Reggeli a hegyen

Reggeli a hegyen

Les choses simples

Hivatalos tartalom

Vincent egy híres, sikeres vállalkozó. Egy nap egy hegyi úton történt autóbaleset ideiglenesen megszakítja fékevesztett életvitelét. Pierre, aki a modern világtól távol, a fenséges természet közepén él, a segítségére siet, és felajánlja neki vendégszeretetét. A két, egymástól gyökeresen különböző… Több

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2024.09.05.
Forgalmazó: Cirko Film

Grégory Gadebois

2024.09.06 Sztyúi

Őszintén nagyon felemelő filmes alkotás és egy kicsit zavar is, hogy nem kapott nagyobb figyelmet. Szerintem nagyon is el tudja gondolkodtatni az embert a valódi fontos dolgokon.

2024.09.05 Tibor

Amellett, hogy nagyon jó humora van, szerintem kellő hatással kezeli a drámát is. Az alakítások pazarak és emiatt igazán emlékezetes tud maradni.

A film 11 335 470 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 542 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A hegyvidéki forgatás gyakran egyet jelent a váratlan eseményekkel, ahogyan Eric Besnard elmondja: „A mezőn lévő tó vízszintje például hirtelen leeshet, mert a szomszédunk vizet szivattyúz belőle. A köd olyan gyorsan szállingózhat, hogy két felvétel után már a színészt sem lehet kivenni, és így tovább. Alkalmazkodni kell. De ezt bőven kárpótolja a természet látványa.”Szerző: csd

Eric Besnard a Grégory Gadebois által alakított Pierre Vernant-t a tengerbiológia szakértőjévé tette. A rendező így magyarázza, hogy miért: „Van egyfajta alázatosság abban, hogy olyan dolgokon dolgozol, amelyeket nem látsz. Ez jól áll neki. Egy lehetséges Nobel-díjas embert akartam ábrázolni, aki a favágó módszere mögé rejtőzik. Nem akartam semmi túl költői dolgot, mint az asztrofizika, vagy túl elvontat, mint a matematika” – nyilatkozta a rendező.Szerző: csd

Hat hét
2023