Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
73
Filmadatlap
 
29
Szereplők
32
Vélemények
43
Képek
7
Videók

Vélemények: Foxcatcher (2014)

 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

brutkó film! kötelező darab

 
dulkap   2015. 01. 30.

Ajándék jegy beváltva,köszönöm! :) A film nagyon jó, ám nem egy könnyű darab. A történetbe és karakterekbe belekötni felesleges egy igaz történetnél. De azért itt sem érzek nagy hibát, sőt talán pont ettől jó, hogy kicsit eltér a hagyományos történetvezetéstől. Hol Carell, hol Tatum, hol pedig Ruffalo karaktere kerül előtérbe. Bár túlnyomó részt a film du Pont és Mark sorsáról és lelki vívódásáról szól, akiknek nagyban hasonlít a sorsuk, hiszen mindketten más árnyékában élve, nem képesek önmagukat kiteljesíteni. Sok problémával küzdő karakterek, amit a színészek remekül hoznak. Illetve Tatum remekül hoz, Carell viszont valami egész más ligában játszik. Félelmetes és nyomasztó alakítást nyújt végig. Ruffalo már korábban is bizonyított, bár az ö karaktere nem annyira összetett, de rutinból így kitűnő minden mozdulata. A kiváló alakítások és a zaklatott történet összessége hoz ki egy kiváló, ám nyomasztó filmet.


 
Deku   2017. 09. 13.

Ehhez a történethez aztán kellett fantázia, eszméletlen. Szerintem legalábbis nagyon remek film és biztos, hogy bármikor újra nézném. Látványos és főként izgalmakkal van tele ami nagyon bejött.

 
dailyfilmsan   2018. 06. 22.

Átlagos film, átlagos alakításokkal, átlagos szöveggel és átlagos rendezéssel. Hiába az érdekes story a film nem nyújtotta azt a színvonalat és emiatt lehangoló. Steve Carell a drámákban nem igazán van otthon az ő világa a vígjáték valamint Szerintem filmet is tévesztett mert az alakítása inkább egy jó Cobblepot volt. ( Batman Pingvin ) Nekem annyira nem tetszett a film .

 
Berto49   2017. 07. 02.

A témája felkeltette az érdeklődésemet, bár a sportok közül a birkózás nagyon távol áll tőlem. Kiváncsi voltam, hogy mi bírhatta rá a milliárdos és pszichopata DuPont „úr”-at a gyilkosságra. A filmből szerintem nem derült ki. Elsősorban a színészi játék miatt ilyen az értékelésem, mindhárom színész (Channig Tatum, Mark Ruffalo és Steve Carell, akit ebből a filmből ismertem meg, de ez nem is csoda, mert általában limonádé vígjátékokban szerepelt, (azokat pedig nem szeressük!) a maximumot nyújtotta.

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 05.

Szerintem egy érdekes film volt, nagy akciókra és hajat tépő izgalmakra senki ne számítson. Inkább azoknak ajánlanám akik csak egy érdekes történetet szeretnének látni. Nem egy remekmű de egyszer mindenképp szórakoztató lehet.

 
Curacao86   2015. 06. 23.

A történet nem volt szimpatikus számomra, nagyon nem tetszett. A színészekben kivetni valót nem találtam, élethűen visszaadták a karaktereken keresztül a sztori nyomasztó és érzelmes töltetét, de összességében nekem akkor sem tetszett. Plusz 135 helyett 90 percben bőven elég lett volna elmesélni ezt a drámát. Az egész rettenetesen érdektelen és halálosan unalmas. A pár kiemelkedő, fordulópontnak beállított, a figyelemfelkeltés és érdeklődés fenntartása miatt kiemelt pillanatokon kívül egy üresség, nagy semmi az egész.

 
pisti18   2015. 03. 01.

Roppant sokkoló és szörnyű film ez. Nagyon függ hogy éppen milyen hangulatban van a néző a megtekintéskor, ugyanis a nézőt maximálisan igénybeveszi. Ugyanakkor Miller filmje szerintem egy vérprofin megrendezett percíz, pontos mestermű. 10/10

 
Adepto   2017. 08. 25.

Miután megnéztem, azt mondhatom, hogy hát mit ne mondjak, nem hiába vártam ennyire! Előzetesen azt mondtam a díjátadó előtt, hogy biztosan nem kapja meg a legjobb film díját (én legalábbis így gondoltam és igazam lett) viszont a színészi alakítások zseniálisak!!! Channing Tatum valóban, ahogy azt valahol olvastam és ez nagyon tetszett "soha nem volt ennyire sebezhető" és Mark Ruffalo is komolyat nyújtott, de Steve Carell!!! Azt a mindenit! Én eddig azt hittem, hogy DiCaprio a kaméleon, de John E du Pont-ként valami hihetetlent hozott!!! Nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd a film, mert néhol azért elég vontatott, de azt ajánlom egyszer mindenképp meg kell nézni!

 
erahurka   2018. 08. 15.

