80% 83 szavazat
A cinkos

A cinkos

The Conspirator
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Roman  

FILMINFÓ

1865-ben Abraham Lincoln, az Amerikai Egyesült Államok 16. elnöke merénylet áldozata lett. Halála lesújtotta a népet, a törvény keze pedig megtorlást követelt. Hét férfit és egy nőt tartoztattak le, azzal vádolva őket, hogy segédkeztek az elnök meggyilkolásában. Az özvegyasszonyt, Mary Surratt-ot (Robin Wright) azért fogták perbe, mert az ő tulajdonában volt a fogadó, ahol az állítólagos merénylők kiagyalták gonosz tervüket. A nő védelmét egy fiatal, tapasztalatlan ügyvédre, Frederick Aikenre (James McAvoy) bízzák. A férfi hisz védence ártatlanságában, a nő azonban nem hajlandó megnyílni előtte. Aiken végül Mary lányához, Anna-hoz (Evan Rachel Wood) fordul segítségért, aki talán ráveheti anyját, hogy könnyítse meg a védelem munkáját. © filmtrailer.hu

Forgatókönyvíró: James D. Solomon, Gregory Bernstein
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2012.04.19.
 
2018.08.17 Szilonka

legújabb vélemény

Komoly, tartalmas film. Egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

0
 
2018.04.18 indingo

Érdekes valós történelmi eseményt mutat be a film. A Lincoln gyilkosságról sok bőrt lehúztak már, ez mégis újszerű volt. Aki a felsőbb vezetés útjában áll annak nincs kegyelem.

0
 
2017.04.28 Roman

Egy nagyon tipikus Oscar-gyanús alkotásnak tűnt az elején, amit csupán a Filmakadémia tetszését akarná elnyerni mintha. De aztán McAvoy alakítása annyira fantasztikusra sikeredett szerintem, hogy az egész filmnek adott egy abszolút zseniális alaphangulatot.

0
 
2016.09.04 Tom

Pontosan azt hozta, amit egy Redford rendezéstől vártam volna. Elképesztően száraz és precíz, szinte pengeéles és metsző párbeszédekkel megtűzdelve. Ez a nagyszerű és egyben gyenge pontja egyben a filmnek. Nem egy könnyen emészthető darab, de megéri talán megküzdeni vele.

0

A film összbevétele 11 538 204 dollár volt (imdb.com).

#1