Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

A vadászat (2012)

Jagten
Filmadatlap
 
28
Szereplők
72
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen

Videók (2)

 
Gauss   2021. 08. 24.

legújabb vélemény

0

A film jó van megrendezve, nagyon jól bemutatja, hogy milyen rombolást tud okozni egy hazugság. De annyira felkavaró, hogy csak nagyon erős idegzetűeknek ajánlom, vagy inkább senkinek. Én nagyon ideges lettem.

 
indingo   2017. 04. 10.

0

Bennem egy aprócska dolog hagyott mély nyomot a film kapcsán, hogy egy pici hazugság milyen lavinát indíthat el. Nem egészen értem, hogy a kislány miért találta ki a dolgokat, nem igazán volt rá magyarázat.

 
HercegPeter   2016. 12. 04.

1

Mads Mikkelsen nagyon jó benne. Tetszik a története is. Mindenkinek el kell döntenie kinek hisz. Egy régi barátnak, kedves ismerősre, vagy egy kisgyereknek, akiről senki sem gondolná, hogy hazudhat. Aki egy pillanatra is elhiszi a vádakat, már sosem ... több»

 
dailyfilmsan   2018. 09. 02.

1

Mély hatást tett rám a film. Feltárta előttem a hiszékenységet, a kegyetlenséget és az emberi butaságot. Méghogy a gyerek sosem hazudik... még mit nem . Vannak bizonyos részei a filmnek amik eltúlozzák a reakciót és találtam egy kijelentést is ami rö... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Megindító lett volna maga a történet de a színészi játék nekem nagyon művi volt semmi hiteles... Ennyire gyenge filmet is régen láttam már. Nagyon mély zuhanás volt ez a film habár jónak ígérkezett.

2
 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 12.

0

Mads Mikkelsent a Hannibal-ban láttam,és iszonyatosan nagy kedvenc lett.Maga a film is erősen felkavaró,és elgondolkoztató.Kiváló európai film,és lám nemcsak az amerikai filmek érnek valamit. Kötelező darab.

 
ZeroHero   2019. 09. 25.

0

Nekem egy kicsit csalodas, hogy nincs vege... Illetve vege van, de nincs befejezve, mindenkinek maganak kell dontenie... S en azt anelkul is meg tudom tenni, hogy ne latnam azt, h a film keszitoi hogy gondoljak.... Mads Mikkelsen atutoen zsenialis, minden egyes rezdulese uzen valamit nekunk es a kornyezetenek is.

A film összbevétele 16 742 257 dollár volt (imdb.com).

 

Thomas Vinterbergnek a film alapötletéül szolgáló inspirációval Søren Friis Smith a dán gyermekpszichológus szolgált.

(ps)
 

A filmet 2014-ben a legjobb külföldi filmért járó Arany Glóbusz-díjra is jelölték.

(ps)
 

A filmet mintegy 20 millió dán Koronából készítették.

(ps)
 

2012-ben a Cannes-i Filmfesztiválon Mads Mikkelsen elnyerte a legjobb alakításért járó díjat. A film további két díjat is nyert itt, a zsűri különdíját és a Vulkán díjat, amit a technikusok munkájának elismerése jeléül osztanak.

(ps)
 

Dánia ezt a filmet javasolta jelölésre a legjobb külföldi film kategóriában a 2014-es Oscar gálára.

(ps)