Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
Dada   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

Én élveztem ennek a filmnek szinte minden percét. Hihetetlenül jól megvan írva. Bár Julie Roberts nekem nem annyira jön be ebben a szerepben, minden mást telitalálatnak tartok, leginkább a dialógusokat.

 
Barthy   2015. 09. 01.

Hihetetlenül jó film. Szórakoztató és izgalmas. A szereplőgárda nagyszerű, kiváló színészekkel. A történet egyszerű, de leköti az embert. Aki még nem látta annak csak ajánlani tudom, mindenképp meg kell néznie.


 
piZZola   2016. 10. 24.

Az Acélmagnóliák szerintem az egyik legjobb romantikus film, ami valaha készül. A parádés szereposztás mellett a nagy erőssége a történet, és az, ahogy a leghétköznapibb dolgokat is fajsúlyosan kontextusba helyezi.

Galéria (7)

Dolly Parton
Daryl Hannah
Julia Roberts
Sally Field
Shirley MacLaine
Olympia Dukakis
Dolly Parton
Sam Shepard
Daryl Hannah
Sally Field
Olympia Dukakis
Shirley MacLaine
Dolly Parton
Sally Field
Daryl Hannah
Shirley MacLaine
Tom Skerritt
Daryl Hannah
Dylan McDermott
Julia Roberts

Videók (2)

A film összbevétele 95 904 091 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti színdarabban nincsenek férfi szereplők. Bár a karakterek sok időt töltenek azzal, hogy a férfiakról beszélnek, valójában egy férfi karakter sem jelenik meg a színpadon.

(rbernadett)
 

A készítők azt gondolták, hogy senki nem hinnél el Sally Fieldről, hogy egy 22 éves lány édesanyja, amikor Field elárulta, hogy a valóságban a fia majdnem 22 éves.

(rbernadett)
 

Amikor Bette Davis látta a színdarabot egy Off-Broadway előadásban, úgy gondolta, hogy ebből egy nagyon jó filmet lehetne készíteni. A szereposztás az elképzelése szerint úgy alakult volna, hogy ő játszotta volna Ouisert, Katharine Hepburn Claireet és Elizabeth Taylor lett volna Truvy. Azonban amikor felhívta a jogtulajdonosokat, világossá vált számára, hogy a készítők fiatalabb színésznőket képzeltek el ezekre a szerepekre.

(rbernadett)
 

Eredetileg Winona Rydernek ajánlották Shelby szerepét és a producereket teljesen le is voltak nyűgözve tőle, de végül túl fiatalnak találták a szerephez.

(rbernadett)
 

Meg Ryan már leszerződött Shelby szerepére, de végül a producerek elengedték, hogy eljátszhassa Sallyt a Harry és Sally (1989) című filmben.

(rbernadett)
 

Daryl Hannah majdnem nem kapta meg Annelle szerepét, mert a rendező túl csinosnak ítélte meg hozzá, azonban Hannah megkérte, hogy hadd menjen el mégis egy felolvasásra. Másnap Hannah megjelent a stúdióban Annelle-nek öltözve, amiben olyan felismerhetetlen volt, hogy a biztonságiak nem akarták beengedni.

(rbernadett)
 

Dolly Parton és Daryl Hannah tanultak fodrászatot, ezért tűnnek hitelesnek a fodrász szalonban forgatott jeleneteikben.

(rbernadett)
 

Egy rosszul sikerült felvétel után Herbert Ross megdorgálta Dolly Partont és megkérdezte tőle, hogy tud-e egyáltalán színészkedni. Erre Dolly azt válaszolta: "Nem, de a te dolgod, hogy úgy tűnjön, mintha tudnék!"

(rbernadett)