Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
89

A vadászat

(Jagten)
 
hsanya182  2015. 07. 19. 21:34

Tanulságos és megrendítő történet. Elég jól építkezik a film, majd elég jól tartja a cselekmény és a párbeszédek feszültségét, igaz a megoldásban nem a szavak dominálnak, kicsit szegényes a komunikáció. A vége kicsit lezáratlan, ezzel kicsit bosszantó is, lehet mi nem értettük a mondanivalójó súlyosságát. A "gyerekek mindig igazat mondanak" mondatra építkezik a film...Érdemes megnézni!

 
VvV  2016. 05. 17. 15:34

Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban Az ötlet nem rossz, bár túlzásnak tartalma kislány által elmondottakat.

 
KeriPeti  2015. 04. 19. 11:44

Néha jó látni egy-egy nem hollywoodi filmet. Ilyenkor mindig rájön az ember, hogy mennyi sok értékes gyöngyszem van, ami hozzánk kevésvbé jut el, vagy kevésbé ismert.
Mads Mikkelsen alakítása fenomenális. A története pedig elég drámai, látni, ahogy megbélyegeznek valakit és lekezelik, elfordulnak tőle. Hogy persze mi az igazság, az egyértelműen nem derül ki, a nézőre bízza a rendező.

 
indingo  2017. 04. 10. 12:22

Bennem egy aprócska dolog hagyott mély nyomot a film kapcsán, hogy egy pici hazugság milyen lavinát indíthat el. Nem egészen értem, hogy a kislány miért találta ki a dolgokat, nem igazán volt rá magyarázat.

 
HercegPeter  2016. 12. 04. 19:06

Mads Mikkelsen nagyon jó benne. Tetszik a története is. Mindenkinek el kell döntenie kinek hisz. Egy régi barátnak, kedves ismerősre, vagy egy kisgyereknek, akiről senki sem gondolná, hogy hazudhat. Aki egy pillanatra is elhiszi a vádakat, már sosem fog úgy tekinteni a férfira mint azelőtt. Mindegy, hogy végül kiderül-e az igazság, a történtek mindenki elméjében megmaradnak.

Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen
 

Thomas Vinterbergnek a film alapötletéül szolgáló inspirációval Søren Friis Smith a dán gyermekpszichológus szolgált.

(ps)
 

A filmet 2014-ben a legjobb külföldi filmért járó Arany Glóbusz-díjra is jelölték.

(ps)
 

A filmet mintegy 20 millió dán Koronából készítették.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.