Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
61

150 milligramm (2016)

La fille de Brest
Filmadatlap
 
32
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
3
Videók
 
KingPin   2017. 03. 03.

Igen erős film, elkerekedett szemekkel néztem a történet alakulását. A franciáktól általában gagyi vígjátékok, vagy nagyon elvetemült művészfilmek szoktak eljutni hozzánk, de ez egy olyan oldalát mutatja meg a francia filmnek, amit nem sokszor volt alkalmam látni.

 
Wesleyvep   2017. 03. 02.

Láttunk már hasonlót, egy kis ember harcba indul a legnagyobbak ellen, de ami meghökkentő, hogy ez nem fikció, és valóban megtörtént esetről van szó. Így egész más szemmel néztem, és csak kalapot tudok emelni. Bátran merem ajánlani!


 
jazzy   2017. 02. 15.

Kissé feminista film a női erőről, és arról, hogy igenis lehet változtatni a társadalmon. Csak angol felirattal láttam, de úgy is nagyon érdekes volt, már várom, hogy nálunk is bemutassák, szívesen megnézem újra, csak nem tudom, hogy fogom bírni mozivásznon az operálós jeleneteket.

 
Egy már többször látott, de nem kevésbé érdekes történet egy igaz ügyért harcoló nőről, aki nem adja fel. Tanulságos is, mert ha változást szeretnék, akkor nem elég rámutatni, ki is kell azt kényszeríteni. Az meg külön öröm, hogy eredeti nyelven, feliratozva kerül a hazai mozikba. 7/10 több»
 
A francia Erin Brockovich epikus küzdelme egy gyógyszercég ellen tiszta Amerika! 65/100 több»
 

A film valós eseményeken alapszik. Irene Frachon tüdőspecialista rájött, hogy a Laboratories Servier nevű francia gyógyszeripari cég termékének (Mediator) súlyos mellékhatásai állnak számos haláleset hátterében.

(hp)
 

A filmet 2016-os Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.