Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Michael Collins (1996)

Michael Collins
Filmadatlap
 
16
Szereplők
4
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
NGN   2020. 02. 02.

legújabb vélemény

Liam Neeson ismét zseniálisat alakít ebben filmben. Akik szeretik a hasonló politikai-történelmi filmeket az nem fog csalódni.

 
Filmelemző blog   2019. 01. 01.

Érdekes és izgalmas film az ír történelemről

Történelmileg hiteles, dramaturgiailag élvezetes és izgalmas film, Liam Neeson főszereplésével. Sokat lehet tanulni a történetből, hiszen megismerhető belőle Írország kialakulásának XX. századi története. Értékelésünk: 85%


 
juliS   2015. 12. 15.

Az ír történelem ezen sötét időszakát egészen hitelesen bemutató filmdráma, melynek cselekményvonala kidolgozott és érthető, s az alakítások is hitelesek és pontosan. Mindenki komolyan vette a szerepét és szépen megcsinálta a házi feladatát. És ez nem érződik a játékukon! Profi munka!

 
DarkMoss   2015. 06. 21.

Szeretem a történelmi témájú filmeket, ez is nagyon tetszett, habár nem egészen pontosan követi végig az események vonalát. Ezt leszámítva szerintem korhű ábrázolást sikerült véghezvinni. A szereposztással is elégedett vagyok, Liam Neeson remekül játszotta el a főhőst és Julia Robertset is jó volt komoly filmben látni. Remek alkotás, méltó a sok díjra, melyben részesült!

Alan Rickman
Liam Neeson
Aidan Quinn
Julia Roberts
Liam Neeson
Aidan Quinn
Alan Rickman
 
A Michael Collins egyszerre dráma és történelmi film is, mégpedig rengeteg érzelemmel, konfliktussal, belső feszültséggel és izgalmas jelenettel. Megismerhető belőle egy nép harca a szabadságért és egy kivételes ember életútja, akiről sajnos méltatlanul feledkezik meg az utókor. több»

A film összbevétele 16 900 000 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Dillon játszotta volna Harry Boland szerepét, amit végül Aidan Quinn kapott meg.

(magyaristvan)
 

A filmet 28M $-ból forgatták 1995 júliusa és 1995 szeptembere közt.

(dulkap)
 

A film 1916 és 1922 között játszódik.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.