Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért » Login  
84%
Filmadatlap
 
23
Szereplők
7
Vélemények
6
Képek
3
Videók
Keresztút
 
tamas84   2016. 03. 31.

legújabb vélemény

0

Zseniális film, bár rendkívül súlyos témát feszeget, de így is lehengerlő, és bizony elég mély nyomot tud hagyni. Akik bírják az ilyet, azok imádni fogják.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Na igen. Ez egy nagyszerű film, elgondolkodtató tartalommal, melyet mindenképp megéri megnézni. Nagyon tetszett.


 
a.edit63   2015. 05. 20.

0

Ez egy erős, kemény film. A szereplők nagyon jót alakítanak benne, főleg a lány és az anya. Az egész film alatt hihetetlen dühöt éreztem, annyira magával ragadott és hatott rám a film.

 
goldfisy   2015. 05. 07.

0

Jézus életét számtalan módon feldolgozták már, a Keresztút azonban szakít a klisékkel, és egy igazán ütős történetet mutat be. Ez annak köszönhető, hogy nem filozofálgat feleslegesen, hanem minőségi társadalomkritikát fogalmaz meg.

 
mozimániás1992   2015. 01. 23.

0

Lenyűgöző, és mégis voltak részek, ahol alig kaptam levegőt.

 
dj.piszu   2015. 01. 25.

0

Szerintem nem volt annyira rossz film..

 
jazzy   2015. 04. 28.

0

Egyszerre szórakoztató és nyomasztó, de én az ilyesmire mondom azt, hogy igazi ritkaság. Nem nagyon tudtam, hogy miről fog szólni, csak a pozitív visszhangokat hallottam, de ütött rendesen, csak ajánlani tudom.

Galéria (6)

Franziska Weisz
Ramin Yazdani
Franziska Weisz
Birge Schade

Videók (3)

A film összbevétele 74 509 dollár volt (imdb.com).

 

A film tulajdonképpen 14 snitt, mivel 14 olyan jelenetet látunk a filmben, melyekben nincs vágás.

(citizenfour99)
 

Mint ahogy egy nyilatkozatból kiderült, Dietrich Brüggemann és Anna Brüggemann indulatból határozták el, hogy forgatnak egy filmet, amellyel felhíják a figyelmet a vallást csak álcaként használókra, hogy igenis, a vallás komoly következményekkel járhat, és ezt el kell fogadni.

(citizenfour99)
 

Dietrich Brüggemann rendező és Anna Brüggemann forgatókönyvíró édestestvérek. Együtt írták a forgatókönyvet.

(citizenfour99)
 

A 2014-es Berlinalén a film megnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

(hp )
 
Jézus keresztre feszítésének történetét számtalan módon és céllal vászonra álmodták már, így a címével zsákbamacskát nem áruló Keresztút akár egy is lehetne a sok hasonló alkotás sorában. Azt, hogy nincs így, és egy igazán ütős film született, a coming-of-age műfajának beemelésével, illetve az elemelkedett filozofálgatást leváltó aktuális társadalomkritikájával éri el. Utóbbinak ára van: leegyszerűsített karakterek és a hihetőség határát súroló túlzások. több»
 
Egy 14 éves lány kálváriája. A személyes élményeken alapuló történetet Berlinben Ezüst Medvével jutalmazták. Társadalom- és valláskritika magas művészi fokon, egyesek a német film megújulását látják benne, mások szerint csak simán jól sikerült alkotás. több»