Keresztút

Keresztút

Kreuzweg

Cikkek

Maria 14 éves. A családja egy fundamentalista katolikus egyház tagja. A lány a hétköznapjait a modern világban éli, a szíve azonban Jézusé. Követni akarja, hogy szentté válhasson, és a Mennybe jusson, csakúgy, mint azok a szent gyerekek, akikről oly sokat hall. Az iskolában megismerkedik egy… Több

Ország: Németország, Franciaország
Premier (HU): 2015.01.22.
Franziska Weisz
Ramin Yazdani
Franziska Weisz
Birge Schade

2016.03.31 tamas84

Zseniális film, bár rendkívül súlyos témát feszeget, de így is lehengerlő, és bizony elég mély nyomot tud hagyni. Akik bírják az ilyet, azok imádni fogják.

2016.03.07 citizenfour99

Na igen. Ez egy nagyszerű film, elgondolkodtató tartalommal, melyet mindenképp megéri megnézni. Nagyon tetszett.

2015.05.20 a.edit63

Ez egy erős, kemény film. A szereplők nagyon jót alakítanak benne, főleg a lány és az anya. Az egész film alatt hihetetlen dühöt éreztem, annyira magával ragadott és hatott rám a film.

2015.05.07 goldfisy

Jézus életét számtalan módon feldolgozták már, a Keresztút azonban szakít a klisékkel, és egy igazán ütős történetet mutat be. Ez annak köszönhető, hogy nem filozofálgat feleslegesen, hanem minőségi társadalomkritikát fogalmaz meg.

A film összbevétele 74 509 dollár volt (imdb.com).

A film tulajdonképpen 14 snitt, mivel 14 olyan jelenetet látunk a filmben, melyekben nincs vágás.Szerző: citizenfour99

Értékelés: 8/10
(2015. 03. 28.)
„Ha sért téged a film, vallási fanatikus vagy.”
Jézus keresztre feszítésének történetét számtalan módon és céllal vászonra álmodták már, így a címével zsákbamacskát nem áruló Keresztút akár egy is lehetne a sok hasonló alkotás sorában. Azt, hogy nincs így, és egy igazán ütős film született, a coming-of-age műfajának beemelésével, illetve az elemelkedett filozofálgatást leváltó aktuális társadalo... Több