Félvilág

1914 januárjában egy kosarat sodor partjára a Duna, benne egy megfojtott nő holttestével. Az asszony a kor egyik legismertebb kurtizánja volt, Mágnás Elza. Vajon ki ölte meg és miért? A dráma képkockáin megelevenedik Elza (Kovács Patrícia) élete és bigott komornájával… Több

Rendező: Szász Attila
Forgatókönyvíró: Köbli Norbert
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2016.11.24. | Filmio (2023.11.02.)
Kovács Patrícia
Kovács Patrícia
Gryllus Dorka
Kulka János
Gryllus Dorka

2025.08.27 Schumy1

Nem szeretem a kosztümös filmeket, de itt a képi világ, a történet, megvalósítás, zenei aláfestések rabul ejtettek. Nekem Döbrösy Laura kicsit kakukktojás volt itt.

2019.03.26 ArpiHajdu és Réci

a nap véleménye

Mágnás Elza tündöklése és bukása

Hangulatát tekintve a Félvilág nagyon betalált, a századforduló utáni (20. század eleji) magyar főváros egyszerre csábító és hátborzongató világa, a hangos szalonok, ahol a gazdag urak az estéiket töltik, persze nem éppen csinos feleségeikkel együtt,... Teljes kritika

Jaj,de gyenge.Ez egy nagyon rossz magyar film,mesterkélt,és alakoskodó,ripacskodó színészekkel.Próbálok valami pozítívumra is gondolni,de nem megy. Ja,a popcorn jó volt.

2016.02.18 indingo

A film hangulata és a kosztümök ellenállhatatlanok voltak. Kovács Patrícia nekem nem tetszett, szerintem nem beszél szépen és mindig hunyorog a szemeivel. 4 pontot csak azért adok neki, mert Made in Hungary.

A filmnek nem sok köze volt a megtörtént eseményekhez. Rózsi (a filmben Gryllus Dorka) a férfi szeretőjével együtt ölte meg Turcsányi Emiliát, alias Mágnás Elzát. A gyilkos nő Máranosztrán a börtönben halt meg, a szeretője büntetését viszont harmadolták, Marosán elvtárs pedig segítette abban, hogy kiszabadulása után munkát találjon. Szerző: Berto49

A bejárati ajtó a forgatás során eltört, bár a filmen nem látszik de a jelenetek felében az ajtó törött volt.Szerző: laci044

(2016. 02. 18.)
Plakátmagány az ágyban
Nem is volt az olyan régen, amikor Szász Attila berobbant a tévébe A berni követtel – jött, látott és győzött. Most ugyanezt teszi: a Félvilág minden jelenetében kidolgozott dráma. GERA MÁRTON KRITIKÁJA. Több