Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A vadászat (2012)

Jagten
Filmadatlap
 
28
Szereplők
71
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

Videók (2)

 
dandelion1983   2022. 11. 09.

legújabb vélemény

0

Hibátlan, nagyon erős, hiteles alkotás. Minden mondatnak jelentősége van, minden pontosan a helyén van, nincs benne hatásvadászat, csak a lecsupaszított valóság. Tökéletesen bemutatja, milyen törékeny egy emberi élet, és hogyan lehet egy pillanat ala... több»

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

2

Mads Mikkelsen nagyon jó benne. Tetszik a története is. Mindenkinek el kell döntenie kinek hisz. Egy régi barátnak, kedves ismerősre, vagy egy kisgyereknek, akiről senki sem gondolná, hogy hazudhat. Aki egy pillanatra is elhiszi a vádakat, már sosem ... több»

 
dailyfilmsan   2018. 09. 02.

2

Mély hatást tett rám a film. Feltárta előttem a hiszékenységet, a kegyetlenséget és az emberi butaságot. Méghogy a gyerek sosem hazudik... még mit nem . Vannak bizonyos részei a filmnek amik eltúlozzák a reakciót és találtam egy kijelentést is ami rö... több»

 
indingo   2017. 04. 10.

1

Bennem egy aprócska dolog hagyott mély nyomot a film kapcsán, hogy egy pici hazugság milyen lavinát indíthat el. Nem egészen értem, hogy a kislány miért találta ki a dolgokat, nem igazán volt rá magyarázat.

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

0

Mads Mikkelsent a Hannibal-ban láttam,és iszonyatosan nagy kedvenc lett.Maga a film is erősen felkavaró,és elgondolkoztató.Kiváló európai film,és lám nemcsak az amerikai filmek érnek valamit. Kötelező darab.

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Megindító lett volna maga a történet de a színészi játék nekem nagyon művi volt semmi hiteles... Ennyire gyenge filmet is régen láttam már. Nagyon mély zuhanás volt ez a film habár jónak ígérkezett.

3
 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Nekem egy kicsit csalodas, hogy nincs vege... Illetve vege van, de nincs befejezve, mindenkinek maganak kell dontenie... S en azt anelkul is meg tudom tenni, hogy ne latnam azt, h a film keszitoi hogy gondoljak.... Mads Mikkelsen atutoen zsenialis, minden egyes rezdulese uzen valamit nekunk es a kornyezetenek is.

A film összbevétele 16 742 257 dollár volt (imdb.com).

 

Thomas Vinterbergnek a film alapötletéül szolgáló inspirációval Søren Friis Smith a dán gyermekpszichológus szolgált.

(ps)
 

A filmet 2014-ben a legjobb külföldi filmért járó Arany Glóbusz-díjra is jelölték.

(ps)
 

A filmet mintegy 20 millió dán Koronából készítették.

(ps)
 

2012-ben a Cannes-i Filmfesztiválon Mads Mikkelsen elnyerte a legjobb alakításért járó díjat. A film további két díjat is nyert itt, a zsűri különdíját és a Vulkán díjat, amit a technikusok munkájának elismerése jeléül osztanak.

(ps)
 

Dánia ezt a filmet javasolta jelölésre a legjobb külföldi film kategóriában a 2014-es Oscar gálára.

(ps)