romantikát kedvelő, érzelmes, türelmes nézőknek ajánlom, akik nem sajnálják rá az időt. Próbáltam belekötni, de hiába kerestem, találtam benne hibát.

1
 
2023.10.11 szemtelen

Legendás lengyel melodráma

Az ikonikus lengyel regényből készült film egy szép lassan és egyenletesen égő tűz melegéhez hasonlítható, egy lengyel orvosi zseni meséje az 1930-as évekből. Amnéziás történeteket már annyiszor láthattunk, de ez az adaptáció is különösen jól sikerült. Nem csoda, hogy a regény többszöri életre keltése már régóta a lengyelek karácsonyi klasszikusa. A cselekmény egy népi mese az emberi őrületről és a vérben kovácsolt kötelékekről. Olyan emberi kapcsolatokról, ahol nem számít a távolság, mert az emberség, a gyermekszeretet és a szakma iránti hűség felülír mindent. A lenyűgöző történetből áradó harmóniát látni kell. Az egész film meleg és pasztell tónusú árnyalatokat használ, a színskála és az operatőri munka egészen kiváló, de dicséret illeti a színészeket is a kifogástalan karakterábrázolás miatt. A „szeretet gyógyító erejével” türelmesnek kell lennünk, a dráma lassan és módszeresen bontakozik ki, így mutatja meg masszív lelkét. A produkció egy csodálatra méltó adaptáció, egy remek választás a korabeli drámák kedvelőinek. Szerintem az idei év egyik kötelező alkotása.

1
3
 
2023.09.28 Ágnes402666

Az emberi jellemek nem változnak. Vannak jók, akik mindig segíteni akarnak, még ha nincsenek is tisztában, hogy honnan van a tehetségük, és vannak rosszak, akik hatalomvágyból képesek végignézni, ahogy megölik a barátjukat. Olyan, mint egy népmese, ahol a hős elnyeri méltó jutalmát.

3
 
2023.10.28 László

Ne hagyd ki ezt a csodálatos filmet!

A film Lengyelországban az 1930-as években játszódik, egy igazi időutazásban lehet részünk, ahol kirajzolódik az éles kontraszt az akkori arisztokrácia és az egyszerű falusi emberek élete között. A szeretet gyógyító ereje egy szívbemarkoló dráma, amely az apa-lánya kapcsolatot és az igaz szerelmet helyezi a középpontba. A film főszereplője Wilczur professzor, akit felesége és szeretett lánya is elhagyott. A professzor egy verekedés során súlyosan megsebesül a fején, és elveszíti az emlékezetét. Azonban egy nap találkozik egy fiatal nővel, aki segít neki újra megtalálni az élete értelmét. A film számos szívbemarkoló jelenettel rendelkezik, amelyek garantáltan elérzékenyíti majd a nézőt.

2
 
2023.10.07 Fikatours_blogger

A kissé nyálas cím sokáig elriasztott ettől a filmtől, de aztán addig tolta az arcomba a Netflix, míg beadtam a derekam. Egy profi, kosztümös filmet láttam, közepes alakításokkal, de a történet annyira magával ragadott, hogy egyszer sem néztem az órámra az igencsak hosszúra nyúlt film alatt.

1