80% 63 szavazat
Bennfentes játék

Bennfentes játék

Le capital
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
19
Szereplők (19)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Marc Tourneuil megállíthatatlan karrierjének történetét meséli el a film, melyben a férfi a tőke egyszerű szolgájából lesz annak megkérdőjelezhetetlen ura. Marc a legnagyobb európai bank, a Phenix új vezérigazgatója. Kétségbeesetten kapaszkodik hatalmába, amikor egy amerikai fedezeti alapokat kezelő cég megpróbálja felvásárolni őket. A korrupt igazgatótanács azt reméli, hogy a férfi az ő bennfentes játékuk bábja lesz. Ám Marc-nak más tervei vannak, törvényes keretek között vagy azon kívül. A gazdasági válság és a pénzügyi sakálok szorongatása közepette, Marc beleveti magát a hatalmi játszmák ördögi és képmutató körébe, amely olykor igazságtalan, könyörtelen is, de az egész világon játsszák.

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2013.08.08.
 
2018.11.30 Berto49

legújabb vélemény

Fordított Robin Hood

Csak ma sikerült befejeznem ennek a Costa-Gavras filmnek a megnézését, mert áramszünet volt. A pénzvilág piszkos manipulációiról szól, egy mindenkin átgázoló bankárról, aki modern Robin Hoodnak képzeli magát, vagyis elvesz a szegényektől és odadja a gazdagoknak. Szemétsége Jordan Belfort-hoz (Wall Street farkasa) mérhető, de nincs részletezve, hogy mit csinál, a magánéletében. Igaz, hogy a fia semmibe sem veszi, meg a feleségének is elege van belőle. A filmek alapján a politikusok mellett a bankárok is valahol a leginkább gyűlölt mesterségek űzői közé tartoznak.

0
 
2015.05.26 zsanett0820

Igazából tiszta sor, hogy mit szerettek volna kihozni ebből a filmből, de szerintem az nem jött össze. Véleményem szerint kidolgozatlan az egész, és bár vannak benne érdekes részek, történések, én ezt sajnos nem tartom valami jó alkotásnak. Láttam már sokkal jobb filmeket is hasonló témában.

0

A film összbevétele 2 521 781 dollár volt (imdb.com).

#1