85% 319 szavazat
Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

Much Ado About Nothing
Filmadatlap
11
Vélemények (11)
17
Szereplők (17)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
5
Érdekességek (5)
2
Díjak (2)
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum

FILMINFÓ

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes - a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége.

Rendező: Kenneth Branagh
Forgatókönyvíró: William Shakespeare, Kenneth Branagh
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 1994.01.20.
 
2023.08.27 Ergit

legújabb vélemény

Szerelem szerelem hátán közbeiktatva egy kis ármány, humor, csipkelődés! Shakespeare mindent is tud! Imádom olvasni, nézni, hallgatni műveit és színre/filmre vitelét!

0
 
2022.05.13 JRD

Aranyos, kedves, hangulatos, látványos, ármányos, szerelemes, ráébresztős. Egy könnyed komédia Shakespeare tollából, melyet nagy rajongója Kenneth Branagh álmodott meg. Remek szereplőkkel készült film. Igazi sztárparádé. Branagh, Emma Tompson, Washi... Több

1
 
2015.05.04 Milanman

A világirodalom egyik legfantasztikusabb "feel-good" művének elemi erejű feldolgozása, mely Branagh Shakespeare sztenderdjeihez nem csak méltó, de egyenesen az egyik legjobb. Igazi jókedv megalapozó alkotás.

0
 
2015.07.29 Fildi

Kiskamaszként moziban láttam és nagyon élveztem. A zenéje is nagyon tetszett és a színészek alakítása is elragadó. Mai szemmel is szívesen megnézem. Aranyos film.

0
 
2017.08.21 penzesisti

Mesés, könnyed, humoros, Egyedi atmoszférával bíró film, kicsiknek, nagyobban egyaránt jó kikapcsolódást ígérő, vicces film, aranyos karakterekkel, környezettel.

0

A film összbevétele 22 551 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Ursula szerepét eredetileg Judi Dench-nek ajánlották fel. Szerző: rbernadett

#2
 

A dalok többségét nem vették fel előre. Szerző: rbernadett

#3
 

Az eredeti Sok hűhó semmiért (1967) című filmben is valódi házaspár játszotta a főszerepeket, hiszen Robert Stephens és Maggie Smith a valóságban is házasok voltak, ahogy Kenneth Branagh és Emma Thompson is a 1993-as változatban. Később mind a két házasság válással végződött. Szerző: rbernadett

#4
 

A film utolsó jelenetében a teljes stáb felsorakozik, amikor a "Hey Nonny Nonny" című dalt éneklik. Szerző: rbernadett

#5