Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
7
Képek
1
Videók
 
Puncs   2019. 12. 30.

legújabb vélemény

0

Egy kissé hatásvadász, ám mégis hitelesen mutatja be, a párizsi gettóban élő fiatalok mindennapjait. Nem túl akció dús, konkrétan a másfél órás játékidő alatt alig történik valami, mégse unatkozik rajta az ember. Külön pluszpont, hogy a külvárosi fia... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 15.

0

Ebben a filmben valóban az van, amit a címe ígér: gyűlölet, gyűlölet mindenfelé. Adva van három francia srác (akik persze nem echte franciák), akik Párizs külvárosi gettójában élnek, nincsenek igazán jövőbeli terveik és dühösek. Dühösek a társadalomr... több»


 
mártilány   2016. 03. 02.

3

Ez a remekbe szabott film nagyszerűen ábrázolja korunk szociális problémáit, és azt a közeget, amiben a gyűlölet elhatalmasodik az emberen, ami végül meggondolatlan és minősíthetetlen tettekre kényszeríti. Valójában senki sem születik gonosznak, de a... több»

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

1

Vincent Cassel legjobb filmjének tartom, nagyon helyén van ha akciókként illetve ha krimiként nézünk rá egyaránt. Létező problémát dolgoz fel, hiteles előadásmóddal és nagyszerű karakterekkel.

 
hsanya182   2016. 12. 04.

0

Nagymenőző, agresszív fiatalok semmitmondó élete és harca egymással és a rendszerrel. Semmiképpen nem krimi, drámai jelenet sincs benne sok kivéve a végét, suhancok szórakoznak egymással. Nem a zuhanás számít hanem a leérkezés.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

0

Alapvetően nem lenne rossz film ha nem nagyolták volna el benne a jeleneteket. A karakterek színészi játéka kicsit vontatott és a fordulatok csak lassan jönnek ezáltal nem túl figyelmet lekötő film.

 
Hitman   2016. 07. 13.

1

Remek film, Mathieu Kassovitz egy egyszerű üzenetet közvetít, miszerint a gyűlölet gyűlöletet szül. A párbeszédek életszerűek, akárcsak a karakterek, amik első ránézésre ugyan eltúlzottnak tűnhetnek, a valóság viszont ilyen is tud lenni. A rendező és... több»

Galéria (7)

Videók (1)

A film összbevétele 309 811 dollár volt (imdb.com).

 

Amikora három főszereplő elmegy Asterixhez a kapucsengőnél lehet látni két nevet egymás mellett: Cassell és Pujol. Az előbbi az egyik főszereplő Vincent Cassell, utóbbi pedig három rendezőasszisztens Eric, Henri és Francois Pujol vezetéknevét jelöli.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben feltűnik Mathieu Kassovitz édesapja is: ő a galériában a biztonsági őr, aki állandóan Vinz, Hubert és Said nyomában van.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film valamennyi angol nyelvű verziójának feliratában Snoopy szerepel Astérix helyett. Ennek hátterében az állt, hogy a film sokkal népszerűbb lett, mint az Astérix könyvek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben láható DJ Cut Killer.

(ps)
 

Vincent Cassel a filmben tinit alakít, de valójában 28 éves volt a forgatás idejében.

(ps)
 

Mathieu Kassovitz a film alapötletét egy személyes tragédiából merítette, egy barátja ugyanis életét vesztette egy lövöldözésben.

(ps)
 

Azt a jelenetet, amelyikben Vinz a fürdőszobában a tükör előtt pózol, valójában két színésszel vették fel tükör nélkül, másképp látszódott volna a kamera.

(ps)
 

Mathieu Kassovitz, a rendező egy skinhead szerepében tűnik fel a filmben egy pillanatra. Őt akarja lelőni Vinz.

(ps)
 

A filmet eredetileg színes szalagra rögzítették, és csak az utómunkálatok során változtatták fekete-fehérre.

(ps)
 
"Az 1967-es születésű, magyar felmenővel rendelkező Kassovitz egy zseniális mozit alkotott egy roppant nehéz témában. "A gyűlölet" azért zseniális szerintem, mert bár alapjában véve főhősei kallódó figurák egy koszos, repedt, szeméttel borított sakktáblán és nem történik velük semmi érdekes, mégis leköti a nézőt, ha megfelelően van hangolódva a zsigeri drámához." több»
 
A film címe és középpontja is ez a nehéz érzés, ez a pszichológiai csapda. A gyűlölet ugyanis könnyen túlburjánzik, és sokszor indokolatlanná válik mindösszesen az egyén belső elégedetlenségéből fakadóan. több»