Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Mi lett volna, ha... (2022)

Le tourbillon de la vie
Filmadatlap
 
27
Szereplők
Vélemények
18
Képek
3
Videók

Galéria (18)

Videók (3)

A film összbevétele 1 380 607 dollár volt (imdb.com).

 

Olivier Treiner olyan zenét akart, amely alátámasztja azt az elképzelést, hogy a film a négy utazáson keresztül egyetlen karakter egyetlen történetét meséli el. A rendező testvére, Raphaël Treiner több darabot komponált egy olyan téma köré, amely szorosan követi Julia karakterének érzéseit.

(csd)
 

Laurent Tangy operatőrrel együtt Olivier Treiner nagyon elegáns és kontrasztos képet akart. A párost Paul Thomas Anderson és David Fincher filmjei, valamint Stephen Daldry Az órák című drámája is inspirálta.

(csd)
 

A film nyolcvanhét forgatási helyszínt igényelt. Három helyszínt teljes egészében megépítettek (az apa műhelyét és ennek a háznak a lakrészeit, valamint a berlini loftot), de a többi helyszínt Olivier Treiner és a stáb valódi helyszíneken forgatta.

(csd)
 

Lou de Laâge színésznő nagyon szerette volna megkapni a szerepet, hogy eljátssza a film különböző Júliáit. Ahogy Olivier Treiner magyarázta: „Azon túl, hogy kivételes színésznő, ő egy igazi kaméleon: van egy egészen csodálatos képessége, hogy nem mindig hasonlít önmagára, és képes eljátszani a szelídséget és az erőszakot is, meg tudja testesíteni a fiatalságot, de van egy csodálatos mély hangja is, ami lehetővé teszi, hogy eljátssza az érettséget” – mondta a rendező.

(csd)
 

Olivier Treiner egy korábbi inetrjúban elmondta, hogy Sam Mendes filmjei nyújtottak inspirációt a számára.

(csd)