Nekünk egyestés kikapcsolódásnak teljesen jó volt ez a film. A címe nem valami találó. A hölgy túlélési ösztöne ragyogó, ahhoz képest, hogy nem sokkal előtte még meg akart halni. De nyilván ha más akar eltenni minket láb alól, akkor élni akarunk, tel... Több
A film elején a főszereplő öngyilkos akar lenni, de lebeszéli róla egy pasi, aki utána elrabolja, és olyan mérget ad be neki, hogy ne tudjon mozogni. Az izgalmas rész itt jön, ahogyan a csaj megszökik, de itt kb. véget is ér. A gyilkos hagyja menekülni, de nem élvezetből. Itt inkább egy igazi lúzert látunk, aki csak csoszog utána, de folyton kicsúszik a kezei közül az irányítás. Meg sem lepődünk, hogy a végén mi lesz a végkimenetel. Ha ilyen balfék vagy, meg is érdemled. Ahhoz képest, hogy az elején meg akar halni, utána igen erős a túlélő ösztöne a csajnak, valószínűleg nem is ugrott volna le a szakadékba. Meg is köszöni a gyilkosnak, hogy ráébresztette arra, hogy mégis élni akar. Ez az igazi mondandója a filmnek. Egy jó kis thrillerre vágytam, de sajnos ez nem volt az. Inkább idegesített, hogy nem történik semmi, és már kezd a csaj mozogni, de még mindig csak a kocsiban ülnek. A főszereplő, Kelsey Chow tényleg nagyon szép, a Yellowstone-ban is láthattuk. A film címe sem találó, nem mindegy, hogy nem szabad mozognod, vagy nem tudsz.
És ezzel el is mondtam minden jót a filmről. Sajnálom, hogy az előttem szóló Se3.14 kommentjét nem olvastam el. Részletesen le van írva, ami nálam is kiverte a biztosítékot. Ha olvastam volna, bele sem kezdek. Az emberrablót alakító színész kb. Németh Kristóf szintű alakítást nyújt. A film megtekintésére fordított minden percért kár volt, az elkészítése pedig pénzkidobás. Csinálhattak volna valami hasznosabbat helyette (ételosztás hajléktalanoknak, kapálás, szemétszedés...)
A túlélési thrillerben egy nő az életéért harcol, miközben megküzd a bénulás hatásaival. A történet egy gyászoló anyáról szól, akit egy elmebeteg sorozatgyilkos kiszemel legújabb zsákmányának. Egy mindentől távoli erdőben találkoznak, ahol a férfi manipulatív csapdát állít a nőnek, úgy viselkedik, mintha ő is komoly családi veszteség miatt nyalogatná sebeit. A hamis csábítás eredményre vezet, a nőt becsapva olyan szerrel fecskendezi be, amely leállítja és megbénítja a testét. Innen indul a túlélési thriller elkeseredett harca, ahol minden lélegzetvételért szó szerint meg kell küzdeni. Miközben harcol a hömpölygő folyóval, majd reményt kap egy idegentől, vagy éppen menekül a tomboló tűz elől, az életösztönre született néző is szorít a lebénult „testnek” a győzelme érdekében. A film nincs elnyújtva, nincsenek üres párbeszédek, így sikerül megőrizni és fenntartani a feszültséget, az izgalmas tempót. Bár nem ez a legizgalmasabb thriller, nem hátborzongató és a kötekedő részletek ellenére is a „Meg ne mozdulj” egy erőteljes versenyfutás az idővel, 90 perces, karcsú, impresszív kikapcsolódás.
Nem azt mondom, hogy nem láttunk már sok ehhez hasonló thrillert, mégis leköti a figyelmet másfél órára. Netflix-gyártmányhoz képest egész jó kis túlélő movie.
Kicsit egyedi stílusú túlélő(dráma) thriller a Netflixtől, nem full gagyi, de nem is jó. A sorozatgyilkos karakter inkább béna, de sokáig el tudja nyújtani a cselekményt, amely a végére túl lesz komplikálva, ami meg a női főszereplőt illeti, ő inkább dekoratív, és nem játssza rosszul a bénultat (mondjuk ezt ki tudná elrontani?). Azonban itt kiemelném a kameramozgást meg a hangokat, ami említésre méltó. Egyszer nézhető kategória. 6/10.
