Író: Scott Rothman, Rajiv Joseph

76 Újoncok napja (2014)
Az újoncok napja, azaz a "Draft Day" egy erősen közepesre sikeredett amerikai sportfilm a romantikusabb fajtából. Egy amerikai futballcsapat, a Cleveland csapatának játékos-menedzsere, Sonny Weaver Jr. (Kevin Costner) főszereplésével kísérhetjük nyomon egy csapat játékos leigazolásának amerikai rendszerben történő folyamatát. A jeles eseményig egy időkijelző jelzi számunkra, hogy mennyi idő van még hátra a draftig, mely rendkívül népszerű esemény, amelyet élőben és a televízió közvetítésein keresztül amerikaiak milliói követnek nyomon. Ebbe a rendkívül izgalmas és bonyolult rendszerbe enged bepillantást ez a film, ami tele van amerikai érzelmekkel, és számtalan jelenetben tűnik fel a háttérben az amerikai zászló, illetve láthatjuk az alfa-hímek heroikus küzdelmét a pozíciókért. Sonny Jr. kedvese, Ali (Jennifer Garner), aki a csapat jogtanácsosa, titokban szerelmi viszonyt kezdeményez Sonnyval, aminek következtében Ali teherbe esik. A vége azonban a zárójelenetben látható, ahol Ali és Sonny happy endjét láthatjuk, ahol nyilvánosan elcsattan egy romantikus csók lágy zenével, csöpögős sziruppal, USA zászlóval, mely igazi amerikai befejezés, amit le sem tagadhatnának. Nálam 5/3*.
Határozottan nem tetszett. Eleve nálunk nem sokat hallani baseballról és én sem ismerem a játékszabályokat, meg az igazolási körülményeket, de nem volt egy élvezhető film.
A film még jó, bár nem árt ha kicsit tisztában vagyunk a dolgokkal, hogy ne legyen akkora katyvasz. A Moneyball egy fokkal jobban tetszett, talán mert valóságosabb volt a sztori és Brad Pitt is jobb Costnernél, de ez a film is nagyon tetszett. Ráadásul végre a szinkronban sem voltak orbitális baromságok.
Nem teljesen erre számítottam, de ez lehet, hogy betudható annak, hogy nem olvastam el rendesen az ismertetőt. Arra számítottam, hogy egy jó amerikai focis sportos filmet látok, ezzel szemben gyakorlatilag csak a háttérről volt szó, arról, hogy menny... Több