66% 130 szavazat
Apollo 18

Apollo 18

Apollo 18
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
19
Szereplők (19)
26
Képek (26)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
kabel  

FILMINFÓ

A történet szerint az Apollo 18 asztronautái eljutottak a Holdra – nem úgy a valóságban, ahol ezt a küldetést a NASA pénzügyi okok és a csekély érdeklődés miatt elvetette –, ott viszont valami olyasmit találtak, ami végleg ellehetetlenítette a későbbi Holdraszállásokat. Először egy üres, orosz űrkompot találnak – amihez grátisz jár egy hulla is –, majd később egy furcsa, pókszerű lény támadja meg a két űrhajóst.

Forgatókönyvíró: Cory Goodman
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier: 2011.09.01.
 
2023.12.07 kabel

legújabb vélemény

Zsánerforgatás alacsony gravitációban

Az Apollo 18 talán az egyetlen űrben játszódó found footage film, ami önmagában egy olyan érdekes gimmick, hogy még egy aránylag egyszerű és bugyuta sci-fi horrort is el tud vinni a hátán. Mert a film sztorija nem fog sehol díjakat nyerni, de funkcionális, és a hangulat kialakítására tökéletes. Kicsit jobban örültem volna, ha hidegháborús világkép és a szovjet–amerikai versengés erősebb lett volna, hogy a filmnek valami kis üzenete is legyen, és ne csak egy creepy creature feature legyen. Mert a lényes része remek, a zajos, archív felvétel miatt a lényeknek nem is kellett fotórealisztikusnak lenniük, hogy elhiggyük őket, viszont mozgásuknak szépen kellett kinézniük, így a rákszerű lények választása remek döntés volt, a gyors, apró lábas futkározás még a földön is ijesztőnek hat. A film tempója azonban már nem ennyire ügyes, sokszor elnyújtott és repetitív, a kevés narratív elem miatt pedig elég kiszámítható. Ez sajnálatos, de valahol érthető is. A karakterek színészkedése és a set design sokat segít a világ átadásában, tényleg csak ezért érdemes egyszer megnézni.

0
 

Egy nagyon jó sci-fi horror, ami a found footage műfajban nyomul, és le a kalappal a film előtt. Jó sztori, félelmetes képek, és a kézi kamerázás miatt egy speciális légkör is belengi az alkotást. Nagyon tetszett, van benne valami misztikus, ami miatt az ember még jobban parázik. Ajánlott kategória.

0
 
2016.06.21 adamkatka

Látványilag és izgalom szempontjából maximálisan jó film. Személyes vonalon kissé hiányos, a belső felé nem fordul, inkább a látványra és a külsőségekre koncentrál. Érdemes megnézni aannak aki hasonló filmeket szereti.

1
 
2023.11.24 puszpang

Érdekes

A tálalása mindenképpen figyelemre méltó. A sztori, az faék egyszerű. Ám ez a dokumentumfilm-jellegű vizuális hangulat nagyon ott van. Ez a része hibátlan. Csak azért nem 4 csillag, mert a végét szerintem elnagyolták. Ettől függetlenül ajánlom.

0
 
2015.03.12 Lacroix

Bűn rossz ez a filmnek nem mondható valami.Alapjában véve a trailer alapján egy átlagos élményt vártam. Elrabolt az életemből kb másfél órát

0

A film összbevétele 25 562 924 dollár volt (imdb.com).

#1