Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
19
Szereplők
11
Vélemények
17
Képek
2
Videók
Ök élnek
 
Sodanth   2015. 10. 29.

John Carpenter érdekes rendező. A 80-as évek több kultmozijait köszönhetjük neki, mint a A Dolog, a Menekülés New Yorkból, a Halloween a Csillagember és a Christine. Többen is főszereplő Kurt Russell, és nem egy a scifi műfaját erősíti. Ezen mozija kicsit ismeretlenebb. Alapjában véve scifi, de a kis költségvetés miatt kevés benne a látvány, az effekt és akció, de viszont a forgatókönyv olyan profin megírt, hogy minden műfaji hiányt pótol. A sztori voltaképpen a Matrixot előzi meg, eljátszik a valós és a valósnak vél világ gondolatával, de sokkal kevésbé elvontan, inkább sokkolóan. Ez a film egy nagyon erős kritika a demokrácia és a fogyasztói világ ellen, igyekszik felnyitni a szemünket, hogy nem minden, amit a média, a reklámok, a politika mutat és kérem ez 1988, hazánkban még igen messze voltunk ettől. A főszereplők voltaképp ismeretlenek, Roddy Piper és Keith David nem az élvonalba tartoznak, ahogy a többi színész sem, de pont ettől voltak hitelesek, mert annyira a mindennapok embereit hozták. Annyiban scifi csak, hogy földönkívüliek vannak benne, azok is emberi testben, köztünk járva. A hangulat nagyon jó, igazi komor, sötét világot mutat be és a csillogó Los Angeles alvilági, sötét és kevésbé kedvelt oldalát. A zene még ad neki löketet, nagyon tetszett az elektronikus muzsika, amelyet maga Carpenter írt. Jó film a They Live (magyarul Elpusztíthatatlanok és Ők élnek címen is fut), kritikus, sokkoló, felnyitja a néző szemét, megelőzi korát. Érdemes tenni vele egy próbát, igazi kultfilm, Carpenter még jobb korából, mert a 90-es években nagyon rossz filmeket csinált.

 
Deku   2017. 10. 22.

Egyszerűen nem bírta lekötni a figyelmemet és nem tudtam így élvezni egy kicsit sem. Szörnyen untatott ez a film. Egyszerűen nem tudok róla semmi használhatót mondani, itt volt de nem volt benne semmi értékelhető.


 
BoBamburg   2018. 12. 03.
„Tesó! Az élet egy rib@nc, és veled nem k*r!

Szeretem ezt a filmet, szerintem nagyon jó kis hangulata van, történet is ötletes és a kivitelezés is szép. Kissé lassú, szatirikus mű vígjáték elemekkel megspékelve (nem a hangosan hahotázós műfaj). Carpenternek a horrorok mellett nagyon jók az ilyen jellegű akció/sci-fi/vígjátékai is, pl: Menekülés New Yorkból, Nagy zűr kis Kínában..stb.

 
Márton   2019. 01. 23.
Egy nehezen besorolható műfajú film Carpentertől

Nehéz lenne számomra John Carpenter bármely olyan filmjéről negatív véleményt írni, amit a 90-es évek előtt készített a "Mester" ez alól az 1988-ban elkészített Ők élnek (vagy másik nevén az Elpusztíthatatlanok) sem kivétel! Pedig talán ez a filmje, az egyik legnehezebben műfajilag besorolható műve és hát annyira nem is szórakoztató mint bármelyik ez időtájt készített alkotása! Mindezek mellett számomra mégis magával ragadó retro hangulatot árasztott a teljes játékideje! Megtalálható itt szinte minden, talán csak a horror szál ami feltűnően vékony lett, ami azért kicsit meglepő, hisz mégiscsak egy Carpenter filmről beszélünk, bár azért készített már eme szuper tehetséges rendező egy-két nem ... több»

 
Filmdoki   2019. 02. 04.
Két szék közé esett Carpenter

Az Elpusztíthatatlanok John Carpenter egyik legérdekesebb filmje. Legalábbis lehetett volna. A rendező Ray Nelson 1963-as rövid történetét, az Eight o'clock in the morning-ot vette alapul saját filmjéhez. A történet gerincét megtartotta, nagyobb módosításokat nem is tett, igazából csak kibővítette kicsit, valamint a '80-as évekhez igazította. A film maga így sem lett túl hosszú a maga 90 percével. A gond az, hogy Carpenter valahogy nem találta el rendesen az arányokat, így ez a másfél óra rendkívül hullámzó színvonalú lett. Roddy Piper pankrátor egyszerű, de annál szerethetőbb alakítása mindenképp a pozitívumokhoz sorolható. Ez a nagydarab úriember rendkívül lelkesen játszik, nem mellesleg ... több»

 

59 halál játszódik le a filmben.

(Norbi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.