Izgultunk mi már sokszor ökölbe szorult kezekkel, körömrágósan jó pár hölgyért, akik valamily formában, csellel vagy anélkül sorozatgyilkos hálójában kötöttek ki... A többség túlélte, ahogyan ez a gyermekét gyászoló nő is eme „enyhének mondható” pszi... Több
Különleges a Meg ne mozdulj által teremtett atmoszféra: annak az ősi félelemnek a megmutatása, ami csak rémálmainkban jelenik meg: a tehetetlen bénultság érzése a veszélyben. Amikor tudjuk, hogy futnunk, menekülnünk kellene, de képtelenek vagyunk rá. A rendezés rámegy erre a félelemre, és egy nő történetén keresztül tárja elénk. Írisz (Kelsey Asbille) egy gyermekét elvesztett és elkeseredett nő, akit egy nap egyszerűen megtámad egy ismeretlen férfi, és bénító injekcióval teszi kiszolgáltatottá. Ám a nő igazi küzdő szellem: meglóg, és próbál eltávolodni a férfitól, mielőtt a szer hatni kezd vérében. Ám így is beáll a bénultság, amikor egy folyóba zuhan, és onnan már csak nagy nehézségekkel tudja kivonszolni magát a partra. Az igazi hajsza azonban csak azt követően indul be, amikor üldözője sorra gyilkolja meg azokat, akik segíteni próbálnak neki: előbb egy idős embert az erdő szélén, aztán egy rendőr-járőrt. A Meg ne mozdulj az átélhető félelem filmje, nálunk 4 csillagos alkotás, most az egyik legjobb thriller a Netflixen.
Tulajdonképpen lekötött ez a film a Netflixen, és tetszett Kelsey Asbille színésznő alakítása és Brian Netto, illetve Adam Schindler rendezése is. A sztori lényege, hogy lelkileg sérült átlagférfi egy nap megtámad egy ugyancsak magánéleti válsággal (kisfia halálával) küzdő, sőt öngyilkosságra készülő nőt egy isten háta mögötti erdőben. Elkábítja egy injekcióval, amitől a nő teljesen lebénul. Ám mielőtt a szer hatni kezdene, a nő sikeresen megszökik a férfi elől. Azonban az anyag hatni kezd, és a nő a film nagy részében szinte teljesen mozdulatlanul van kiszolgáltatva környezetének. Először egy idős férfi találja meg, de őt elintézi az üldöző, és egyúttal el is fogja Íriszt (így hívják főhősnőnket). Ám mikor egy csónakba kényszeríti, a nő váratlanul nyakon szúrja. Kb. ennyi a lényeg. A felvetődő kérdés: miért nem ad a szerből egy újabb adagot a nőnek a gyilkos, amikor látja, hogy az anyag hatása kezd kimenni a nőből? A másik kérdés: mit is tervez voltaképp a nővel? Mire föl ez az egész hajcihő? Ez sajnos nem derül ki. De így is izgalmas az egész, és meglepően jó a rendezése.
A sztori akár jó is lehetne, de sem a színészi játékok, sem a rendező nem hozza az elvárt minimumot. Időpazarlás volt.
Leköti az ember figyelmét végig a sztori, mert nem tudhatja, mi fog történni a következő jelenetben. A forgatókönyv egy nagyon ősi, belső félelemre épít, a tehetetlen kiszolgáltatottság rettegésére. Szinte mindenki álmodott már olyat, hogy futna, menekülne, de nem tud, mert megbénult. Ebben a filmben pontosan ez történik: a fiatal és csinos főhősnőt megtámadja egy idegen egy elhagyatott erdőben, majd bénító injekciót ad be neki, hogy könnyebben elhurcolhassa. Az sajnos nem derül ki, hogy mit akar tenni vele, mert a nő a bénultság beállta előtt megszökik előle. Menekülés közben áll be a nőnél a teljes mozdulatlanság, és ezzel a kiszolgáltatottság is. Egymás után kerül megdöbbentő helyzetekbe: egyszer egy idős bácsi próbál meg rajta segíteni (de az elrabló megöli), majd egy rendőrjárőr állítja meg őket, de őt is likvidálja a gyilkos. Végül önerőből lép meg újra. A Meg ne mozdulj izgalmas film, megéri megnéznie annak, aki szereti a thrillereket és a menekülős sztorikat. Nekem bejött, tőlem 4 csillagot kap.