Nem Luca Guadagnino legjobb filmje, ugyanakkor érdekes és manapság sajnos elég sokszor előforduló témát feszeget. Ha egy olyan 5 évvel ezelőtt jött volna ki a film, biztos nagyobbat szól, akkor volt talán a csúcsán a #metoo mozgalom. A színészi játék abszolút rendben van, ugyanakkor a dialógusokat olykor kicsit mesterkéltnek találtam, nem tűnt természetesnek, bár ez betudható annak is, hogy többnyire tanárok és diákjaik között zajlottak. A zenéket illetően viszont abszolút csalódás a film, Trent Reznor és Atticus Ross ennél sokkal többre képes, a Challengers és a Tron-Ares-filmekben abszolút maradandó soundtracket alkottak, ebben viszont gyakorlatilag egy emlékezetes zene sincsen. A fényképezés rendben van, viszont kicsit talán komor, a szürke színvilág dominál, gondolom, a témaválasztás miatt esett erre a választás. Összességében tetszett, habár számomra ez inkább egy egyszernézős film. A cím értelmére viszont a mai napig nem sikerült rájönnöm, hogyan kapcsolódik a filmhez, gondolom, nálam okosabb emberek számára biztos egyértelmű :)
A témák, amiket feszeget: hatalom, felelősség, udvariatlan igazságok, mind fontosak és aktuálisak, de a film sokszor felületes marad, amit nagyon sajnálok.
Ez a film egy lassan kibontakozó, feszültséggel teli dráma, ami inkább az emberi lélek sötét oldalát vizsgálja, mintsem a cselekmény tempójával hódít. Őszintén szólva, kicsit lassabb filmre számítottam, de végül jobban lekötött, mint vártam. A történet fokozatosan tárja fel a szereplők múltját és titkait, és ettől egyre erősebb a hangulata. Julia Roberts játéka kimagasló – egyszerre törékeny és kemény, míg Andrew Garfield karaktere hozza azt a belső feszültséget, ami miatt nem lehet nem figyelni rá. A film képi világa letisztult, mégis tele van apró részletekkel, amik hozzátesznek az összképhez. Néhol elnyújtottnak éreztem, de a történet végére minden apró mozzanat értelmet nyer. Nem egy könnyed mozi, hanem egy elgondolkodtató, lassú tűzön égő dráma, ami után az ember kicsit csendben marad, és megpróbálja feldolgozni, amit látott.