Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Detroit (2017)

Detroit
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
39
Képek
4
Videók

Galéria (39)

Anthony Mackie
Algee Smith
Algee Smith
Algee Smith
Jack Reynor
John Boyega
Algee Smith
John Boyega
John Boyega
Hannah Murray
Ben O'Toole
Will Poulter
Will Poulter
Algee Smith
Algee Smith
Will Poulter
Will Poulter
Anthony Mackie
Will Poulter
Ben O'Toole
Algee Smith
Jacob Latimore
Hannah Murray
Will Poulter
Hannah Murray
Algee Smith
Peyton 'Alex' Smith
Kaitlyn Dever
John Boyega
John Krasinski
Algee Smith

Videók (4)

 
Marcsitesója   2019. 11. 17.

legújabb vélemény

0
mi a story?

Valós történeten (?) alapuló cselekmény, csak éppen elfelejti ábrázolni azt a közel sem hétköznapinak minősíthető történetet, amely jogilag egy fegyveres felkelés.Ez azt USA-ban történt. Hatásvadász, nem rögzített kamera, mindvégig csak arra ez egyetlen kívánságunkra nem kapunk választ: Mi is volt ez akkor vajában?

 
Milanman   2018. 01. 15.

1

A Detroit megtekintése közben végig éreztem, hogy az alkotók nagyon törekedtek arra, hogy a megtörtént eseményeket a létező leghitelesebb módon dolgozzák fel. Ambivalens módon pont ez válik a film egyik legnagyobb erősségévé és helyenként sajnos a gy... több»

 
pj19   2019. 11. 14.

0

Hiteles és izgalmas film.Érdekes az ahogy ábrázolja a feketék és a fehérek közötti ellentéteteket.És a legdurvább az hogy amerikában még mindig őrületes módon terjed a rasszizmus.MIndenkinek csak ajánlani tudom!Nézzétek meg!

 
kounicakhaha   2018. 10. 13.

1

Boyega alakítása nekem nagyon bejött, abszolút ígéretesnek tűnik már most, úgyhogy igazából én nagyon várom, mit lehet majd látni tőle még a jövőben. Az egész film mondjuk nekem egy kissé monoton volt, bár tapintani lehetett végig a feszültséget, ami... több»

 
Dada   2019. 09. 14.

0

Remek film, ami szerintem nagyon hűen visszaadja a lázongások és az utcai harcok félelmetes atmoszféráját. Nagyon bele tudtam élni magam, és a film még órák után is ott dolgozott bennem. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti az igaz cselekményeken alapuló filmeket, mert ez egy nagyon különleges alkotás.

A film összbevétele 16 790 139 dollár volt (imdb.com).

 

A film középpontjában az Algiers Motel-i incidens áll, melynek Detroit volt a helyszíne 1967. július 25-én. Az "incidens" során három fekete férfi halt meg, és további kilencet brutálisan megvertek a rendőrök, köztük hét fekete és két fehér nővel.

(hp)
 

A film cselekménye a rendőri brutalitás legjobban dokumentált esetét dolgozza fel a detroiti lázadás idejéből. Mások mellett John Hersey írt egy átfogó könyvet a zavargásokról, azonban nem adta el a megfilmesítési jogokat egyik stúdiónak sem, így az alkotóknak más forrásokból kellett dolgozniuk.

(hp)
 

A film a detoriti lázadások 50 éves évfordulóján került a mozikba.

(hp)
 

A film forgatási helyszínei: Dorchester, (Massachusetts), Brockton (Massachusetts), Detroit.

(hp)
 

A film első előzetesét 2017. április 12-én hozták nyilvánosságra, mely után számos cikkben kritizálták az újságírók és az aktivisták a fekete nők hiányát a filmből.

(hp)