Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
62

Kasszandra álma (2007)

Cassandra's Dream
Filmadatlap
 
16
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
2
Videók
 
Berto49   2018. 08. 05.

legújabb vélemény

Színészként nem különösebben kedvelem Woody Allent, de rendezőként van néhány olyan filmje, amit érdemes megnézni. Ezek közé tartozik ez a film is, amelynek címe egy kis jacht neve de ismerve a görög mitológiát a névnek jelentős másodlagos tartalma van. Két testvér, londoni munkáskörnyzetben élő Ian és Terry vette meg, hogy általa ki tudjanak szabadulni a mindennapok rabságából. Ám a körülmények másként alakulnak. Olyan döntés elé kényszerülnek, amelyet a fiatalabb fivér, Ian nem tud feldolgozni. Erkölcsi dráma, a bűn és bűnhődés sokszor látott kérdésköre a film témája, cselekménydús, pörgő feldolgozásban. Remek szereplőválogatás (Ewan McGregor, Colin Farrell és Tom Wilkinson) jelentős mértékben járul ahhoz, hogy emlékezetes filmet láthasson a néző. Talán a befejezés kidolgozatlansága róható fel hibájaként. Van több másik hasonló tematikájú filmje a rendezőnek, a „Matchpoint”, más társadalmi osztályban játszódik, de az említett hiányosságot sikerült elkerülnie. Feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a film kiváló operatőrje a tavalyelőtt meghalt Oscar-díjas Zsigmond Vilmos.

 
mamiéstöti2   2017. 08. 18.

Collin Farrell egyik legjobb alakítása simán elviszi a show-t Ewan McGregor elől, egyébként is sokkal tehetségesebb szerintem. A film is abszolút szórakoztató.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.