Eleve szeretem a francia filmeket, de ha csak egy jó filmüket kéne mondanom, akkor habozás nélkül ezt a remekművet választanám. Van benne minden, ami csak egy életerős filmbe kell, olyan film élményről van szó, amelyet kár lenne kihagyni.
Akármikor megy a tv-ben vagy nézi valaki, szívesen becsatlakozok, mert olyan vidám és megnyugtató a film, hogy megéri időt szánni rá. Örök és kihagyhatatlan.
Megtörtént és valós sztorin alapul Olivier Nakache és Eric Toledano különleges filmje, az Életrevalók (Intouchables). A történet Párizsban játszódik, mint ahogyan a szereplők valós megfelelői is ott éltek: Philippe Pozzo di Borgo és ápolója, Abdel Yasmin Sellou. Egyikük milliárdos, aki egy szerencsétlen siklóernyős balesetben nyaktól lefelé lebénul, másikuk pedig egy elszegényedett muszlim bevándorló. A két férfit a filmben François Cluzet és Omar Sy alakítják. A forgatókönyv éppúgy zseniális, mint a rendezés és a két főszereplő alakítása. Egyszerre tanulságos, megható és vicces, tipikusan az a film, amin sírni és nevetni is tudunk. Számomra a legfőbb üzenete az, hogy soha nem szabad semmit feladni az életben, és a legfontosabb mindig az életkedv és életerő megőrzése. A filmben Driss (Omar Sy) a maga egyszerű módjain adja vissza Philippe (François Cluzet) életkedvét. Ha létezik film a 2000-es években, mely egészen biztosan megérdemli az öt csillagot, akkor az az Életrevalók. Óriási élmény, mindenkinek egyszer látnia kell.
Igazi szívmelengető darab. Miután megnézi az ember, kicsit megtanulja jobban értékelni az életét, azt amije van, akik körülveszik.
Meglepődtem mert nagyon nem ezt a szintet vártam volna, de azt kell mondjam, pozitívan csalódtam. Nagyon izgalmas film és egyben látványos is, fantasztikus történettel. Nekem tetszett, csak ajánlani tudom.
Szeretek jó pár francia filmet, de ez nem tartozik közéjük, ha kultfilm, ha nem az, mint ahogy rühellem a Taxi sorozatot is, más országból a Blöfföt, a Harcosok klubját és a Ponyvaregényt. Soha nem értettem a rajongást ezek irányába.
Persze hogy az amerikaiak lecsaptak a történetre. Nagyon emberi és érzelmes film lett, de a humort sem nélkülözi.
Nehezen találok olyan filmet, ami magával ragad és végig leköt. Ez a film már többszöri megnézésre került nálam és még mindig ugyanolyan kellemes az egész. Imádom Omar karakterének a humorát ez is ad azért egy nagy pluszt az egésznek. Az ábrázolása is remek a filmnek,hogy két ellentétből úgymond,hogy lesz két nagyon jó barát. Zseniális a film és a véleményem szerint lehet bármennyi feldolgozása, akkoris ez lesz a legjobb!
Nagyon jó (drámai) vígjáték. Sokat nevettem rajta. Nekem 10/10-es, a színészek is jók, pedig szerintem kevésbé ismertek Franciaországon kívül.
Hihetetlen hogy egy mozgássérültről szóló filmen mennyit lehet nevetni. Ha mindenki így tudná élvezni az életét az ínségesebb időkben is, nem lenne ennyi depressziós a Földön. Mindenkinek ajánlom. Kicsit beteg a humora de nagyon jól eltalált film
Többször láttam már, de minden egyes alkalommal ugyanazt a hangulatot hozza. Nagyszerű alkotás, imádtam :)