Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A vád (2021)

Les choses humaines
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
15
Képek
2
Videók

Galéria (15)

Videók (2)

 
acey   2023. 03. 27.

legújabb vélemény

0

Nagyon erős és ütős sztori, ami alaposan elgondolkodtatja az embert. Szerintem mindenképp érdems rá beülni, bár az alakítások nem voltak annyira meggyőzőek a számomra.

 
grufa   2023. 03. 24.

0

Számomra ez totálisan felkavaró volt. Szerintem nem könnyű darab, és biztos, hogy érdemesebb volna többszöri nekifutásra megnézni.

A film összbevétele 1 254 701 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 856 187 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 557 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A vád a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált.

(csd)
 

Yvan Attal rendező és Ben Attal színész (a fia) hatodik közös munkája. Yvan Attal azonban eleinte vonakodott a fia szerepeltetésétől, és a szereposztási igazgatónak kellett meggyőznie őt.

(csd)
 

Yvan Attal rendező első komoly filmje hat vígjáték után.

(csd)
 

A film a Jarine Tuil által írt, 2019-ben megjelent, azonos című könyv adaptációja. Ebben az évben elnyerte az Interallié-díjat és a Prix Goncourt des Lycéens díjat. Magát a könyvet a 2015-2016-ban kibontakozott stanfordi nemi erőszak története ihlette.

(csd)
 
A vád egy szexuális erőszakkal gyanúsított férfi kálváriáján keresztül mutatja be a valódi igazságszolgáltatás lehetetlenségét a nemi hierarchiák átrendeződésének korában. Yvan Attal filmje a társadalmi sztereotípiákat állítja ítélőszék elé egy kizárólag áldozatokat felvonultató bűnügy során. több»