A remény rabjai

The Shawshank Redemption

2015.04.19 Mozi22

Nem semmi film. Az első olyan filmek közt volt, amik nem a mese kategoriába tartoztak, és mégis megnéztem. 1992- es születéssemmel, csupán tizenkét éves koromban találkoztam ezzel a filmmel, de már akkor legyűgözött és pislogva olvastam, hogy mikor k... Több

2015.10.30 FilmesPéter

Az egyik legszebb film, amit valaha láttam a barátságról és kitartásról, arról, hgoy bármilyen helyzet is adódik, ha úgy gondoljuk igazunk van, ne adjuk fel és törjünk össze, maradjunk erősek és ne veszítsük el a reményt.

2015.08.29 avocados

Életem egyik legnagyobb hatású filmje, ha megkérdezik mi a kedvenc filmem ez ugrik be először. Írták, hogyan is lehetne összehasonlítani egy látványdús fantasyval. Szerintem egy dráma mindig is másképp kápráztatja el az ember, mint egy fantasy. A fan... Több

2015.10.22 prof.zoltan

Az egyik legjobb dráma amit életemben láttam, egyszerűen csodálatos film! Egy örök klasszikus, amit kötelező látnia mindenkinek!

2016.11.23 Szőr SzereLő

Régi nagy kedvencem. Egy igazi klasszikus, mindenféle filmes efektek nélkül, csak a sztori, ami fenomenális, és a színészi játék ami zseniális és magával ragadó. Minden idők egyik legjobb filmje Forest Gumpal együtt. Az a tipikus film amit ha meglátok a tévébe már megy is a popcorn a microba, mindegy hanyatszor látom.

2017.05.22 NLHF

Mikor nem volt már mit néznem, néztem végig néhány toplistát és mindig az elsők között volt A remény rabjai. Gondoltam rossz nem lehet, megnézem. Az egyik legszebb film, amit valaha láttam a barátságról és kitartásról.

2015.01.22 Kiccsi7

Látni kell!!! Egy unalmas magyar órára számítottam a gimiben mikor beharangozták hogy ezt nézzük, de imádtam. Mindenki imádja, muszáj! Nagyszerű!

2017.07.10 Kadinta

Ez a film ELKÉPESZTŐ!!! Méghozzá a jó értelemben. Látni kell, vita nincs. A humor és az alapvetõen frusztráló, igazságtalan történet kontrasztja... Csak ismételni tudom magam: elképesztő.

2016.07.28 byebyepuppy

Sokan a legjobb filmnek tartják a világon és azt kell mondanom joggal, bár nehéz összevetni más filmel, mert elég egyedi története van, történe a barátságról, a reményről. Gyönyörű film, szerintem erről sokat nem lehet mondani, egyszerűen látni kell.

2018.05.07 Sólyom.Pocok

Darabont fogott egy jó sztorit és készített belőle egy picit szentimentális, de roppant kemény börtönfilmet. Állítólag több öngyilkosjelöltet megmentett attól, hogy a szándékot tettekre váltsák - nem tudom, hogy igaz-e, de nem lepődnék meg, ha az len... Több

2023.12.12 bajkaizoltan

Nem mondom, hogy rossz film. De boldog nem lettem tőle. Nekem annyira nem jött át.

2016.02.09 Krisztian

Nem igazán vagyok oda a 2000-es évek előtti filmekért, ehhez is vonakodva álltam hozzá, de gondoltam nem ok nélkül az első az IMDB-n. És hát meg kell hagyni szerintem remek film. Remekül ábrázolja a főhős világát, aki ráadásul rettentő kreatívan oldja meg a szökést. Mindenképpen ajánlom.

2015.03.25 Sniper

Arra a kérdésre, hogy melyik minden idők legjobb filmje, gondolkodás nélkül azt mondanám, hogy A remény rabjai. Ugyan moziban nem tudtam megnézni, de DVD-n megvettem. Nem akarom szidni a magyar szinkront (egyébként egyáltalán nem rossz), de mindenképp érdemes eredeti nyelven is megnézni.

2015.05.12 Maszat

Minden pozitív, amit eddig a filmről írtak, igaz. Sőt! Én is csak nimbuszokban tudok beszélni róla. Megindít, elgondolkodtat, feltölt. Akár nevelési céllal is vetíttetném. Realistán mutatja be az élet negatív és pozitív oldalát is, de mégsem terhel l... Több