Nem igazán vagyok oda a 2000-es évek előtti filmekért, ehhez is vonakodva álltam hozzá, de gondoltam nem ok nélkül az első az IMDB-n. És hát meg kell hagyni szerintem remek film. Remekül ábrázolja a főhős világát, aki ráadásul rettentő kreatívan oldja meg a szökést. Mindenképpen ajánlom.
Minden pozitív, amit eddig a filmről írtak, igaz. Sőt! Én is csak nimbuszokban tudok beszélni róla. Megindít, elgondolkodtat, feltölt. Akár nevelési céllal is vetíttetném. Realistán mutatja be az élet negatív és pozitív oldalát is, de mégsem terhel l... Több
Húúú...hááá... ez óriási film. Nem is értem, hogy eddig én ezt miért nem láttam?! Nem hiába vezet még mindig jó néhány népszerűségi listát. Brutálisan jól van kidolgozva minden egyes momentuma.
Nem vagyok oda kimondottan a drámákért, krimikért, pláne, ha ilyen hosszúak. Mindenesetre Morgan Freeman miatt adtam neki egy esélyt, és nem bántam meg. Nyíltan próbálja bemutatni a börtönélet nehézségeit, és véleményem szerint minden szereplő hatalm... Több
Ez egy kötelező darab annak, aki egy igazi, inspiráló filmet szeretne látni! Jó sztori, a szereposztás és a rendezés is!
Azok közé az emberek tartozok,akik olvasták a könyvet és tökéletesen megvagyok elégedve az adaptálással. Nehéz szavakba önteni az összetettségét és mondanivalóját ennek a filmnek,mert annyira zseniális!
Igazi örökzöld darab! Andy karakterével teljesen azonosulni lehet annyira hitelesen játssza el a börtönbeli szerepét. Nagyon meghatott film,úgy éreztem én is ott vagyok abban a börtönben és küzdök a túlélésért!Jó történet,szeretem az ilyen régi típusú filmeket.
A filmtörténet tele van a legkülönbözőbb műfajú (akció, vígjáték, dráma, horror, és akkor a sorozatokról ne is beszéljünk) börtönfilmekkel, de nem láttam még egy olyan megindító alkotást, mint amilyen A remény rabjai. Tim Robbins és Morgan Freeman re... Több
Szomorú film! Ellenben hűen ábrázolja a börtönbeli szomorú életet! A filmben viszont megtalálható egy csokornyi emberség is! A karakterek remekül hozzák a rájuk bízott feladatot! Minden börtönös filmet kedvelő személynek különösen ajánlom a filmet! De mindenki más is bátran nézze meg! 10/10
Megunhatatlan King feldolgozás. Nem véletlenül tartják ezt minden idők legjobb filmjének. Ismét mondom: meguntatatlan és többször nézős. A tökéles dráma.