Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82
Filmadatlap
 
19
Szereplők
9
Vélemények
17
Képek
2
Videók
 
Sodanth   2015. 10. 29.

John Carpenter érdekes rendező. A 80-as évek több kultmozijait köszönhetjük neki, mint a A Dolog, a Menekülés New Yorkból, a Halloween a Csillagember és a Christine. Többen is főszereplő Kurt Russell, és nem egy a scifi műfaját erősíti. Ezen mozija kicsit ismeretlenebb. Alapjában véve scifi, de a kis költségvetés miatt kevés benne a látvány, az effekt és akció, de viszont a forgatókönyv olyan profin megírt, hogy minden műfaji hiányt pótol. A sztori voltaképpen a Matrixot előzi meg, eljátszik a valós és a valósnak vél világ gondolatával, de sokkal kevésbé elvontan, inkább sokkolóan. Ez a film egy nagyon erős kritika a demokrácia és a fogyasztói világ ellen, igyekszik felnyitni a szemünket, hogy nem minden, amit a média, a reklámok, a politika mutat és kérem ez 1988, hazánkban még igen messze voltunk ettől. A főszereplők voltaképp ismeretlenek, Roddy Piper és Keith David nem az élvonalba tartoznak, ahogy a többi színész sem, de pont ettől voltak hitelesek, mert annyira a mindennapok embereit hozták. Annyiban scifi csak, hogy földönkívüliek vannak benne, azok is emberi testben, köztünk járva. A hangulat nagyon jó, igazi komor, sötét világot mutat be és a csillogó Los Angeles alvilági, sötét és kevésbé kedvelt oldalát. A zene még ad neki löketet, nagyon tetszett az elektronikus muzsika, amelyet maga Carpenter írt. Jó film a They Live (magyarul Elpusztíthatatlanok és Ők élnek címen is fut), kritikus, sokkoló, felnyitja a néző szemét, megelőzi korát. Érdemes tenni vele egy próbát, igazi kultfilm, Carpenter még jobb korából, mert a 90-es években nagyon rossz filmeket csinált.

 
Deku   2017. 10. 22.

Egyszerűen nem bírta lekötni a figyelmemet és nem tudtam így élvezni egy kicsit sem. Szörnyen untatott ez a film. Egyszerűen nem tudok róla semmi használhatót mondani, itt volt de nem volt benne semmi értékelhető.


 
BoBamburg   2018. 12. 03.
„Tesó! Az élet egy rib@nc, és veled nem k*r!

Szeretem ezt a filmet, szerintem nagyon jó kis hangulata van, történet is ötletes és a kivitelezés is szép. Kissé lassú, szatirikus mű vígjáték elemekkel megspékelve (nem a hangosan hahotázós műfaj). Carpenternek a horrorok mellett nagyon jók az ilyen jellegű akció/sci-fi/vígjátékai is, pl: Menekülés New Yorkból, Nagy zűr kis Kínában..stb.

 
johndoe83   2018. 01. 12.

Zseniális! Aki látta és értette is, annak nem kell többet mondani. Aki nem látta de szereti az olyan filmeket, ahol akár csak egy pár szavas utalásból is tud borzongani, annak ajánlom. Nem véres horror és nem is véres akció, mégis elsőre felállt a hátamon a szőr abban a bizonyos pillanatban. Ezt páran érteni fogják! :) Aki meg fikázza, az menjen vissza szar warst nézni! 'Stét!

 
Fairyprincess   2017. 10. 08.

Mai napig nagyon aktuális a mondanivalója. A filmnek a technikai része mondjuk annyira nem fogott meg de a mondanivalója sokkal inkább.

 

59 halál játszódik le a filmben.

(Norbi )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.