Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
43
Képek
7
Videók

Érdekességek: Foxcatcher (2014)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 15 920 642 dollár volt (imdb.com).

 

Mark Ruffalo birkózott középiskolás korában, s valamennyire ismerte az igazi történetet, így hamar igent mondott a szerepre.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a film nagy része megfelel a valóságban is megtörtént eseményeknek, néhány kisebb pontatlanság így is becsúszott. Az egyik ilyen, hogy bár Foxcatcher úgy mutatja be, mintha John du Pont-ot azonnal letartóztatta volna a rendőrség, valójában a milliomos napokig bujkált a házában.

(hp)
 

A szerepre való felkészülés során Mark Ruffalo kicsit erősebben ütötte meg Channing Tatumot, melynek következtében beszakadt a színész dobhártyája.

(erare)
 

Bennett Miller eleinte kicsit aggódott afelől, hogy Steve Carell jó választás volt du Pont szerepére. Egy közös ebédet követően megnyugodva ezt mondta: „Minden komikus sötétarcú.”

(erare)
 

Steve Carell a film Cannes-i Filmfesztiválon történő vetítése után így nyilatkozott: „Elolvastam és megnéztem vele kapcsolatban mindent, amit csak tudtam, s megpróbáltam visszaadni, milyen ember is lehetett ő.”

(erare)
 

Az egyik fiatal birkózót, akit David Schultz valójában is edzett, Kurt Angle-nek hívták, aki már-már fel akarta adni világbajnok sportolói álmait. A Foxcatcher csapattagjaként azonban alapos felkészülésbe kezdett az 1996-os nyári olimpiai játékokra. Az volt az álma, hogy nehézsúlyban érmet nyer, melyet edzője emlékének ajánlhat fel.

(erare)
 

A rendező, Bennett Miller még 2011-ben szeretett volna visszatérni a film munkálataihoz, ám Steven Soderbergh felkérte a Pénzcsináló (2011) című film megrendezésére, így pár év csúszással került csak a mozikba a Foxcatcher.

(erare)
 

Az a filmrészlet, amikor Channing Tatum ’lefejel’ egy tükröt, valójában nem szerepelt az eredeti forgatókönyvben. A színész, szerepének nagyfokú átélése következtében született meg ez a jelenet.

(erare)
 

Steve Carell órákon át tanulmányozta a John du Pont-ról szóló videofelvételeket.

(erare)
 

A film forgatását megelőzően Channing Tatum és Mark Ruffalo rendezői utasításra részt vett egy hat hónapos birkózó tanfolyamon.

(erare)
 

A film megtörtént eseményeken alapszik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.