Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
kmona   2020. 02. 17.

legújabb vélemény

Ritkán mondom ezt egy filmre, de szerintem ez simán a "látni kell" kategóriába esik. Oké, nem egy látványfilm, nem egy pörgős akció, de én személy szerint még órákkal később is a látottakon és a hallottakon agyaltam. Szerintem irtó tartalmas alkotás.

 
HitGirl   2020. 02. 16.

Bevallom, ez nem egészen az én műfajom, de ettől függetlenül nagyon bejött, hogy nem egy érthetetlen és kibogozhatatlan művészi szenvelgésről van szó. A film alaphangulata nagyon aládúcolja a történetet, ami nagyon is fontos téma, és ez az egész egyáltalán nincs elkenve. Remek munka!


 
tomvétsz   2019. 08. 29.

Elia Suleiman legújabb filmje egy valódi csoda! Merész próbálkozás vicces képet festeni korunk társadalmáról, de neki sikerült. Van benne egy kis abszurditás, ahogy csendes megfigyelőként , néha elmosolyodva figyeli az embereket, s olykor egy kis szomorúság is kiül az arcára. Igazi édes-savanyú film, amire mindenképp érdemes mozijegyet váltani.

 
lexlutor   2019. 07. 02.

Könnyű, mégis mély; karikatúra-szerű képet fest a világ sodródásáról, a humora, bár a rendező érezhetően gúnyos hangvételre törekedett, megkapó és kedves. Egyértelműen helyet kell kapnia a mindenképp látnod kell listákon.

A film összbevétele 1 645 968 dollár volt (imdb.com).

 

A Mennyországnak kell lennie a názáreti születésű rendező, Elia Suleiman harmadik filmje, melyet beválogattak a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába.

(hp)
 

A filmet 2018. augusztusában forgatták Párizsban.

(hp)
 

A Mennyországnak kell lennie című filmet nevezte Palesztina a 92. Oscar-gála legjobb idegen nyelvű film kategóriájába, azonban az Akadémia tagjai végül nem válogatták be az öt jelölt film közé.

(hp)
 

A film 2019-ben versenyben volt a Cannes-i Filmfesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért.

(hp)
 

A film kimagasló kritikai fogadtatásban részesült. A Mennyországnak kell lennie jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. január).

(hp)
 

A Mennyországnak kell lennie a 2019-es Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a FIPRESCI-díjat.

(hp)
 
Azt azonban nem lehet vitatni, hogy amit Elia Suleiman elénk tár, az görbe tükör, és talán a film címe sem véletlen. A Mennyországnak kell lennie. De sokkal inkább a pokolról van szó, ahonnan nincs semmilyen kiút. több»
 
A Mennyország... amúgy is színtiszta mozi, amit elsősorban látni kell, és csak azután beszélni róla, hogy kinevettünk magunkból minden keserűséget, hogy végül Suleiman utolsó arckifejezésére, a remény észrevehetetlenül apró, talán csak odaképzelt mosolyára emlékezzünk. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.