Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
52%

A félelem galaxisa (1981)

Galaxy of Terror
Filmadatlap
 
24
Szereplők
4
Vélemények
17
Képek
1
Videók
A félelem galaxisa
 
Kóborló   2019. 09. 26.

legújabb vélemény

0
Csak legyen elég sör hozzá!

Roger Corman... Ha ezt a nevet látom az egyik olyan film stáblistáján, ami felkeltette az érdeklődésemet, biztos, hogy elnapolom addig a megtekintését, míg összehívom pár olyan barátomat, akik hozzám hasonlóan nem vetik meg a 80-as években készített ... teljes kritika»

 
BoBamburg   2018. 12. 12.

1
/@[email protected]\

Vérbeli Zs kategóriás Trash Horror/sci-fi. Akik nem riadnak meg az ilyen jellegű filmektől, azok viszonylag jót szórakozhatnak rajta, függetlenül attól, hogy nem vígjátéknak szánták. Történet számomra kissé kusza volt, nem mindig értettem mi miért történik, de nem is zavart túlságosan. Kicsit mintha a készítők se tudták volna, hogy valami komoly mondanivalót akarnak belesúlykolni, vagy csak mindenféle random lényeket felvonultató, csöcsvillantós kaszabolást. De sebaj, talán pont ez adta a szépségét.


 
Filmdoki   2019. 08. 04.

1
A szegény ember Nyolcadik utasa

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A félelem galaxisa, avagy a szegény ember Nyolcadik utasa. E tény nem meglepő, mivel a film producere Roger Corman volt, aki az '50-es évektől kezdve kismillió filmet pénzelt. Ezek általában nem valami nagyköltségvetésű mozik voltak, illetve az Asyl... teljes kritika»

 
Magnus   2017. 10. 17.

1

Oh! De rég láttam ezt a nagyon gagyi sci-fi horrort! Nem is tudom egy fiatalabb filmrajongó hajlandó lenne-e ezt végignézni. Amikor láttam nagyon kevés ilyen típusú film jutott el hazánkba és ezért ezt is nagyon szerettük annak ellenére, hogy be kell... több»

Galéria (17)

Robert Englund
Robert Englund
Robert Englund

Videók (1)

 

A filmnek készült egy nemhivatalos folytatása (vagyis a producer, Roger Corman, aki az 1981-es A félelem galaxisa című filmnek is a producere volt, annak szánta), de az egy évre rá készített Forbidden World című alkotásnak nem volt túl sok köze az elődjéhez, vagy annak cselekményéhez.

(Kóborló )
 

Az idegen szexjelenet filmrevitelét sem a rendező, sem a jelenetben látható Taaffe O'Connell színésznő nem szerette volna. Viszont a film producere, Roger Corman ragaszkodott hozzá, és csupán annyit engedett meg, hogy az adott jelenetnél testdublőrt alkalmazzanak.

(Kóborló )
 

A hírhedt idegenlényes szexjelenet miatt a film majdnem megkapta az X-es besorolást Amerikában, ami abban az időben csak a szexfilmekre volt jellemző. Ennek elkerülése érdekében rengeteget vágtak az említett jeleneten, így végül csupán az R-es besorolást kapta meg.

(Kóborló )
 

A hírhedt idegenlényes szexjelenet a filmben csupán azért készülhetett el, mert a producer, Roger Corman megígérte a stúdiónak, hogy lesz szexjelenet. Hagyományos értelemben ilyen részt nem tartalmazott a forgatókönyv, így születhetett meg a film egyik legemlékezetesebb jelenete.

(Kóborló )
 

A film nyíltan vállalta, hogy rengeteg inspirációt merítettek az 1979-es, Ridley Scott által elkészített Alien - A nyolcadik utas: a Halál című sci-fi horror klasszikusból.

(Kóborló )
 

A film költségvetése megközelítőleg 700 000 dollár volt.

(Kóborló )
 

A film forgatása előtt megkeresték Mark Hamillt, hogy szerepeljen a készülő filmben, de elutasította a felkérést.

(Kóborló )
 

Sig Haig eredetileg sokkal több párbeszéde volt a forgatókönyvben, de a film producere, Roger Corman úgy gondolta, hogy a karakterhez sokkal jobban illene, ha szinte az egész film alatt meg sem szólalna. Végül a karakterétől csupán egy mondat került be a kész filmbe.

(Kóborló )
 

A film űrruháit az 1978 és 1979 közt futó a Csillagközi Romboló című sci-fi sorozatból vásárolták meg, majd némi átalakítást végeztek rajtuk.

(Kóborló )
 

A film elkészültében részt vállalt James Cameron is, ő volt a produkció termelésvezetője.

(Kóborló )