Picit ugyan lehetne tempósabb, de amúgy egy elég jól sikerült, igaz történeten alapuló thriller, ahol egy igazán meglepő szerepben tündöklő Steve Carell játékát is csodálhatjuk.

 
jake_green   2018. 08. 16.

Újra nem nézném, de az egyszer biztos hogy maradandó alkotás. Komolyan beteg ember...láthatjuk hogy oké "pénzen mindent meg lehet venni" a mottó...de vannak dolgok amiket mégsem... mentálisan sérült és nagyon gazdag ember életútját követjük végig tanulságokkal...

 
Mr. Zero   2015. 08. 26.

Először is nem igazán akartam megnézni ezt a filmet, ha így tettem volna egy csodás történetről maradok le és egy kellemes kis szórakozásról. Nagyon rendben volt a film így bátran ajánlom minden unatkozó nézőnek.

 
veszi.peter   2015. 06. 15.

Számomra a tavalyi Oscar gála legnagyobb csalódása volt. Egyedül a színészi játékba nem tudok belekötni, abból kihozták, amit ki lehetett. A film lassú, a történet se egy olyan hú de nagy valami, vontatott, semmi drámai, nekem nem jött át.

 
mrfaktor   2016. 04. 25.

Számomra nem állt össze egy egésszé a film. A téma sem kötött le, és valahogy unalmasnak éreztem az egészen. Többször elkalandozott a figyelmem, ami nem jelent jót egy filmnél. Lehet csak rossz passzban néztem, nem tudom. A két főszereplő azonban mindenképpen dicséretet érdemel.

 
Filmzabáló   2015. 08. 20.

Úgy éreztem, hogy a Foxcatcher túlságosan a psziché irányába ment el és ezért meglehetősen lassú és sótlan lett az első fele. Viszont azt nem lehet elvitatni, hogy a – színészek és az atmoszféra szerelemgyerekeként született – feszültség a képernyőre irányítja a néző figyelmét, még az unalmasabb részeknél is, hiszen már a legelső képkockáktól fogva folyamatosan paprikázódott a hangulat, épült a film a végkifejletre kihegyezve.

 
goldfisy   2015. 03. 29.

A rendezés, a forgatókönyv és a színészek munkája egy szépen összekomponált egésszé formálódott. Az öt Oscar jelölés magáért beszél.

 
Imádom Nagy Antalt   2015. 08. 19.

Lassú égésű film a mélylélektanra koncentrál, profi színészettel és egy erős befejezéssel, ennek ellenére hiányzik belőle valamiféle titkos összetevő, ami páratlan alkotássá avanzsálná.

 
nagynesze   2015. 08. 31.

A karakterek viszonyrendszere rendkívül mély és összetett. Szeretet, tisztelet, féltékenység, rivalizálás, hierarchikus emberi kapcsolatok, csalódás, atyáskodás egyaránt látható a képernyőn. Minden színész átlagon felüli teljesítménnyel rukkolt elő.

 
krisztike18   2015. 04. 24.

Azért tetszett igazán ez a film, mert úgy, ahogy kell, sallangmentesen tár a néző elé, tesz számára teljesen átélhetővé egy igaz történetet, amelyet egyébként nehezen megfilmesíthető alapanyagnak tartok. Irány a moziba be!

 
Deni   2015. 03. 03.

iszonyat realisztikus...Hatalmas tisztelet Rufallonak és Tatumnak is, hogy látszik egy csomó résznél, hogy tényleg ők csinálják ezeket az egyáltalán nem is egyszerű birkózós technikákat. A szerepét mindenki tökéletesen hozza, csatlakozok az előttem szólókhoz, jó Tatumot kicsit komolyabb szerepben is látni. Aki még nagyon meglepett az Mark Ruffalo! Mindenképp ajánlom a filmet,de azért kell hozzá egy hangulat szerintem!

 
janosmester   2015. 03. 02.

Ennek a filmnek sajnos nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Nagyon szeretem a sport drámákat, talán az egyik kedvenc műfajom, de ez a film nem tetszett. Az tény, hogy a színészi játék nagyon jó volt, de ezen kívül sok pozitivumot nem tudnék mondani a filmről. Többet vártam. 7/10

 
Bau1981   2015. 02. 09.

Teljesen felkavart a film, nagyon hatásos sztori, Channing Tatumnak és Steve Carellnek teljesen új arcát láttam. A történet felépítése elnyújtott és nyomasztó is volt, rám is telepedett, de napokig foglalkoztatott. 10/6

 
kriskaa   2015. 02. 04.

