2025. június 8. és 14. között lehet részt venni a világ egyik legrangosabb animációs filmfesztiválján Annecy-ben, Franciaországban, ahol Magyarország a díszvendég. Hogy miért is? 110 éves a magyar animáció. Egyszerre vagyok örömittas és szomorú, hogy... Teljes kritika
Gyönyörű és kicsit szürreális mese. Klasszikus magyar stílus és népmesei vonulat. Izgalmas kalandok sora, hogy legyőzze a gonoszt. Tanulságos történet melyet felnőtt fejjel is ugyan olyan csillogó szemekkel tudtam végignézni.
Kiskoromban nagyapám mesélte nekem mindig ezt a történetet, de igy harminc éves koromra nem sok maradt meg belőle, viszont a mesét nézve újra előtörtek a régi emlékeim. Csodálatos volt, mind a történet, mind a megvalósítás.
Az eredeti mese tele van archaikus jelképekkel, ez a rajzfilm is így ábrázolja. Érdekes az ellentét a "mese", a "rajzfilm" és a kész élmény komolysága között. Talán érdemes felfedezni a régi mesék felnőtteknek szóló rétegét is.
Csodálatos és mégis szürreális, megfoghatatlan rajzfilm minden korosztálynak, nagyon komoly mondanivalóval.Csak ajánlani tudom.Körülbelül 20-30 alkalommal láttam, és számomra megunhatatlan.
Még gyermekként olvastam a történetet. Érdekes, látványos, zenében is ott van. Érdekes élmény annak, aki megnézi. Nem egy szokványos rajzfilm, inkább amolyan művészileg megközelített képi világ. Mindenképp kötelező darab egy filmrajongónak! Szóval, filmre fel és jó szórakozást!