Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

A gyűlölet (1995)

La haine
Filmadatlap
 
27
Szereplők
11
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
elekm90   2021. 09. 16.

legújabb vélemény

0

Hatásosan érzékelteti azt a lefele tartó spirált, amibe az erőszak kényszeríti az embert, nem egy maradandó jelenettel (a finálé volt a hab a tortán). A 3 főhős viszi a hátán a filmet, Vincent Casselre azt mondanám, hogy egyenesen zseniális. Sajnos m... több»

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 07.

1

Durva és erőszakos film. Vincent Cassel és Hubert Koundé ragyogóan játszottak. A film nagyon jól mutatja be a kilencvenes éveket, erőszakos és brutális valójában. Mathieu Kassovitz egy pompás, drámai mozit rakott le elénk.

 
Puncs   2019. 12. 30.

0

Egy kissé hatásvadász, ám mégis hitelesen mutatja be, a párizsi gettóban élő fiatalok mindennapjait. Nem túl akció dús, konkrétan a másfél órás játékidő alatt alig történik valami, mégse unatkozik rajta az ember. Külön pluszpont, hogy a külvárosi fia... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 15.

0

Ebben a filmben valóban az van, amit a címe ígér: gyűlölet, gyűlölet mindenfelé. Adva van három francia srác (akik persze nem echte franciák), akik Párizs külvárosi gettójában élnek, nincsenek igazán jövőbeli terveik és dühösek. Dühösek a társadalomr... több»

 
mártilány   2016. 03. 02.

3

Ez a remekbe szabott film nagyszerűen ábrázolja korunk szociális problémáit, és azt a közeget, amiben a gyűlölet elhatalmasodik az emberen, ami végül meggondolatlan és minősíthetetlen tettekre kényszeríti. Valójában senki sem születik gonosznak, de a... több»

 
hsanya182   2016. 12. 04.

0

Nagymenőző, agresszív fiatalok semmitmondó élete és harca egymással és a rendszerrel. Semmiképpen nem krimi, drámai jelenet sincs benne sok kivéve a végét, suhancok szórakoznak egymással. Nem a zuhanás számít hanem a leérkezés.

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

1

Vincent Cassel legjobb filmjének tartom, nagyon helyén van ha akciókként illetve ha krimiként nézünk rá egyaránt. Létező problémát dolgoz fel, hiteles előadásmóddal és nagyszerű karakterekkel.

A film összbevétele 309 811 dollár volt (imdb.com).

 

Amikora három főszereplő elmegy Asterixhez a kapucsengőnél lehet látni két nevet egymás mellett: Cassell és Pujol. Az előbbi az egyik főszereplő Vincent Cassell, utóbbi pedig három rendezőasszisztens Eric, Henri és Francois Pujol vezetéknevét jelöli.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben feltűnik Mathieu Kassovitz édesapja is: ő a galériában a biztonsági őr, aki állandóan Vinz, Hubert és Said nyomában van.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film valamennyi angol nyelvű verziójának feliratában Snoopy szerepel Astérix helyett. Ennek hátterében az állt, hogy a film sokkal népszerűbb lett, mint az Astérix könyvek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben láható DJ Cut Killer.

(ps)
 

Vincent Cassel a filmben tinit alakít, de valójában 28 éves volt a forgatás idejében.

(ps)