Már csak azért is érdekes a film, mert Mark Schultz idegbajos lett azért, ahogy a rendező ábrázolta őt, és arról áradozott a twitteren, hogy ki fogja őt csinálni ezért, tehát vagy az egész ferdítés, mint ahogy ő mondja, vagy jóval "igazabb" az ő verziójánál. Ami biztos: 4/5 nagyon érdekes, nem valami gyors, nagyjából a megszokott tempó, pl: Moneyball, de annál jóval ütősebb annak ellenére is, hogy nem sokkal lendületesebb vagy eseménydúsabb. Az atyai-anyai képpel való viszony, a büszkeségért folytatott küzdelem... nos elgondolkodtató, nyugtalanító és tragikus története. A média ügyesen van beúsztatva.

 
kissanyi   2015. 02. 04.

Jó kis film volt ez, remek színészekkel, sok feszültséggel, kevés zenével. Önmagában is érdekes, de tudván, hogy tényleg meg is történt, az ember még nagyobbra értékeli. Utána is olvastam a karaktereknek. Ez a Du Pont két tucat madárfajt fedezett fel, múzeumot alapított. A birkózó testvérpár pedig aranyat és ezüstöt szerzett a budapesti világbajnokságon. Ezért is furcsa, hogy nem hallottunk róluk eddig.

 
baloghadyka   2015. 02. 03.

A sport ritkán látható ilyen formában filmekben, de a szereplők sem mondhatók megszokottnak. Ennek ellenére, aki általában kedveli a rámákat nem fog csalódni benne.

 
Nina73   2015. 03. 18.

Jó volt Channing Tatuumot és Steve Carrellt ilyen szerepben látni. Tudnak ők is komolykodni ha nagyon muszáj, Mark Ruffalo nagy szerelmem. Várom mikor lesz majd olyan filmje amiért megkapja a neki járó elismerést. Mert Ő az aki mindig csodásat alakít de nem az élvonalban van. Mint minden filmnél itt is utánaolvastam a történteknek, és sajnos a film végét kicsit megváltoztatták az eredetiekhez képest, sziruposabb, hoolywoodibb lett de ettől függetlenül szerettem.

 
Toto Paradiso   2015. 02. 09.

Nagyon jó film lehetett volna, de számomra elmaradt a várakozástól. A sztori remek(sajnos mert igaz) a cast zseniális, de nem izgultam egy percigs e, nem voltak hatásosak a jelenetek. Pedig minden megvolt egy nagyon nagy filmhez! Hiányoztak a teátrálisabb jelenetek.A psicho oldalát akarták ábrázolni Carelnek, de az nem jött át. Néha csak nézett ki a maszk alól, de ez kevés volt...Mivel sok Oscarra jelölt, így megérdemli az élesebb kritikát. Ha nem lenne hype körülötte, akkor azt mondtam volna, de jó kis film volt!!Mert jó volt megnézni! Teát

 
danialves   2015. 02. 15.

Aki tesz egy kísérletet ezzel a filmmel, készüljön fel rá, hogy kínkeserves 129 perc vár rá. A Foxcatcherben ugyanis nem történik semmi, feleslegesnél feleslegesebb jelenetek sorjáznak benne egymás után, azok is a lehető legtovább elnyújtva. Az írók képtelenek voltak bármilyen gondolatot is megragadni ebből az esetből, a karaktereket alig tudják árnyalni, ráadásul a mű hangsúlyait is borzasztóan eltévesztik. A három szereplőnek pont a legfontosabb motivációit és kapcsolatuk leglényegesebb fordulópontjait rendezik le félperces jelenetekben, miközben teljesen érdektelen momentumokat nézhetünk hosszú percekig. Így nem is az az igazán idegesítő, hogy egy kifejezetten unalmas és semmiről nem szóló film lett a Foxcatcherből, hanem, hogy ez nem lett volna szükségszerű.

 
Köteles80   2015. 03. 26.

Nagyon jó film, igaz lassabb folyású, szépen bontakoznak ki a cselekmények, de én szeretem is az ilyet. A színészi játék pedig nagyon meglepett, mind Ruffalo, Carell és Tatum részéről is. Nem gondoltam, hogy tudnak ilyen jól is játszani, egy ilyen drámában.

 
Szilva89   2015. 02. 09.

Vitathatatlanul jól alakítja karakterét Steve Carell. Chaning Tatum fürdik szerepében, Mark Raffalonak, ez csak egy a sok közül. De ettől a film még nem lesz jó. Jó színészek, igaz story, és mégsem érintett meg, nem nyűgözött le, és még csak azt se tudom mondani, hogy végig bírtam volna nézni, másfél óra után feladtam, borzasztó alkotás ... Nagy csalódás! Steve Carellnek Oscart érte, bár őt alapvetően csak a legjobb apuka dij érdekli, amit minden évben megkap. - Metropol interjú :) - Mert ő egy ember, nem egy hálivúdi sztár!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.