Erre a filmre nem lehet azt mondani, hogy rossz adaptáció lenne. Akadnak olyanok szép számmal amik rosszak hiába King könyv. Ez azonban azon kevesek egyike ami csodálatos film. Több hozzá hasonló kéne ma is.
Zseniális film egyszerűen nincs olyan része ami ne tetszene. A zenék a rendezés szereplők mint tökéletesen vannak megoldva a történetet nagyon jól le vezényelték teljesen élvezhető végig ami nagyon fontos de nekem mégis a zene az aláfestő zenék a kedvenceim mindenkinek ajánlom ezt a filmet mert nagyon tanulságos
Imádom ezt a filmet, szerintem nagyon jól megcsinálták. Különösen szeretem a börtönös filmeket, de ne tévesszen meg senkit, ez annál sokkal többről szól.
Ahogyan azt a cím is sejteti, a reményről szól. Többek között. Nagyon mély és súlyos mondanivalója van, a kitartásról és barátságról is. Zseniálisan szép film, kihagyhatatlan alkotás.
Ez a film kifejezetten feledhetetlen alkotás. Az embernek elég egyszer megnéznie és biztos hogy bármikor beugrik neki. Szerintem igen választékosan válogatták ki a szereplőket a karakterekre ami nagyon jót tett az alkotásnak. Nekem egyik toplistás kedvencem és még ma is megállja a helyét.
Olvastam a novellát (vagy kisregényt?) is, szerintem sikerült egy jobb filmet csinálni belőle mint az alapsztori. Nem rí le róla Stephen King stílusa, ami csak használ neki. Emellett szórakoztató, de szerintem is kicsit túlértékelt.
Nem véletlenül klasszikus ez a film, sajnos ma mar nem sok ilyen készül. A végén az igazi csattanó, ami nem kliséken alapul, tényleg fordulatos. Van a family guy-ban is egy ilyen rész, aki szereti azt is nézze meg :)
Maradandó élményt nyújtó film, mert igazén hiteles, szívbe markoló és a színészek összehangolt játéka teszik a filmet annyira színvonalassá és időt állóvá. Szívesen megnézem akár többször is!
Aki tudja, hogy miért ez az IMDB legjobb filmje az jelentkezzen..persze rendben van, de azért nem kiemelkedő..és a Family Guy-os változat 20 percben összefoglalja..
A film végig olyan nyomasztó, ehhez nagyban hozzájárul a zenéje, valamint a Stephen King által megalkotott légkör. Egy remek adaptációról beszélhetünk, ami tanulságos, elgondolkodtató és nagyon jól bemutatja, hogy tényleg a remény hal meg utoljára! Egyszer mindenképpen ajánlatos megnézni!
Jó karakterek, egyedi történet jellemzi a filmet. Nekem néhol kicsit unalmasra sikerült de a végén tanulságos,elgondolkoztató lett. A színészek is jól alakítanak