Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A Mennyországnak kell lennie (2019)

It Must Be Heaven
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
3
Videók

Galéria (16)

Ali Suliman
Ali Suliman
Ali Suliman
Ali Suliman
Ali Suliman

Videók (3)

 
Norys.norys   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

0

Ritkán mondom ezt egy filmre, de szerintem ez simán a "látni kell" kategóriába esik. Oké, nem egy látványfilm, nem egy pörgős akció, de én személy szerint még órákkal később is a látottakon és a hallottakon agyaltam. Szerintem irtó tartalmas alkotás.

 
tomvétsz   2019. 08. 29.

0

Elia Suleiman legújabb filmje egy valódi csoda! Merész próbálkozás vicces képet festeni korunk társadalmáról, de neki sikerült. Van benne egy kis abszurditás, ahogy csendes megfigyelőként, néha elmosolyodva figyeli az embereket, s olykor egy kis szom... több»

 
pataks   2019. 07. 02.

0

Könnyű, mégis mély; karikatúra-szerű képet fest a világ sodródásáról, a humora, bár a rendező érezhetően gúnyos hangvételre törekedett, megkapó és kedves. Egyértelműen helyet kell kapnia a mindenképp látnod kell listákon.

 
Laci   2020. 02. 16.

0

Bevallom, ez nem egészen az én műfajom, de ettől függetlenül nagyon bejött, hogy nem egy érthetetlen és kibogozhatatlan művészi szenvelgésről van szó. A film alaphangulata nagyon aládúcolja a történetet, ami nagyon is fontos téma, és ez az egész egyáltalán nincs elkenve. Remek munka!

A film összbevétele 2 175 982 dollár volt (imdb.com).

 

A Mennyországnak kell lennie a názáreti születésű rendező, Elia Suleiman harmadik filmje, melyet beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába.

(hp)
 

A filmet 2018 augusztusában forgatták Párizsban.

(hp)
 

A Mennyországnak kell lennie című filmet nevezte Palesztina a 92. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájába, azonban az Akadémia tagjai végül nem válogatták be az öt jelölt film közé.

(hp)
 

A film 2019-ben versenyben volt a Cannes-i Filmfesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Mennyországnak kell lennie jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

(hp)
 
A Mennyország... amúgy is színtiszta mozi, amit elsősorban látni kell, és csak azután beszélni róla, hogy kinevettünk magunkból minden keserűséget, hogy végül Suleiman utolsó arckifejezésére, a remény észrevehetetlenül apró, talán csak odaképzelt mosolyára emlékezzünk. több»
 
Azt azonban nem lehet vitatni, hogy amit Elia Suleiman elénk tár, az görbe tükör, és talán a film címe sem véletlen. A Mennyországnak kell lennie. De sokkal inkább a pokolról van szó, ahonnan nincs semmilyen kiút. több»
 
Ha belegondolunk annak a háborús konfliktusok sújtotta övezetnek a történetébe, ahonnan Elia Suleiman származik, nem is csodálkozhatunk, hogy legújabb alkotását is át- meg átszövik a közel-keleti terület mindennapjait meghatározó, az európai néző szemének olykor groteszknek ható jellemzők. Éppen erre apellál, megfelelő mennyiségű öniróniával szemlélve életét, melyet burleszkszerű elemekkel színezve egészen az abszurditásig képes elvinni a filmvásznon. több»