Az IMDb felhasználók szavazatai alapján ez a legjobb film. Ezzel természetesen lehetne vitatkozni, hiszen hogyan is lehetne egy ilyen drámát mondjuk egy látványdús fantasyval hasonlítgatni? Sehogy. Na de lényeg a lényeg, hogy ez valóban egy kiváló al... Több
Szerintem nagyon jól sikerült ez a film, mert összetett, és a témája is olyan dolgokat dolgoz fel, amiket fel sem tudunk fogni. Biztos megnézem még egyszer, pedig nem sűrűn szoktam egy filmet kétszer nézni.
Az egyik legjobb börtönös film kiváló szereposztással, remek rendezéssel. Megfogja, érzelmileg meghatja az embert. Az emberi természet érdekes oldalait, tulajdonságait ismerhetjük meg. Egy élmény volt.
Nagy Stephen KIng rajongó vagyok, de ha lehet iylet mondani a film szerintem még egy kicsit jobb is mint a könyv.
Szívhez szóló történet Morgan Freeman és Tim Robbins felejthetetlen alakításával. Mondhatni "kötelező darab". Szól az igaz hűségről, szenvedésről, reményről, kitartásról.
Nem olvastam a könyvet, de imádom a filmet. A színészek fenomenálisak, át lehet érezni az életüket, a fájdalmaikat, az apró örömöket, és a zenék teszik teljessé. Talán nem tökéletes vagy kifogástalan a történet, de nem is érdemes fennakadni a kisebb hibákon, csak élvezni kell.
A film mondanivalója valóban szép és tanulságos mégis unalmasnak és vontatottnak éreztem a filmet, hiányoznak belőle a fordulatok és túlságosan elmegy drámai irányba. Már már csöpögős.
Nagyon tetszett a film, szerintem igazán kiváló alkotás, amit könnyű kedvelni bármilyen korosztály számára. Én csak ajánlani tudom. Kiváló szórakozás az egész család számára. Imádtam.
Az általam valaha látott legjobb film, tökéletes rendezéssel, tökéletes színészi játékkal és megható történettel. Hangulata, a mondanivalója nagyon megható és felemelő, kötelező film mindenkinek, egy igazi klasszikus.
A két főszereplő játéka átlagon felül. Egy film a reményről ami reményt ébreszt a nézőben is. Meghatja és magával ragadja az embereket. Talán a legelgondolkodtatóbb film amit valaha láttam.
Nem véletlenül sokak kedvence ez a nagy hatású és megrendítő film. Kitartásról, barátságról és kemény börtönéletről szól. Megérdemelt a hét Oscar jelölés.
A remény rabjai számomra túl lehangoló és depresszív film. Megbántam hogy megnéztem mert szerintem sok benne a túlzásba vitt, ezáltal hiteltelen jelenet. A karakterek kétség kívül jók, de mégis túllőtt a célon a film.