Parker Finn rendező és Naomi Scott főszereplő közreműködésével került a mozikba tavaly októberben a Mosolyogj 2. Ha az első részhez hasonlítom, akkor bizony jobb is, meg rosszabb is az új fejezet. Jobb annyiban, hogy kevesebb túlzást kapunk, és rosszabb a misztikusságát tekintve. Az elsőben ugyanis valahogy jobban működnek ezek a dolgok. Viszont Naomi Scott nagyot alakít (ez egyértelmű), és kapunk sokkoló jeleneteket is. Az egyik ilyen, amikor az egyik szereplő összevagdossa magát és saját nyakát is, a másik pedig, amikor Naomira egy tucatnyi mosolygó ember nyomul egyszerre egy szobában. Ezek olyan jelenetek, melyek alól nehéz kivonni magunkat, mert hatnak ránk, mégpedig intenzíven. A Mosolyogj filmek zárása mindig túlzó, a második rész is túlontúl elrugaszkodik már a realitásoktól és a hihetőségtől. A végeredményről mégis azt mondanám, erős horrort láthatunk, ha bevállaljuk. Mivel a műfaj nagy kedvelője vagyok, értékelem az újító műveket, és a Mosolyogj ilyesmi. Értékelésem így az első és második részre is négy csillag.
Jobb volt a sztori, a rendezés, a szereplők kiválasztása és a színészi játék is. Így 3 vagy 3,5 csillag jár neki.
Parker Finn a rendezője és forgatókönyvírója is a Mosolyogj 2-nek, mely az első rész sikerét próbálja meg utolérni. Az IMDb értékelések szerint ez össze is jött neki, hiszen jelenleg az első rész 6,5 ponton áll (197 ezer szavazat átlagában), míg az új rész 6,9-et ért el eddig (47 ezer vokssal). Ugyanakkor nem túl nagy a különbség (és még módosulhat is), ami azt jelzi: egyik epizódot sem kategorizálja be a többség az igazán jó horrorok közé. És jogosan. A második rész erőssége Naomi Scott, aki kétségtelenül nagyot alakít, noha maga a sztori több sebből vérző, és jócskán hatásvadász. Az is sokat ront az egészen, hogy a képzelgésekből túl sokat kapunk, így a film kb. felétől összezavarodik a néző, hogy mi valós és mi nem. Ez pedig nem rejtélyes és misztikus, hanem inkább idegesítő (nem jó értelemben). Az ember szeret izgulni vagy idegeskedni egy horrorfilme,n de bosszankodás nélkül. A legvégén most is felbukkan az entitás, ömlik ránk a CGI, és nem túl profi a kivitelezés. Bár az, hogy a főhősnő egy színpadról mosolyog ezrekre, nem rossz húzás. De mindent egybevetve is csak közepeske a végső verdict.
Felemás élmény volt megnézni ezt a filmet: egyrészt lenyűgözött Naomi Scott alakítása, másrészt viszont bosszantott a rendezés és forgatókönyv elhibázottsága. A rengeteg képzelgés súlytalanná teszi a cselekményt, a zárás pedig (az entitás fizikai megjelenítésével) gagyivá az összképet. Így közepesnek mondanám.
Az egy dolog, hogy nincsenek már jó filmek, de hogy a horrorfilmekből se tudnak semmi említésre méltót összehozni...
Minősíthetetlenül rossz, vagy csak nagyobb volt a hype körülötte, mint amilyen lett! Egy függő sztár lecsúszását mutatja be a film, inkább lehetne egy életrajzi film, mint horror. Felesleges időpazarlás volt megnézni, nem ajánlom! A színészi alakítás, amire talán 3 csillagot lehetne adni, de a történet borzasztó!
Imádtam az első részt. Ezt kicsit sem. A megnyújtott jelenetek borzasztóan idegesítőek, zavaróak, céltalanok. Nem szól semmiről. A csavarok furák, kelletlenek. Nem áll össze a film. Az első rész a maga egyszerűségével és kötelezően negatív befejezésével egy szuperül összerakott film. Ennek a résznek nem kellett volna következnie.
A színészi alakítás parádés. Maga a sztori is jobb lett, mint az első rész, bár néhol unalmas volt, de összességében nem nézném meg még egyszer.
Bár nem üti meg az első részt, mégis megadom neki a 4 csillagot két dolog miatt. Az első ok: a főszereplő színésznő kimagasló teljesítményéért. A második: az atmoszféra és a zenei aláfestés végig feszített a képernyőre. Bár egy-két jelenet túl lett t... Több
Fuh, mivel nekem nagyon bejött az első rész, így tartottam tőle, hogy alul múlja majd magát a folytatás. De nem...hihetetlenül jól összehozták ezt is. Szerintem egyszerűen látni kell!
Sajnos sokkal gyengébb, mint az első része, meg az elsőt meglehetősen élveztem, meg sokkal jobb volt mindent téren, addig a folytatása unalmas volt, van egy csaj, aki rossz dolgokra folyamodik, drog- és alkoholprobléma, és így ennyi a filmet eredeti angol szinkronnal néztem, nem nagy cucc, 10/2.
Az első rész sem igazán tetszett, így nem nagy elvárásokkal érkeztem a film elé, de még azt is alulmúlta.