Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
39
Képek
4
Videók
Detroit
 
Milanman   2018. 01. 15.

A Detroit megtekintése közben végig éreztem, hogy az alkotók nagyon törekedtek arra, hogy a megtörtént eseményeket a létező leghitelesebb módon dolgozzák fel. Ambivalens módon pont ez válik a film egyik legnagyobb erősségévé és helyenként sajnos a gyengéjévé. A dokumentarista stílus, a korhű felvételek nagyban hozzájárulnak a film hangulatához, a megdöbbentő események földbe döngölik a nézőt, még akkor is, ha valamennyire ismeri a történéseket. A színészek első rangúak, tökéletesen hozzák az elkövetők és az áldozatok legszélesebb tárházát. A film azonban túl hosszú. Az események magját alkotó középső szegmens, a hotelban történt események real-time bemutatásával véleményem szerint túlfeszítik a nézői befogadás kereteit, másrészt egy ponton túl dramaturgiailag nem járulnak már hozzá sem a film üzenetének átviteléhez, sem a minőséghez. A film ezen szakaszában az önmérséklet talán nem ártott volna. Ettől függetlenül Bigelow filmje erős, fontos darab, mely nem csak az amerikai történelem egyik sötét lapját dolgozza fel, de örök mementó a rasszizmus, az emberi egyenlőtlenségek, a gyűlölet értelmetlenségéről és a hatalommal való visszaélés problematikájáról.

 
kounicakhaha   2017. 09. 24.

Boyega alakítása nekem nagyon bejött, abszolút ígéretesnek tűnik már most, úgyhogy igazából én nagyon várom, mit lehet majd látni tőle még a jövőben. Az egész film mondjuk nekem egy kissé monoton volt, bár tapintani lehetett végig a feszültséget, ami kialakult a cselekmény során, ebből a szempontból történelmileg nagyon is hitelesnek érzem.


 
pj19   2019. 11. 14.

Hiteles és izgalmas film.Érdekes az ahogy ábrázolja a feketék és a fehérek közötti ellentéteteket.És a legdurvább az hogy amerikában még mindig őrületes módon terjed a rasszizmus.MIndenkinek csak ajánlani tudom!Nézzétek meg!

 
Marcsitesója   2019. 11. 17.
mi a story?

Valós történeten (?) alapuló cselekmény, csak éppen elfelejti ábrázolni azt a közel sem hétköznapinak minősíthető történetet, amely jogilag egy fegyveres felkelés.Ez azt USA-ban történt. Hatásvadász, nem rögzített kamera, mindvégig csak arra ez egyetlen kívánságunkra nem kapunk választ: Mi is volt ez akkor vajában?

 
Dada   2017. 09. 14.

Remek film, ami szerintem nagyon hűen visszaadja a lázongások és az utcai harcok félelmetes atmoszféráját. Nagyon bele tudtam élni magam, és a film még órák után is ott dolgozott bennem. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az igaz cselekményeken alapuló filmeket, mert ez egy nagyon különleges alkotás.

Anthony Mackie
Algee Smith
Algee Smith
Algee Smith
Jack Reynor
John Boyega
Algee Smith
John Boyega
John Boyega
Hannah Murray
Ben O\'Toole
Will Poulter
Will Poulter
Algee Smith
Algee Smith
Will Poulter
Will Poulter
Anthony Mackie
Will Poulter
Ben O\'Toole
Algee Smith
Jacob Latimore
Hannah Murray
Will Poulter
Hannah Murray
Algee Smith
Peyton \'Alex\' Smith
Kaitlyn Dever
John Boyega
John Krasinski
Algee Smith
 
Bigelow határozottan többet hozott ki a Detroitból, mint A bombák földjén-ből vagy a Zero Dark Thirtyből, de azt nehéz lenne megfogalmazni, ez a "több" pontosan mi is volna. Ez pedig a faji feszültségek újbóli felhorgadásával kifejezetten elpocsékolt lehetőségnek tűnik.

7,5/10 több»

A film összbevétele 16 790 139 dollár volt (imdb.com).

 

A film középpontjában az Algiers Motel-i incidens áll, melynek Detroit volt a helyszíne 1967. július 25-én. Az "incidens" során három fekete férfi halt meg, és további kilencet brutálisan megvertek a rendőrök, köztük hét fekete és két fehér nővel.

(hp)
 

A film cselekménye a rendőri brutalitás legjobban dokumentált esetét dolgozza fel a detroiti lázadás idejéből. Mások mellett John Hersey írt egy átfogó könyvet a zavargásokról, azonban nem adta el a megfilmesítési jogokat egyik stúdiónak sem, így az alkotóknak más forrásokból kellett dolgozniuk.

(hp)
 

A film a detoriti lázadások 50 éves évfordulóján került a mozikba.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.