Nekem nagyon tetszett a film. Tele van érzelmekkel és kalandokkal. Nagyon megható a film mondanivalója. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Szerintem kihagyhatatlan.
Rendkívül jó film. Ilyen mesterien előkészített szökést eddig és azóta sem láttam egyetlen börtönös filmben sem. A színészek pedig óriásiak. Minden elismerésem.
Csak közhelyeket tudnék mondani erről a filmről. Az a fajta, amit elkezdesz nézni, és ott ragadsz a TV előtt. :) Csodálatos! Érdekes, hogy amikor elkészült, nem aratott túl nagy sikert. Talán a kritikusokat jobban érdekelte a szintén abban az évben megjelenő Forrest Gump. Kellett kb. 10 év, hogy elfoglalja a megérdemelt helyét. Hajrá, tényleg mindenkinek legalább egyszer látnia kell! :)
Nekem is az a tapasztalatom, hogy mindenki az egekig magasztalja, hogy ez a film csodálatos, és fantasztikus.. számomra ez nem jött át. Persze megmutatja hogy attól hogy az ember egy nehéz helyzetbe kerül, nem kell a sarokban ülve sajnálni magunkat, hanem akkor legalább tevékenyen töltsük el az időt..;)
Ez az az egyik olyan film, amelyet akárhányszor meg tudok nézni. Számomra ez a film arról szól, hogy kitartással bármit el lehet érni, még ha lehetetlennek is tűnik a dolog. A lényeg, hogy nem szabad feladni.
Felemelő, megható és zseniális Stephen King adaptáció. Sokan a valaha volt legjobb filmnek kiáltják ki, de azért ez túlzás. Szerintem nincs is ilyen. 5 csillag természetesen.
Nem olyan rég néztem meg ezt a filmet, de csalódtam, sokkal elgondolkoztatóbbat és szebbet vártam. Nagy csalódás volt, ettől függetlenül megnézem majd még egyszer, hátha akkor jobban átjön a mondanivalója.
Hogy túlzás minden idők legjobb filmjének tartani? Lehet. De akkor is egy kiemelkedően zseniális alkotás egy fickóról, akit szerinte ártatlanul ítéltek el, és hogy nem adja fel hogy egyszer kijut. Andy és Red barátsága remekül működik, és a végén akad pár csavar. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Minden megvan benne, ami egy igazi drámába kell. A főszereplő színészek, és még a mellékszereplők is tökéletes munkát végeztek. Abszolút ajánlott!