Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Ments meg, Uram! (1995)

Dead Man Walking
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Sean Penn
Susan Sarandon
Sean Penn
Sean Penn
Susan Sarandon
Susan Sarandon
Raymond J. Barry
R. Lee Ermey
Celia Weston
Susan Sarandon
Raymond J. Barry
Sean Penn

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 09. 13.

legújabb vélemény

1

Ez a szerep nagyon illik Susan Sarandon attitűdjéhez, így ő remek választás volt, egyszerre volt naiv, szomorú, erős és megbocsájtó. A film egésze lassú dinamikájú, bőr alá kúszó, mélységesen elgondolkodtató. Belőlem leginkább (lassúsága ellenére is)... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 20.

1

Tetszett Tim Robbins rendezése. Mély érzéseket váltott ki belőlem, és elgondolkodtat a film rendesen. Két teljesen más oldal, teljesen más értékek, gondolkodás. Susan Sarandon egyszerűen zseniális, és teljesen hiteles. Ajánlott film mindenkinek.

 
dps   2015. 05. 01.

1

Robbins vakmerően mutatja be a halálbüntetés kérdését. Nem akarja érzelmileg befolyásolni a nézőket egy ártatlanul elítélt ember történetével, hanem a legrosszabb forgatókönyvet veszi elő: Egy hatalmas, igaz történetet választ filmjének alapjául egy ... több»

 
indingo   2017. 12. 30.

0

Picit unalmas volt a történet. Összességében egy komoly témát dolgoz fel, ráadásul megtörtént eseményeken alapszik. Hogy pontosan mi is történt azon az éjjelen csak fikció.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Néhány pillanata egészen megindító tud lenni, zseniális és remek film. Nagyon szeretem ha egy filmet nem csak a színészekre bíznak hanem összetett a történet. Ez itt mind adott volt.

 
FarZoo   2015. 06. 26.

0

Nagyon megfogott a film, érzelmekre ható, érdekes. Kettősséget áraszt, szerintem mindenkiből más érzéseket választ. Próbáltam megérteni mind a két fél álláspontját és nem egyértelmű a dolog összetett érzéseket váltott ki.

 
tiszaizsofi   2016. 10. 13.

0

Nagyon tetszett a filmben Susan Sarandon és Sean Penn kettőse, mert nagyon hitelesen alakítják a szerepüket , izgalmas és magával ragadó, hiteles tartalommal bíró film. Érdemes megnézni.

A film összbevétele 83 088 295 dollár volt (imdb.com).

 

Susan Sarandon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Helen Prejean nővérnek megmondták, hogy a filmben egy híres színésznő fogja játszani a Thelma és Louise c. filmből. Mikor a nővér találkozott Susan Sarandonnal, azt mondta, "Hála Istennek, Louise az".

(kázsé)
 

Tim Robbins számára ez a film egy "családi projekt" volt. Dolgozott rajta az apja, anyja, testvérei és a fia is.

(kázsé)
 

A valódi Helen Prejean is megjelenik a filmben.

(kázsé)
 

A film eredeti címe ("Dead man walking") szleg kifejezés, amit a börtönőrök arra használnak, amikor a halálra ítéltet a cellájából a kivégzéshez vezetik.

(kázsé)