97% 34 szavazat
Light & Magic

Light & Magic

Light & Magic
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
11
Szereplők (11)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A Lucasfilm speciális effektekkel foglalkozó részlegének, az Industrial Light and Magic embereit bemutató sorozat visszavisz minket az időben, miközben az elmúlt 45 év legnagyobb és legsikeresebb filmjének effektjeit készítik.

(Hupka Adrián)

Rendező: Lawrence Kasdan
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.07.27. | Disney+ (2022.07.27.)

Sorozat áttekintés

Hol nézheted

 
2022.11.08 Timon

legújabb vélemény

Minden kornak megvan a varázsa

Sok lehetőség rejlett a hetvenes években a filmkészítők számára, és ügyesen kihasználták. Nemcsak George Lucas és a csapata, hanem egyébként a hatvanas évek vége felé Stanley Kubrick is. Georgék nagyon bátrak voltak, hogy egy világot teremtettek, amely az ismerttől való extra nagy mértékű elrugaszkodása mellett a technikai vívmányaival tűnt ki. Külön meg kell említeni az ikonikus szerepét. Azokban a napokban, amikor először láttam Star Warst, sokat gondolkodtam meg beszélgettünk a többiekkel, vajon ezt és ezt a részt hogyan is tudták anno megcsinálni. Nem számít, a technika azóta mennyit fejlődött, mindig is csodálattal adózok feléjük. Ez a sorozat sokat felfed belőle, és arról is beszél, mennyi kihívással szembesültek. Napjainkban pedig ott tartunk, hogy nemrég a Disney és Lucasfilm pl. a The Mandaloriannel hozták el a vizualitás újabb áttörését a LED-es képernyővel. Az alkotási szellem és annak öröksége tovább él.

0
 
2022.07.28 Mark

Mindenki ismeri George Lucast, de soha nem ismertük azokat az embereket, akik részt vettek az Industrial Light and Magic és a Star Wars munkájában. Ők mind legendák, és nem hiszem, hogy valaha is lesz még egy ilyen történet.

1
 
2022.07.27 varjú

Bárcsak a Disney úgy értené a Star Wars-t, mint George Lucas, de azt hiszem, ez a hajó már elment.

0