Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
7
Képek
1
Videók
A gyűlölet
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Puncs   2019. 12. 30.

legújabb vélemény

Egy kissé hatásvadász, ám mégis hitelesen mutatja be, a párizsi gettóban élő fiatalok mindennapjait. Nem túl akció dús, konkrétan a másfél órás játékidő alatt alig történik valami, mégse unatkozik rajta az ember. Külön pluszpont, hogy a külvárosi fiatalokat nem a társadalom áldozataiként ábrázolja, hiszen a film főszereplői antipatikusak, tele vannak haraggal, gyűlölettel, ahogyan a rendőrök vagy a végén feltűnő skinheadek is. Nem foglal állást, egyszerűn csak bemutatja a francia társadalom perifériájára szorult fiatalokat. Vincent Cassel remekül hozza a céltalan, nihilista senkit. Az operatőri munka pedig valami zseniális, amihez sokat adott az, hogy a film fekete fehér. A sztori színesben sokat veszített volna az értékéből.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 15.

Ebben a filmben valóban az van, amit a címe ígér: gyűlölet, gyűlölet mindenfelé. Adva van három francia srác (akik persze nem echte franciák), akik Párizs külvárosi gettójában élnek, nincsenek igazán jövőbeli terveik és dühösek. Dühösek a társadalomra, a rendőrségre és egymásra is. A gyűlölet pedig kölcsönös, hiszen a rendőrség, a hatalom és a társadalom is gyűlölettel van irántuk. Egy óriási szociális problémát mutatott be a film a '90-es évek közepén, amely egy jó tíz évvel később valósággá vált, hiszen a csapból is a párizsi zavargások folytak annak idején. Nem egy vidám hangulatú film, erre fel kell készülni, de mindenképp javaslom a megnézését, elsősorban azért, mert sallangmentesen ábrázol egy valós és létező problémát, annak minden árnyalatával.


 
mártilány   2016. 03. 02.

Ez a remekbe szabott film nagyszerűen ábrázolja korunk szociális problémáit, és azt a közeget, amiben a gyűlölet elhatalmasodik az emberen, ami végül meggondolatlan és minősíthetetlen tettekre kényszeríti. Valójában senki sem születik gonosznak, de a világ gonoszat csinál az emberből, szerintem ez lenne a film valódi üzenete.

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

Vincent Cassel legjobb filmjének tartom, nagyon helyén van ha akciókként illetve ha krimiként nézünk rá egyaránt. Létező problémát dolgoz fel, hiteles előadásmóddal és nagyszerű karakterekkel.

 
hsanya182   2016. 12. 04.

Nagymenőző, agresszív fiatalok semmitmondó élete és harca egymással és a rendszerrel. Semmiképpen nem krimi, drámai jelenet sincs benne sok kivéve a végét, suhancok szórakoznak egymással. Nem a zuhanás számít hanem a leérkezés.

 
"Az 1967-es születésű, magyar felmenővel rendelkező Kassovitz egy zseniális mozit alkotott egy roppant nehéz témában. "A gyűlölet" azért zseniális szerintem, mert bár alapjában véve főhősei kallódó figurák egy koszos, repedt, szeméttel borított sakktáblán és nem történik velük semmi érdekes, mégis leköti a nézőt, ha megfelelően van hangolódva a zsigeri drámához." több»
 
A film címe és középpontja is ez a nehéz érzés, ez a pszichológiai csapda. A gyűlölet ugyanis könnyen túlburjánzik, és sokszor indokolatlanná válik mindösszesen az egyén belső elégedetlenségéből fakadóan. több»

A film összbevétele 309 811 dollár volt (imdb.com).

 

Amikora három főszereplő elmegy Asterixhez a kapucsengőnél lehet látni két nevet egymás mellett: Cassell és Pujol. Az előbbi az egyik főszereplő Vincent Cassell, utóbbi pedig három rendezőasszisztens Eric, Henri és Francois Pujol vezetéknevét jelöli.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmben feltűnik Mathieu Kassovitz édesapja is: ő a galériában a biztonsági őr, aki állandóan Vinz, Hubert és Said nyomában van.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film valamennyi angol nyelvű verziójának feliratában Snoopy szerepel Astérix helyett. Ennek hátterében az állt, hogy a film sokkal népszerűbb lett, mint az Astérix könyvek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.